Με το VAR να κατέχει τη τιμητική του σε αυτή τη πρώτη αγωνιστική, ο Ολυμπιακός κατάφερε να επικρατήσει με σκορ 1-0 του Αστέρα Τρίπολης, σε ένα ματς που δεν είχε τις πολλές κλασσικές ευκαιρίες αλλά σίγουρα θα συζητηθεί αρκετά. Το debut.gr σχολιάζει την αναμέτρηση.

Α’ Ημίχρονο

Ο Ολυμπιακός μπήκε φουριόζος στο ματς, θέλοντας από την αρχή να επιβάλλει το παιχνίδι του. Μάλιστα, μόλις στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης θα κερδίσει πέναλτι αφού ο Πασαλίδης βρήκε την μπάλα με το χέρι μετά από γύρισμα του Ραντζέλοβιτς. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ελ Αραμπί, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Αστέρα γράφοντας έτσι το 1-0. Αυτό το γρήγορο γκολ έδιωξε το άγχος τόσο από τους παίκτες του Ολυμπιακού όσο και από την κερκίδα καθώς η πρώτη αγωνιστική είναι πάντα επικίνδυνη. O Ολυμπιακός άγγιξε στο 9’ το δεύτερο γκολ αλλά ο Σουντανί νικήθηκε από τον Παπαδόπουλο. Σε εκείνο το σημείο η απόδοση των ερυθρόλευκων έπεσε και ο Αστέρας αυτό προσπάθησε να το εκμεταλλευτεί. Στο 15’ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν για πρώτη φορά με τον Φερνάντες ενώ έφτασε κοντά στην ισοφάριση με την κεφαλιά στο Ιγκλέσιας. Οι ερυθρόλευκοι διατηρούσαν την κατοχή της μπάλας αλλά είχαν χάσει την επαφή τους με τις ευκαιρίες σε εκείνο το σημείο. Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου ο Ολυμπιακός δημιούργησε δύο ευκαιρίες με Ραντζέλοβιτς και Σουντανί αλλά ο Παπαδόπουλος βρισκόταν σε ετοιμότητα.

Β’ Ημίχρονο

Το δεύτερο ημίχρονο δεν ήταν διαφορετικό σε σχέση με τη τροπή που είχε πάρει το πρώτο σαρανταπεντάλεπτο. Ο Ολυμπιακός είχε τη πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά επιθετικά είχε αρκετά προβλήματα. Βέβαια οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να είχαν τελειώσει το ματς αλλά μετά το γύρισμα του Ποντένσε, ο Ελ Αραμπί σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι. Αφού οι ερυθρόλευκοι δεν σκόραραν, ο Αστέρας προσπάθησε να κλέψει κάτι από το ματς. Αρχικά, ο Σα κέρδισε τον Φερνάντεθ στο μεταξύ τους τετ α τετ και λίγο αργότερα ο Σίτο δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει. Σε αυτή τη φάση ο Αστέρας διαμαρτυρήθηκε για τράβηγμα του Ελ Αραμπί πάνω στον Μπαράλες, ο διαιτητής συμβουλεύτηκε το VAR αλλά αποφάσισε να δώσει συνέχεια στο παιχνίδι. Η εξέλιξη του παιχνιδιού δεν άλλαξε και κάπως έτσι ο Ολυμπιακός πανηγύρισε μία αγχωτική νίκη στην προσπάθεια που κάνει για την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή.

O MVP

Δικαιωματικά ο τίτλος πηγαίνει στον Ελ Αραμπί λόγω του τέρματος που σημείωσε. Ο ίδιος παίκτης θα μπορούσε να είχε τελειώσει το ματς αλλά από πλεονεκτική θέση σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι. Αρκετά καλή εμφάνιση από τον Ραντζέλοβιτς τον οποίο αισθάνθηκε έντονα η άμυνα του Αστέρα.

Το ταμείο του Debut.gr

Κάτω από το άγχος της πρώτης αγωνιστικής που πάντα κρύβει κινδύνους αλλά και του VAR που πλέον έχει μπει για τα καλά στην Ελληνική πραγματικότητα, ο Ολυμπιακός κατάφερε να κερδίσει τον αξιόμαχο Αστέρα Τρίπολης με σκορ 1-0. Οι ερυθρόλευκοι έτσι ξεκίνησαν με το δεξί τη πορεία τους προς το τίτλο αλλά σίγουρα το αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι διαφορετικό. Οι Αρκάδες όχι μόνο δεν πτοήθηκαν από το γρήγορο γκολ του Ελ Αραμπί αντίθετα απείλησαν αρκετές φορές την εστία του Σα. Αυτό που μετράει σίγουρα είναι οι τρεις βαθμοί αλλά υπήρχαν στιγμές που η αγωνιστική εικόνα των ερυθρόλευκων προβλημάτισε και μπορούσαν εύκολα να έχουν πληγωθεί από τον Αστέρα. Στα θετικά σίγουρα το πρώτο γκολ του Ελ Αραμπί, η σχετικά καλή εμφάνιση της επιθετικής τριάδας του Ολυμπιακού (Ποντένσε-Σουντανί-Ραντζέλοβιτς) και φυσικά το μηδέν στην άμυνα. Από την άλλη ο Αστέρας ναι μεν φεύγει ηττημένος αλλά η εμφάνιση του σίγουρα δεν ήταν άσχημη. Αντίθετα το σημερινό ματς θα τον βοηθήσει για τη δύσκολη συνέχεια. Φάνηκε όμως ότι η ομάδα έχει ένα ξεκάθαρο πλάνο στο παιχνίδι της και προσπαθεί να το εφαρμόσει στο ακέραιο εντός γηπέδου. Το παιχνίδι σημαδεύτηκε από την φάση του 80ου λεπτού όταν ο διαιτητής Κουμπαράκης, παρότι εξέτασε το VAR δεν καταλόγισε πέναλτι σε βάρος του Μπαράλες. Μία απόφαση που θα «σηκώσει» αρκετή συζήτηση τις επόμενες μέρες.

Oι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα – Ομάρ, Σισέ, Σεμέδο, Κούτρης – Καμαρά, Γκιλιέρμε – Ραντζέλοβιτς (66’ Μασούρας), Ποντένσε, Σουντανί (66’ Βαλμπουενά) – Ελ Αραμπί

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μπόρχα Χιμένεθ): Παπαδόπουλος – Αντζουλάς, Βαλιέντε, Πασαλίδης – Κώτσιρας, Φερνάντεζ, Ριέρα, Ιγκλέσιας (83’ Καπίλα), Κυριακόπουλος – Φερνάντεθ (80’ Μπαράλες), Φερνάντες (67’ Σίτο)