Η Γιουνάιτεντ ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την απόκτηση του Χάρι Μαγκουάιρ από τη Λέστερ με τον Άγγλο να γίνεται ο πιο ακριβοπληρωμένος αμυντικός όλων των εποχών!

Τον τίτλο του πιο ακριβοπληρωμένου αμυντικού όλων των εποχών κατέχει από σήμερα ο Χάρι Μαγκουάιρ. Ο θηριώδης κεντρικός αμυντικός υπέγραψε συμβόλαιο 6+1 χρόνων ύψους 87(!) εκατομμυρίων ευρώ με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο 26χρονος Άγγλος πήγε από την Χαλ στην Λέστερ το 2017 σκοράροντας 5 φορές σε 76 εμφανίσεις με τις «αλεπούδες».

Αποτέλεσμα εικόνας για maguire manchester united solskjaer

Ο ίδιος δήλωσε πως: «Είμαι ενθουσιασμένος που βρίσκομαι σε αυτό το εκπληκτικό κλαμπ. Απόλαυσα τις μέρες μου στην Λέστερ και θέλω να ευχαριστήσω τους πάντες για αυτά τα εξαιρετικά δύο χρόνια. Όταν όμως η Γιουνάιτεντ σού χτυπά την πόρτα, είναι μια φανταστική ευκαιρία».

                   Κέρδισε την Μάντσεστερ Σίτι

Η μεταγραφή του Μαγκουάιρ στο λιμάνι του Μάντσεστερ μόνο εύκολη δεν ήταν. Με τα σενάρια απόκτησής του να φουντώνουν πριν από την ολοκλήρωση του περσινού πρωταθλήματος, η διοίκηση της ομάδος έκανε τα αδύνατα δυνατά, προκειμένου να αποκτήσει τον διεθνή αμυντικό.Η απόκτηση του δεξιού οπισθοφύλακα Μπιζάκα από την Κρίσταλ Πάλας (45 εκ. ευρώ) και το παράλληλο ενδιαφέρον της Μάντσεστερ Σίτι προς τον Μαγκουάιρ εξανέμιζαν τις ελπίδες για την απόκτηση του.

Η πρώτη απάντηση της Λέστερ προς τους «κόκκινους διαβόλους» ήταν καταστροφική. Πιο συγκεκριμένα, το σενάριο παραχώρησης του Μαγκουάιρ, θα ικανοποιούταν με το ποσό των 100 εκατομμυρίων ευρώ! Ύστερα από μακροχρόνιες διαπραγματεύσεις και τον φόβο απόκτησής του από τους «πολίτες», βρέθηκε η χρυσή τομή μεταξύ των δύο ομάδων.

Μετά την κατάκτηση του Κομιούνιτι Σίλντ, ο Πεπ Γκουαρντιόλα ρωτήθηκε στην συνέντευξη τύπου σχετικά με την επικείμενη μεταγραφή.

“Ήταν ένας από τους στόχους μας. Ωστόσο, δεν μπορούσαμε να τον αγοράσουμε. Η Γιουνάιτεντ τα κατάφερε λόγω της οικονομικής της δυνατότητας. Είναι μια πολύ καλή μεταγραφή, η οποία θα τους κάνει ακόμα πιο ισχυρούς στην προσπάθεια κατάκτησης του πρωταθλήματος».

                     Έχει χάσει την ταυτότητα της

Είναι πλέον δεδομένο πως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει χάσει την «αίγλη» και το κύρος που είχε πριν κάποια χρόνια. Μου είναι λίγο δύσκολο να πιστέψω πως ο Χάρι Μαγκουάιρ αποκτήθηκε για το προαναφερθέν εξωπραγματικό ποσό. Σταθερός παίκτης, δυνατός, αλλά μέχρι εκεί. Ο Βίρτζιλ Βαν Ντάικ αποκτήθηκε πριν 2 χρόνια από την Λίβερπουλ μόλις λίγα εκατομμύρια λιγότερα. Στην συνέχεια αποδείχθηκε κυριολεκτικά απροσπέλαστος. Δεν ξέρω, μπορεί ο Μαγκουάιρ να σταθεί στο ύψος των νέων περιστάσεων και να γίνει ο νέος «βράχος» της άμυνας της Γιουνάιτεντ. Πάραυτα, η ανάγκη απόκτησης σταθερών αμυντικών έχει οδηγήσει στην εκμετάλλευση οποιωνδήποτε διαπραγματεύσεων. Οι ομάδες έχουν καταλάβει την ανεπάρκεια της Μάντσεστερ και πουλάνε ακριβά, γνωρίζοντας εκ των έσω ότι θα ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις τους.