Ακόμα ένας ταλαντούχος αστέρας στη δύναμη του Άγιαξ, ακόμα ένας λόγος να συγκεντρώσει ο «Αίαντας» τα βλέμματα. Το Debut.gr γνωρίζει τον Κικ Πιέριε.

Η φιλοσοφία του Άγιαξ δεν του επιτρέπει ποτέ να εφησυχάζεται. Η συνεχής αναζήτηση νεαρών ταλαντούχων ποδοσφαιριστών αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της επιβίωσης του. Για τον “Αίαντα” αποτελεί ευχή και η κατάρα η ανάδειξη εξελίξιμων ποδοσφαιριστών στο ευρωπαϊκό προσκήνιο. Ευχή γιατί γεμίζει τα ταμεία του με κάθε πώληση ποδοσφαιριστή και κατάρα διότι αναγκάζεται να βρίσκεται συνεχώς σε ένα στάδιο ανοικοδόμησης του ρόστερ με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις επιδόσεις του σε εγχώριες και ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η χρυσή τωρινή φουρνιά του Άγιαξ αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν από την επόμενη σεζόν. Ειδικότερα, ο Ντε Γιονγκ υπέγραψε στην Μπαρτσελόνα ενώ ο Άγιαξ φρόντισε ήδη να αποκτήσει τους αντικαταστάτες των Ντε Λιχτ και Ονάνα. Όσον αφορά τον Ολλανδό στόπερ, ακόμα δεν υπάρχει κάποια επίσημη πρόταση αλλά, όπως αποκάλυψε και ο τεχνικός της ομάδας δεν υπάρχει περίπτωση να μείνει στο σύλλογο. Έτσι, ο πάντα προνοητικός ολλανδικός σύλλογος φρόντισε να αναζητήσει και να κάνει δικό της τον Κικ Πίεριε. Πρόκειται για τον νυν στόπερ της Χέρενφειν, ο οποίος αγοράστηκε έναντι 4 εκατομμυρίων ευρώ μέχρι το 2024.

Ένας ώριμος 18άρης

Ο Κικ Πίεριε γεννήθηκε στην Βοστώνη, καθώς ο πατέρας του εργαζόταν στις ΗΠΑ. Σύντομα, όμως μετακόμισε στην Ολλανδία αποκτώντας την υπηκοότητα. Ο νεαρός κεντρικός αμυντικός ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στην ομάδα με τις καρδούλες. Από τα φυτώρια της, μάλιστα, ξεκίνησε την καριέρα του το 2011. Μπορεί μέχρι πριν λίγους μήνες να διάβαζε πριν τους αγώνες του αλλά αυτό δε σημαίνει ότι ο Ολλανδός στόπερ στερείται εμπειρίας. Ήδη από τη σεζόν 2016/2017 είχε πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του. Συγκεκριμένα, ο προπονητής εμπιστεύτηκε τον τότε 16χρονο στα 2 τελευταία παιχνίδια της σεζόν με αντίπαλο την Ουτρέχτη με φόντο την πρόκριση στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ.

Παρά τις 2 ήττες ο ταλαντούχος Ολλανδός ήταν εντυπωσιακός κερδίζοντας μία θέση βασικού την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Έτσι, μέχρι και σήμερα έχει κατορθώσει να συμπληρώσει 68 συμμετοχές. Στο ίδιο διάστημα μετράει 2 γκολ και 5 ασίστ. Στο μεταξύ έχει φορέσει το εθνόσημο στο στήθος σε κάθε διαθέσιμη ηλικιακή κατηγορία μετρώντας συνολικά 36 συμμετοχές. Την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο ο Κικ Πίεριε έχει καθιερωθεί στο βασικό σχήμα (32 εμφανίσεις) οδηγώντας την ομάδα του στη 10η θέση της βαθμολογίας.

Ο διάδοχος του μεγάλου αρχηγού

Μπορεί να είναι μόλις 1 ένα χρόνο μικρότερος από τον αρχηγό του Άγιαξ, Ματίας Ντε Λιχτ αλλά η κληρονομιά που παραλαμβάνει είναι τεράστια. O Kικ Πίεριε, πάντως, διαθέτει τα κατάλληλα εφόδια προκειμένου να αναπληρώσει το κενό που αναμένεται να αφήσει ο συμπατριώτης του. Ειδικότερα, ο 18χρονος στόπερ φημίζεται για την ικανότητα του με τη μπάλα στα πόδια, ένα στοιχείο απαραίτητο για την ανάπτυξης μίας ομάδας σαν τον “Αίαντα”.

Ο Πίεριε έχει επίσης, την πολυτέλεια να αγωνίζεται σε δύο θέσεις της άμυνας. Το αριστερό του πόδι τού επιτρέπει να χρησιμοποιείται είτε ως σέντερ μπακ είτε ως αριστερός οπισθοφύλακας. 13 από τις 32 φετινές του συμμετοχές στη Χέρενφειν έχουν προέλθει από το αριστερό άκρο της άμυνας. Επιπλέον, ο Ολλανδός αμυντικός τα τελευταία 2 χρόνια δούλεψε αρκετά στο γυμναστήριο. Έτσι, μπορεί πια να ανταγωνιστεί τα αντίπαλα σέντερ φορ, καθώς έχει αυξήσει τη μυϊκή του μάζα. Στην ισχνή περίπτωση, βέβαια, που παραμείνει στο σύλλογο ο Ντε Λιχτ, οι δυο τους αναμένεται να φτιάξουν ένα τρομερό ολλανδικό δίδυμο στο κέντρο της άμυνας του Άγιαξ.