H ΑΕΚ παρουσίασε για άλλο ένα ματς κάκιστη εικόνα και στο άδειο λόγω τιμωρίας ΟΑΚΑ έχασε με κάτω τα χέρια από την Τράμπζονσπορ με σκορ 1-3. Το debut.gr παραθέτει το δικό του σχόλιο για την αναμέτρηση.

Εύκολα λάθη η ΑΕΚ, δύο γκολ η Τράμπζονσπορ

Καλύτερο ξεκίνημα δεν θα μπορούσε να φανταστεί ούτε ο πιο πιστός φίλαθλος της Ένωσης, καθώς μόλις στο 4’ ο Λιβάια έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα των Τούρκων με όμορφο πλασέ. Η Τράμπζονσπορ απάντησε στο 7ο λεπτό αλλά το σουτ του Ομούρ εξουδετέρωσε ο Μπάρκας. Η ΑΕΚ είχε αποκτήσει ψυχολογία και στο 11’ ο Ολιβέιρα δοκίμασε να σκοράρει αλλά ο Ουγκουρτσάν ήταν σε ετοιμότητα. Κάπου εκεί ξεκίνησαν τα εύκολα λάθη. Αυτά είναι που πλήρωσε η ΑΕΚ σε συνδυασμό με την αμυντική αδράνεια. Η Τράμπζονσπορ εκμεταλλευόταν κάθε λάθος και προσπαθούσε να χτυπήσει συνεχώς στον αιφνιδιασμό. Στο 23’ ο διαιτητής καταλόγισε, λανθασμένα, πέναλτι σε βάρος της Ένωσης αλλά ο Σόσα έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Μπάρκα χάνοντας έτσι την ευκαιρία να ισοφαρίσει. Οι γηπεδούχοι αντιμετώπιζαν πάρα πολλά προβλήματα ειδικά στην άμυνα και τελικώς δέχθηκαν δύο γκολ από στημένες φάσεις. Αρχικά, στο 28 και μετά από καραμπόλα η μπάλα βρέθηκε στα πόδια του Εκουμπάν που από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Σαν να μην έφτανε αυτό στο 44’ ο ίδιος παίκτης με κεφαλιά έβαλε μπροστά την ομάδα του, πιάνοντας ξανά στον «ύπνο» την άμυνα της ΑΕΚ.

Η Τράμπζονσπορ έδωσε το τελικό χτύπημα

Πολλοί θα περίμεναν πως η ΑΕΚ θα έβγαινε με το μαχαίρι στα δόντια για να διεκδικήσει κάτι από το ματς. Αυτό δεν συνέβη ποτέ. Με εξαίρεση ένα σουτ του μοναχικού Λιβάια, η ΑΕΚ δεν παρουσίασε τίποτα άλλο στο δεύτερο ημίχρονο. Οι Τούρκοι απλώς περίμεναν υπομονετικά μέχρι να τους παρουσιαστεί η κατάλληλη ευκαιρία για να δώσουν το τελικό χτύπημα. Αμυντικά εξάλλου δεν πιέζονταν καθόλου. Η μεσαία γραμμή των γηπεδούχων απλά ήταν σε άλλο γήπεδο και στο 70’ ήρθε η χαριστική βολή. Ο Εκουμπάν από πάσα του Ομούρ «γκρέμισε» τα λίγα όνειρα της Ένωσης πετυχαίνοντας χατ-τρικ, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 1-3. Οι γηπεδούχοι είχαν δύο φάσεις με τον Λιβάια και τον Ζεράλντες αλλά μόνο αυτό. Η λήξη του αγώνα βρήκε τους φιλοξενούμενους να πανηγυρίζουν έξαλλα μέσα στο άδειο ΟΑΚΑ και την ΑΕΚ να ψάχνει απλά ένα «θαύμα». Με εμφάνιση όμως σαν την σημερινή κανένας δεν μπορεί να ελπίζει σε μία ανατροπή.

Ο MVP

Αναμφίβολα ο Εκουμπάν. Με το χατ-τρικ που σημείωσε έφερε την Τράμπζονσπορ ένα βήμα πριν τους ομίλους και την ΑΕΚ ουσιαστικά εκτός Ευρώπης από πολύ νωρίς. Οι Τούρκοι εκμεταλλεύτηκαν κάθε λάθος της ΑΕΚ, της οποίας τα λάθη ήταν πάρα πολλά και η άμυνα της πραγματικά εκτός λειτουργίας.

Το ταμείο του Debut.gr

Ο τρόπος που χτίστηκε και δούλεψε στη προετοιμασία η ΑΕΚ ήταν τελείως διαφορετικός σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Η φιλοσοφία και ο τρόπος παιχνιδιού του Καρντόσο ήταν κάτι πρωτόγνωρο για την ΑΕΚ. Η εμπέδωση της τακτικής και η προσαρμογή στη νέα φιλοσοφία απαιτεί χρόνο. Δυστυχώς χρόνος δεν υπάρχει. Δεν θέλουμε να προδικάσουμε καταστάσεις αλλά το κλίμα στην ΑΕΚ δεν είναι καλό και φαίνεται. Όχι μόνο όσον αφορά την αγωνιστική εικόνα. Κυρίως την εικόνα των αποδυτηρίων. Η διοίκηση είναι αυτή που κρίνει το έργο του προπονητή αλλά τα περιθώρια στενεύουν. Ειδικά τώρα που η Ένωση μένει (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) εκτός Ευρώπης. Οι κιτρινόμαυροι ηττήθηκαν σήμερα στη κυριολεξία με κάτω τα χέρια. Παρόλο που προηγήθηκαν τόσο νωρίς στο ματς η εικόνα που παρουσίασαν στη συνέχεια ήταν κάκιστη για δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας ματς. Σίγουρα αυτό είναι κάτι που προβληματίζει έντονα τους πάντες.

Οι Συνθέσεις Των Δύο Ομάδων:

ΑΕΚ (Μιγκέλ Καρντόσο): Μπάρκας, Λόπες, Σβάρνας, Βράνιες, Παουλίνιο, Σιμόες, Σιμάο (63’ Κρίστιτσιτς), Μάνταλος, Βέρντε (65’ Ζεράλντες), Λιβάγια, Ολιβέιρα (83’ Γιακουμάκης).

Τράμπζονσπορ (Ουνάλ Καραμάν): Ουγκουρτσάν, Νόβακ, Χοσεϊνί, Τουρκμέν, Ζοάο Περέιρα, Σόσα, Παρμάκ, Ομούρ, Εκουμπάν (92’ Σαρί), Νουακέμε (71’ Αβντίγια), Σέρλοτ (77’ Ερντογάν).