Οι αποφάσεις των Κέβιν Ντουράντ και Κάιρι Ίρβινγκ να υπογράψουν στο Μπρούκλιν. h απόκτηση του Τζίμι Μπάτλερ από τους Χιτ. Tο σίριαλ του επόμενου σταθμού της καριέρας του Καουάι Λέοναρντ. Αυτά τα θέαμτα έχουν μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των σαιτ και των μπλογκ τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές άλλες μεταγραφικές κινήσεις που έχουν αλλάξει τα δεδομένα […]

Οι αποφάσεις των Κέβιν Ντουράντ και Κάιρι Ίρβινγκ να υπογράψουν στο Μπρούκλιν. h απόκτηση του Τζίμι Μπάτλερ από τους Χιτ. Tο σίριαλ του επόμενου σταθμού της καριέρας του Καουάι Λέοναρντ. Αυτά τα θέαμτα έχουν μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των σαιτ και των μπλογκ τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές άλλες μεταγραφικές κινήσεις που έχουν αλλάξει τα δεδομένα σε Ανατολή και Δύση στο ΝΒΑ. Αρκετοί πρωτοκλασάτοι παίκτες έχουν μετακομίσει πλέον σε άλλα λημέρια. Ας δούμε μαζί 5 από αυτές τις κινήσεις, οι οποίες έχουν την δυνατότητα να επηρεάσουν κατά πολύ τη κορυφαία μπασκετική λίγκα στον κόσμο τη σεζόν που μας έρχεται.

NBA

1. Αλ Χόρφορντ – Φιλαδέλφεια Σίξερς (4 χρόνια – 109 εκ. δολάρια)

Μετά από 12 χρόνια στο NBA και τρία στη Βοστόνη, ο βετεράνος σέντερ μετακομίζει στη Φιλαδέλφεια. Εκεί θα δημιουργήσει ένα από τα πιο ποιοτικά δίδυμα ψηλών που έχουμε δει την τελευταία δεκαετία στο NBA. Έπειτα από μια μεστή χρονιά με τους Σέλτικς ( 13.6 π., 6.9 ρ. μ.ο) ο Χόρφορντ θα προσπαθήσει να εισχωρήσει στο στυλ παιχνιδιού των Σίμονς και Εμπίντ. Κατά πάσα πιθανότητα θα αναγκαστεί να παίζει στη θέση του πάουερ φόργουορντ. Αρκετό ψηλό το σχήμα των Σίξερς, οι οποίοι με την προσθήκη του Χόρφορντ κέρδισαν καλό σουτ από μέση απόσταση αλλά και περισσότερη σιγουριά μέσα στη ρακέτα. Το ερωτηματικό γι’ αυτούς έγκειται στο τρίποντο. Με την φυγή του Ρέντικ, πολύ πιθανό πλέον οι ψηλοί να σουτάρουν περισσότερο από τους γκαρντ.

NBA

2. Κέμπα Γουόκερ – Μπόστον Σέλτικς (4 χρόνια – 141 εκ. δολάρια)

Οι Σέλτικς, μπορεί να έχασαν μέσα σε μια μέρα τους Ίρβινγκ και Χόρφορντ, αλλά έκαναν δικό τους έναν από τους πιο σταθερούς παίκτες των τελευταίων ετών στο NBA. Ο Κέμπα Γουόκερ, έπειτα από 8 χρόνια σε Μπόπκατς και Χόρνετς, έχει καταφέρει να καθιερωθεί ως ένας από τους πιο χαρισματικούς πλέι μέικερ εκεί έξω. Εξαιρετικός με τη μπάλα στα χέρια, σουτάρει με αρκετά καλά ποσοστά και είναι ένας από τους πιο clutch παίχτες του πρωταθλήματος. Δεν έχει κανένα λόγο να μη ταιριάξει με την υπερταλαντούχα νεανική ομάδα της Βοστόνης. Ο Γουόκερ έπαιξε πέρυσι 82 αγώνες και είχε μ.ο 25.6 πόντους, 10ος σε ολόκληρο το ΝΒΑ.

3. ΝτεΆντρε Τζόρνταν – Μπρούκλιν Νετς (4 χρόνια – 40 εκ. δολάρια)

Μαζί με τους Ντουράντ και Ίρβινγκ, οι Νετς έκαναν δικό τους την ίδια μέρα και τον ΝτεΆντρε Τζόρνταν. O 30χρονος σέντερ, ο οποίος ήταν μέρος του trade που έστειλε τον Κρίσταπς Πορζίνγκις στο Ντάλας, σημείωσε πέρυσι και στο Ντάλας αλλά και στους Νικς τα γνωστά του ποσοστά. Σταθερός για πάνω από μια 5ετία σε διψήφιους αριθμούς στους πόντους και στα ριμπάουντ, θα αποτελέσει ένα τεράστιο στήριγμα στη ρακέτα για το Μπρόυκλιν. Αναμένουμε τις πτήσεις του έπειτα από πάσες του Ίρβινγκ. Δίδυμο που θα θυμίζει λίγο τα χρόνια του Τζόρνταν στους Κλίπερς και τα highlights που μας προσέφερε δίπλα στον Κρις Πολ.

4. Τζέι Τζέι Ρέντικ – Νιου Όρλεανς Πέλικανς (2 χρόνια – 26.5 εκ. δολάρια)

Η Νέα Ορλεάνη έχει πλέον περάσει από την εποχή του Άντονι Ντέιβις στην εποχή του Ζάιον Ουίλιαμσον. Ο ταλαντούχος ρούκι αναμένεται να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον την επερχόμενη σεζόν. Απ’ όσα έχει δείξει μέχρι στιγμής με τη φανέλα του Duke, μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά. Δίπλα του φέτος θα έχει και έναν από τους πιο σταθερούς σουτέρ της λίγκας, τον Τζέι Τζέικ Ρέντικ.  Ο 35χρονος πλέον Ρέντικ, έπειτα από δύο σεζόν στη Φιλαδέλφεια, μετακομίζει στη Νέα Ορλεανή. Θα καταφέρνει να της δώσει μια επιπλέον σταθερότητα έξω από τη γραμμή των 7.25. Ο Ρέντικ μπορεί να μην έχει πολλά παραγωγικά χρόνια ακόμα μπροστά του αλλά αυτό που έκανε τόσα χρόνια θα το κάνει καλά και στους Πέλικανς.

5. Μάλκολμ Μπρόγκντον – Ιντιάνα Πέισερς (4 χρόνια – 85 εκ. δολάρια)

Ο πολυτιμότερος ρούκι της σεζόν 2017-18 ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς πέρυσι και πρόπερσι αλλά παραμένει ένας από τους πιο χαρισματικούς νέους γκαρντ του NBA. Ο Μπρόγκτον έγινε ανταλλαγή από τους Μπακς στους Πέισερς για μερικά πικς πρώτου και δεύτερου γύρου. Σίγουρα με την απόκτηση του οι Πέισερς έχουν αναβαθμίσει την περιφέρεια τους. Με καλά ποσοστά εντός και εκτός παιδιάς, καλό χειρισμό της μπάλας αλλά και πιεστική άμυνα, ο Μπρόγκντον μπορεί να κάνει τη διαφορά δίπλα στον Ολαντίπο και να ανεβάσει μερικά σκαλιά ποιότητας την ομάδας της Ιντιάνα.