Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε στην Ολλανδία από τον Άγιαξ και τον Άγγλο διαιτητή της αναμέτρησης, αλλά με τέτοια εμφάνιση δεν αφήνει περιθώρια για δάκρυα στους φίλους του.

Ο ΠΑΟΚ στάθηκε όρθιος στην Ολλανδία, κοίταξε στα μάτια τον πανίσχυρο Άγιαξ αλλά δεν κατάφερε να προκριθεί στα play-off του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο «Αίαντας» ήταν αυτός που πήρε το εισιτήριο της πρόκρισης επικρατώντας με 3-2 της ελληνικής ομάδας.

Στο χορτάρι

Οι δύο ομάδες μπήκαν εξίσου δυναμικά και με θέληση να επιβάλλουν το ρυθμό τους στο παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ακολουθήσει το γρήγορο τέμπο του Άγιαξ και να κάνει πράξη τα όσα ζήτησε ο Άμπελ Φερέιρα. Να μην αφήσει τον Άγιαξ να του πάρει τον αέρα. Και όχι μόνο το πέτυχε αλλά έβαλε τους γηπεδούχους και πίσω στο σκορ με το απίθανο γκολ του Μπίσεσβαρ στο 23′.

Το αναμενόμενο ακολούθως έγινε και πραγματικότητα. Ο Άγιαξ ανέβηκε, πολλαπλασίασε την πίεσή του και παρά τις καταπληκτικές επεμβάσεις του Πασχαλάκη κατάφερε να βρει δίχτυα για το 1-1 με τον Τάντιτς από την άσπρη βούλα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε, ο ΠΑΟΚ αμυνόταν σθεναρά αλλά ο Άγιαξ έφτασε στο 2-1 με τον Ταλιαφίκο. Το ματς, παρόλ’ αυτά, τέλειωσε όταν ο Άγγλος ρέφερι του αγώνα έδωσε και τρίτο πέναλτι σε ανατροπή μέσα στην περιοχή των Θεσσαλονικιών εξαντλώντας την αυστηρότητά του. Ο Τάντιτς νίκησε για δεύτερη φορά τον Πασχαλάκη και «κλείδωσε» την πρόκριση για τον «Αίαντα».

Το μόνο που κατάφερε να κάνει ο εκπληκτικός ΠΑΟΚ ήταν να μειώσει σε 3-2 με τον εξαιρετικό Μπίσεσβαρ.

MVP

Σαφώς ο Πασχαλάκης. Μπορεί να βρέθηκε κοντά με τον Μπίσεσβαρ, αλλά αν κάποιος κράτησε τον ΠΑΟΚ όρθιο ήταν ο Έλληνας κίπερ. Ο αποκλεισμός είναι ένα μεγάλο «κρίμα» για τη φοβερή παρουσία του.

Η εικόνα του ματς

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να σταθεί στα πόδια του, να κάνει όλο το Άμστερνταμ να τρέμει και να φτάσει μία ανάσα από το να αποκλείσει τον Άγιαξ που πέρυσι για λεπτομέρειες δεν ήταν φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ναι, ο αποκλεισμός κάθεται σαν κόμπος στο λαιμό. Και ναι, το αποτέλεσμα δεν αλλάζει. Δίκαιο, άδικο, ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε αλλά έπεσε σαν παλικάρι. Και για τέτοιες εμφανίσεις και πορείες απέναντι σε μεγαθήρια όπως ο Άγιαξ δε χωράνε δάκρυα.

Το στραγάλι

Ο Άγγλος διαιτητής της αναμέτρησης κατάφερε να ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων με τις αποφάσεις του κατά τη διάρκεια του αγώνα. Έδωσε τρία πέναλτι στον Άγιαξ κρίνοντας επί της ουσίας το αποτέλεσμα.

Ο ΠΑΟΚ έχει τεράστια παράπονα από τον ίδιο ενώ μέχρι και ο ολλανδικός Τύπος απόρησε με την επίδοσή του στο χθεσινό παιχνίδι.