Ο Ολυμπιακός διέσυρε με 4-0 της Βικτόρια Πλζεν και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Τη νίκη-πρόκριση με 4-0 επί της Βικτόρια Πλζεν πήρε ο Ολυμπιακός και πανηγύρισε το εισιτήριο για την επόμενη φάση των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στο χορτάρι Ολυμπιακός

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν πιο δυναμικά στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησαν εξαρχής να πάρουν τα ηνία του αγώνα.

Η πρώτη αξιόλογη φάση του παιχνιδιού ήρθε στο 2′ όταν μετά από κόρνερ υπέρ των Πειραιωτών, η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι του Χρούτσκα.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να ελέγχουν το παιχνίδι και έγιναν ξανά απειλητικοί τόσο με τον Γκερέρο όσο και με τον Μασούρα χωρίς όμως να προκαλέσουν ζημιά στους Τσέχους.

Στο 17′ ο Ολυμπιακός ανέβηκε ξανά στην αντεπίθεση αλλά η τελική πάσα του Γκερέρο δεν ήταν τόσο καλή και απομακρύνθηκε.

Στο 20′ ο Γκερέρο δοκίμασε να μπει στη φάση αλλά το πλασέ του πέρασε λίγο άουτ.

Η Πλζεν προσπάθησε να γίνει απειλητική αλλά χωρίς αποτέλεσμα, με την άμυνα του Ολυμπιακού να αποσοβεί κάθε κίνδυνο.

Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχιζαν να πιέζουν με τους ρυθμούς, ωστόσο, να πέφτουν σταδιακά.

Στο 28′ το σουτ του Βαλμπουενά δεν ανησύχησε τον κίπερ της Πλζεν, αφού η μπάλα απομακρύνθηκε βρίσκοντας στα σώματα.

Ίδια κατάληξη είχε το σουτ του Γάλλου στο 35′.

Έξι λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά του Ποντένσε να απειλήσει με το σουτ του όμως να βρίσκει και να καταλήγει ελάχιστα κόρνερ.

Ο Μασούρας δοκίμασε το πόδι του στο 45′ ο Χρούτσκα δήλωσε ξανά «παρών».

Στο δεύτερο μέρος, οι Πειραιώτες μπήκαν εξίσου δυνατά και στο 50′ ο Μασούρας προειδοποίησε με όμορφο, μονοκόμματο σουτ, το οποίο έστειλε σε κόρνερ ο Χρούτσκα.

Από το ίδιο κόρνερ, ο Γκιγιέρμε σηκώθηκε πιο ψηλά απ’ όλους και έγραψε το 1-0 για τον Ολυμπιακό.

Η Πλζεν στη συνέχεια επιχείρησε να ανέβει για να βρει το γκολ, κάτι που όμως δεν άγχωσε καθόλου τους γηπεδούχους.

Στο 64′ ο Μασούρας δοκίμασε εκ νέου ένα σουτ από την περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Έξι λεπτά αργότερα και μετά από μία φοβερή προσωπική ενέργεια, ο Γκερέρο έγραψε το 2-0 για τους γηπεδούχους.

Στο 73′ ήρθε και το τρίτο τέρμα του Ολυμπιακού όταν μετά από κόρνερ και κεφαλιά του Γκιγιέρμε, η μπάλα βρήκε στα πλευρά του Ρέζνικ και κατέληξε στα δίχτυα για το 3-0.

Εννιά λεπτά μετά, ήταν η σειρά του Σεμέδο να βρει δίχτυα, όταν και πλάσαρε σε κενή εστία για το 4-0.

Μέχρι το σφύριγμα της λήξης δεν άλλαξε κάτι ιδιαίτερα στο παιχνίδι και έτσι ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει την πρόκριση για την επόμενη φάση των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η εικόνα του αγώνα

Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ αποφασισμένα και δημιούργησε από νωρίς ευκαιρίες στην περιοχή του Χρούτσκα.

Οι ρυθμοί όμως έπεσαν αισθητά μετά το 25ο λεπτό του αγώνα, με την κούραση να έχει καταβάλει τους Πειραιώτες, οι οποίοι όμως δεν έχασαν τον έλεγχο του παιχνιδιού.

