O Ολυμπιακός σαν πραγμτικός «Αρμαγεδών» συνέτριψε την Ρώσικη Κρασνοντάρ του Μάρκους Μπέργκ με το εκπληκτικό 4-0 και ήδη μπορεί να σκέφτεται τη κλήρωση των ομίλων του Champion's League. To debut.gr βρέθηκε στο «Γ. Καραϊσκάκης» και αναλύει την νίκη των ερυθρολεύκων.

Α’ Ημίχρονο

Με τη γνωστή και πολυσυζητημένη συνταγή του παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Πέδρο Μαρτίνς, επιλέγοντας να μην αλλάξει την βασική εντεκάδα που έχει φέρει τον Ολυμπιακό στα play-off. Από την άλλη οι Ρώσοι επέλεξαν ένα 4-3-3, με τον Μάρκους Μπεργκ να είναι στο βασικό σχήμα. Ο Ολυμπιακός από τα πρώτα λεπτά πίεσε και προσπάθησε να εκμεταλλευτεί κάθε λάθος των φιλοξενούμενων. Στο 5ο λεπτό ο Μασούρας είχε ένα σουτ το οποίο όμως κατέληξε στα σώματα των Ρώσων. Η Κρασνοντάρ απάντησε στο 13′ με τον Βάντερσον αλλά ο Σα ήταν σε ετοιμότητα. Σε εκείνο το σημείο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, ο Ολυμπιακός κυκλοφορούσε τη μπάλα και προσπαθούσε να βρει τους τρόπους να «ξεκλειδώσει» την άμυνα της Κρασνοντάρ. Και το βρήκε με τον πιο εκπληκτικό τρόπο. Ο Γκερέρο υποδέχτηκε τη μπάλα στη περιοχή και με ένα άπιαστο δεξί φαλτσαριστό σουτ έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας του Σαφόνοβ. Η Κρασνοντάρ δεν έδειχνε ικανή να απειλήσει τους ερυθρόλευκους, οι οποίοι έφτασαν κοντά στο να διπλασιάσουν τα τέρματα τους. Ο Ποντένσε πήρε τη μπάλα από δεξιά, άδειασε τον Ραμίρες, το σουτ όμως πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι των Ρώσων. Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου, η Ελληνική ομάδα έχασε άλλη μία ευκαιρία με τον Βαλμπουενά αλλά τη τελευταία στιγμή ο Ραμίρες στέρησε το γκολ από τον Γάλλο.

Β’ Ημίχρονο

Η εξέλιξη του πρώτου ημιχρόνου σίγουρα ήταν θετική αλλά σε καμία περίπτωση δεν σε προετοίμαζε γι’ αυτό που θα ακολουθούσε. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να ρίξει λίγο το τέμπο του παιχνιδιού και να κυκλοφορήσει τη μπάλα. Η Κρασνοντάρ επιχείρησε να απειλήσει τον Σα αλλά χωρίς να έχει την ιδιαίτερα μεγάλη φάση. Εξαίρεση θα μπορούσε να αποτελέσει ένα σουτ του Μπεργκ αλλά ο Πορτογάλος γκολκίπερ δεν ανησύχησε. Και ενώ σε εκείνο το σημείο ο Ολυμπιακός άρχισε να οπισθοχωρεί, εμφανίστηκε ένας παίκτης που εξελίχθηκε σε πραγματικό πρωταγωνιστή. Ο Ραντζέλοβιτς. Ο πιτσιρικάς είχε αποδείξει από τα φιλικά ότι αξίζει μία θέση στο ρόστερ των ερυθρόλευκων αλλά σήμερα έκανε όλο το κόσμο να παραμιλά. Μέσα σε επτά λεπτά κατάφερε να πετύχει δύο γκολ, το ένα καλύτερο από το άλλο, απλοποιώντας την υπόθεση πρόκριση για τον Ολυμπιακό. Το κερασάκι στη τούρτα ήρθε να βάλει στο 89′ ο Ποντένσε με ένα εκπληκτικό τελείωμα με το δεξί πόδι. Ο Ολυμπιακός πέτυχε έτσι μία τεράστια νίκη που στην ουσία τον στέλνει στους ομίλους του Champion’s League.

Ο MVP

Νομίζω πως δεν χρειάζεται και πολλή συζήτηση. Ο Ραντζέλοβιτς έκλεψε τη παράσταση δείχνοντας πως ο Ολυμπιακός έκανε πολύ καλά που τον εμπιστεύτηκε. Ο νεαρός εξτρέμ πέτυχε δύο πανέμορφα γκολ τα οποία ουσιαστικά κλείδωσαν και τη πρόκριση του Ολυμπιακού (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου). Από εκεί και πέρα στα θετικά συγκαταλέγεται και το μηδέν στην άμυνα κάτι που για τον Ολυμπιακό σημαίνει πάρα πολλά. Πρόκειται για μία ομάδα με χρόνια αμυντικά προβλήματα οπότε αυτό το μηδέν αποτελεί σημαντικό παράσημο. Εκπληκτικός-δαιμόνιος μετά από καιρό ο Πόντένσε που συνδύασε την καλή εμφάνισή του με γκολ. Συγκλονιστικός από την αρχή μέχρι το τέλος ο Βαλμπουενά.

Το ταμείο του Debut.gr

Ο Ολυμπιακός με απλά λόγια διέλυσε την Κράσνονταρ. Πέτυχε μία τεραστίων διαστάσεων νίκη (4-0) που τον φέρνει μία ανάσα από τα «αστέρια». Άψογο κοουτσάρισμα από τον Μαρτίνς, που εξουδετέρωσε κάθε πιθανή απειλή από πλευράς των Ρώσων. Ο Ολυμπιακός φαινόταν ότι πατούσε καλά στα πόδια του από την αρχή του ματς και απλώς έψαχνε την κατάλληλη στιγμή για να εκτελέσει. Και το έκανε τέσσερις φορές. Οι ερυθρόλευκοι μετέτρεψαν σε πάρτι το πρώτο ματς και πλέον ήδη έχουν αρχίσει και σκέφτονται τους ομίλους καθώς πρέπει να γίνει κάτι συγκλονιστικό για να αλλάξει η συγκεκριμένη κατάσταση. Με εμφάνιση σαν και τη σημερινή ο Ολυμπιακός μπορεί εύκολα να κυνηγήσει ένα καλό αποτέλεσμα και στην Ρωσία καθώς φάνηκε πως η Κρασνοντάρ δεν μπορεί να τον τρομάξει.

Οι Συνθέσεις Των Δύο Ομάδων:

Ολυμπιακός: Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μεριά, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Γκιγιέρμε, Ποντένσε (93′ Τοροσίδης), Βαλμπουενά (87′ Καμαρά), Μασούρας (75′ Ραντζέλοβιτς), Γκερέρο

Κρασνοντάρ: Σαφόνοφ, Πετρόφ, Σπάχιτς, Φιόλουσον, Ραμίρες, Καμπελά (25′ Όλσον), Καμπόλοφ, Βιλένα, Βάντερσον, Ναμλί (59′ Σουλεϊμάνοφ), Μπεργκ (69′ Ιγκνάτιεφ)