Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστιο διπλό μέσα στη Κωνσταντινούπολη απέναντι στην Μπασάκσεχιρ και πλέον έχει το πρώτο λόγο για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champion's League. Το debut.gr παρακολούθησε την αναμέτρηση και σας παραθέτει τα δικά του σχόλια.

Απόλυτη ισορροπία

Ο Ολυμπιακός στα πρώτα δέκα λεπτά έλεγχε εύκολα το ματς χωρίς να δεχτεί τη παραμικρή πίεση από τους γηπεδούχους. Ο Βαλμπουενά ήταν ιδιαίτερα κινητικός και από αυτόν προσπαθούσαν να ξεκινήσουν οι επιθέσεις των ερυθρολεύκων. Πρώτη αξιόλογη φάση στο ματς ήταν ένα σουτ του Γκιγιέρμε που όμως δεν δυσκόλεψε ιδιαίτερα τον Γκουνιόκ. Από εκείνο το σημείο και μετά η Μπασάκσεχιρ ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση της. Η άμυνα του Ολυμπιακού ήταν συνέχεια σε εγρήγορση καθώς η πίεση των Τούρκων ήταν μεγάλη. Από φάουλ του Καχβετσί ο Σα έχασε τη μπάλα και από το πουθενά πήγε δημιουργήθηκε φάση. Ο Ολυμπιακός από την άλλη απάντησε άμεσα. Ο Γκερέρο γύρισε τη μπάλα με κεφαλιά οι Τούρκοι όμως πρόλαβαν και απομάκρυναν πριν ο Ποντένσε γίνει απειλητικός. Οι γηπεδούχοι έπαιζαν αρκετά σκληρά, διεκδικώντας τη μπάλα μερικές φορές και πάνω από τα όρια του κανονικού. Αποτέλεσμα ήταν να δεχτούν τέσσερις κίτρινες κάρτες μόνο στο πρώτο ημίχρονο. Η τελευταία φάση στο ματς ανήκε στην Ελληνική ομάδα όταν από φάουλ του Βαλμπουενά, ο Γκιγιέρμε «πετάχτηκε» μέσα στη περιοχή όμως το σουτ κατέληξε ψηλά άουτ.

Ο Μασούρας έριξε στο καναβάτσο την Μπασάκσεχιρ

Η Μπασάκσεχιρ σίγουρα ήταν ομάδα που δεν μπορούσε να τρομάξει τον Ολυμπιακό. Μπορεί στο πρώτο ημίχρονο να είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά δεν είχε ουσία στο παιχνίδι της. Στο 54ο λεπτό ο Ολυμπιακός άλλαξε όλη την εικόνα του παιχνιδιού. Από σέντρα-διαβήτη του Βαλμπουενά, ο Μασούρας με διαγώνια κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Γκουνιόκ γράφοντας έτσι το 0-1. Το γκολ αυτό αποσυντόνισε τους Τούρκους και παράλληλα ο Ολυμπιακός άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο. Μέχρι το 70’ κρατούσε άνετα το αποτέλεσμα χωρίς να χρειαστεί καν να αγχωθεί. Το τελευταίο εικοσάλεπτο όμως ήταν δραματικό. Ο Βίτσκα αποτελούσε τον παίκτη-κλειδί της Μπασάκσεχιρ σε αυτό το σημείο. Στο τέλος όμως αποδείχτηκε και μοιραίος. Αρχικά, ένα σουτ του απέκρουσε με δυσκολία ο Σα ενώ στην συνέχεια με κεφαλιά ο Ρομπίνιο έστειλε την μπάλα άουτ. Οι γηπεδούχοι πίεζαν όλο και περισσότερο και ήταν κοντά στο να ισοφαρίσουν αλλά το απευθείας φάουλ Καχβετσί πέρασε λίγο άουτ. Ο ίδιος παίκτης στο 81 έκανε «δώρο» στον Ολυμπιακό καθώς αποβλήθηκε αφού αντίκρυσε την δεύτερη κίτρινη κάρτα λόγω επικίνδυνου παιχνιδιού. Πολλοί πίστευαν πως κάπου εκεί το παιχνίδι τέλειωσε. Όμως δεν ήταν έτσι. Η Μπασάκ συνέχισε να πιέζει ψάχνοντας απεγνωσμένα το γκολ της ισοφάρισης. Και το γκολ αυτό πήγε να της κάνει «δώρο» ο Μπρούνο. Ο παίκτης των ερυθρολεύκων σε μία εντελώς ανύποπτη φάση έκανε χέρι μέσα στη περιοχή με τον διαιτητή να υποδεικνύει την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Βίτσκα αλλά ο Σα έπεσε στη σωστή γωνία αποκρούοντας το πέναλτι. Ο Ολυμπιακός κάπως έτσι «δραπέτευσε» από την Τουρκία έχοντας στις αποσκευές του το πολύτιμο 0-1 που δίνει σαφέστατο προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Champion’s League.

Σχόλιο

Ο Ολυμπιακός πέτυχε ένα σπουδαίο διπλό στην Κωνσταντινούπολη. Μπορούσε να το διασφαλίσει πιο εύκολα ειδικά μετά την αποβολή του Καχβετσί αλλά ακόμα και έτσι πήρε προβάδισμα πρόκρισης. Η Ελληνική ομάδα βέβαια υπέπεσε σε αρκετά «ανόητα» λάθη που θα μπορούσαν να στοιχίσουν. Αυτά είναι που σε μεγάλο βαθμό πρέπει να περιορίσει καθώς η υπόθεση πρόκριση δεν τελείωσε. Από την τροπή που πήρε το ματς φάνηκε πως ο Ολυμπιακός μπορούσε να το «χτυπήσει» και το κατάφερε με το γκολ του Μασούρα. Σε αρκετές περιπτώσεις χρειάστηκε η επέμβαση των Σεμέδο-Μεριά των οποίων οι τοποθετήσεις ήταν αρκετά καλές με εξαίρεση δύο περιπτώσεις. Ακόμα, οι ερυθρόλευκοι δεν πήραν πολλά από τις πτέρυγές τους και στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα έδειχναν να είναι εκτός ρυθμού. Το βραβείο του MVP πάει χωρίς δεύτερη σκέψη στα χέρια του Ζοσέ Σα που κράτησε όρθιο τον Ολυμπιακό σε πολλές φάσεις του αγώνα με αποκορύφωμα την φάση του πέναλτι. Σε αρνητικό πρωταγωνιστή πήγε να μετατραπεί ο Μπρούνο με το ανόητο χέρι που ευτυχώς δεν στοίχισε. Καταλήγοντας, το αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι διαφορετικό αλλά η Μπασάκσεχιρ έπεσε πάνω σε έναν τεράστιο Σα. Είχε τις φάσεις για να προηγηθεί και μετά να ισοφαρίσει αλλά στο τέλος είδε τον Ολυμπιακό να φεύγει με το διπλό που τον φέρνει μία ανάσα από τα play-off της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.