Η ίδια εικόνα διατηρήθηκε και στο δεύτερο ημίχρονο, όταν ήρθε και το γκολ για τον Ολυμπιακό με την πανέμορφη κεφαλιά του Γκιγιέρμε στο 50′.

Η Πλζεν σε όλο αυτό το διάστημα επιχείρησε να ανεβάσει στροφές, αλλά η άμυνα των «ερυθρολεύκων» δεν της άφησε πολλά περιθώρια.

Οι Πειραιώτες δεν έχασαν λεπτό τα ηνία του ματς και στο 70′ επιβεβαίωσαν την ανωτερότητά τους όταν ο Γκερέρο με όμορφη ενέργεια έκανε το 2-0.

Οι παίκτες του Μαρτίνς έκαναν ό,τι ήθελαν την Πλζεν και στο 73′ και το 82′ ήρθαν ακόμα δύο τέρματα με τους Ρέζνικ (αυτογκόλ) και Σεμέδο που έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του Ολυμπιακού.

Η φάση του αγώνα Ολυμπιακός

Σαφώς το γκολ του Γκερέρο. Ο Ισπανός επιθετικός του Ολυμπιακού αφού ζάλισε τον προσωπικό του αντίπαλο, «τσίμπησε» τη μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα του Χρούτσκα.

MVP

Κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν ο Γκιγιέρμε. Τόσο στις τοποθετήσεις του, τις διεκδικήσεις αλλά και φυσικά το τέρμα που πέτυχε, ο Βραζιλιάνος βοήθησε τα μέγιστα για την ομάδα του. Θετική παρουσία είχε επίσης ο Γιώργος Μασούρας, ο οποίος βρισκόταν στις περισσότερες επικίνδυνες φάσεις της ομάδας του.

Στην πλειονότητα των φάσεων ήταν παρών και ο Μάθιου Βαλμπουενά, ο οποίος με την εμπειρία του ηγήθηκε της ομάδας του Μαρτίνς.

Υποδειγματική ήταν η άμυνα του Ολυμπιακού με όλους τους παίκτες ανεξαιρέτως να «καθαρίζουν» κάθε κίνδυνο εις βάρος της ομάδας τους.

Κάτω από τη βάση Ολυμπιακός

Παρά το άκρως εντυπωσιακό γκολ του, ο Άνχελ Γκερέρο δεν κατάφερε να απειλήσει ιδιαίτερα την αντίπαλη άμυνα. Δε βρήκε τις κατάλληλες ευκαιρίες να κάνει αισθητή την παρουσία του αφού «κλείστηκε» πολύ καλά από την τσέχικη άμυνα.

Στα ρηχά έμεινε ο Ποντένσε, ο οποίος έδειξε υπερβάλλοντα ζήλο και «διαβάστηκε» από την αντίπαλη άμυνα.

Το στραγάλι

Θετικός αλλά και με λάθη ο Ισπανός Χουάν Μαρτίνεζ Μουνιέρα. Με καίριες επεμβάσεις στις φάσεις αλλά και χωρίς να «σπάει» τη ροή του αγώνα, δεν άφησε ούτε λεπτό τα ηνία του αγώνα. Σε πολλές περιπτώσεις, ωστόσο, η κρίση του αμφισβητήθηκε.

Η εξέδρα Ολυμπιακός

Οι φίλοι του Ολυμπιακού δε σταμάτησαν λεπτό να δίνουν παλμό στην ομάδα τους και να εμψυχώνουν τους παίκτες του Μαρτίνς.

Οι ενδεκάδες: Ολυμπιακός

Ολυμπιακός: Σα, Ομάρ, Μεριά, Σεμέδο, Τσιμίκας, Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκης, Ποντένσε, Μασούρας, Βαλμπουενά και Γκερέρο.

Βικτόρια Πλζεν: Χρούτσκα, Χλιούσεκ, Μπράμπεκ, Πέρνικα, Ρέσνικ, Χροζόφσκι, Κάλβακ, Κόπιτς, Μίχαλικ, Καγιάμπα και Κριμέντσικ.