Το debut.gr γράφει σχετικά με τη διαφαινόμενη επιστροφή του Νεϊμάρ στο "Καμπ Νόου".

Βρισκόμαστε λίγες ώρες πριν την επίσημη έναρξη της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου, και τόσο η Μπαρτσελόνα όσο και ο Νεϊμάρ, βρίσκονται στο επίκεντρο. Αυτή τη φορά όμως, συνδέονται! Η διαφαινόμενη επιστροφή του “άσωτου υιού” είναι πιο πιθανή από ποτέ, και εμείς θα προσπαθήσουμε να εξετάσουμε ποια από τις δύο πλευρές έχει -την άλλη- μεγαλύτερη ανάγκη.

Νεϊμάρ, Μέσι και…Γκριζμάν!

 Μπορεί στα λόγια και στα δημοσιεύματα των ΜΜΕ η υπόθεση της επιστροφής του Βραζιλιάνου να φαίνεται “εύκολη υπόθεση”, όμως μόνο τέτοια δεν είναι! Μετά από δύο χρόνια στο Παρίσι, ο “Νέι” φέρεται να επιθυμεί να αποχωρήσει. Προφανώς, με τη γνωστοποίηση αυτής του της επιθυμίας, τα βλέμματα θα στρέφονταν στη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία πέρυσι τον ήθελε διακαώς. Ωστόσο, αυτό άλλαξε φέτος, αφενός λόγω της επιστροφής του Ζιντάν στον πάγκο της “βασίλισσας”, αφετέρου εξαιτίας της απόκτησης του Εντέν Αζάρ.

 Και ξαφνικά, “πέφτει” στο τραπέζι το όνομα της Μπαρτσελόνα. “Αδύνατον!” θα σκέφτηκαν οι περισσότεροι. Κι όμως αυτό το αδύνατο, τείνει να γίνει δυνατό. Μεγάλη συμβολή στην επιστροφή του 27χρονου σταρ -αν αυτή τελικά γίνει- θα έχει παίξει ο Λίο Μέσι. Ο GOAT όπως υποστηρίζουν πηγές, επικοινώνησε με τον Ζοσέ Μπαρτομέου, ζητώντας του μόνο ένα πράγμα: να φέρει τον Νεϊμάρ πίσω στη Βαρκελώνη.

 Παράλληλα, πάντα βάσει δημοσιευμάτων, η Μπαρτσελόνα ετοιμάζεται να ανακοινώσει την απόκτηση του Αντουάν Γκριζμάν από την Ατλέτικο Μαδρίτης, έναντι 120 εκατομμυρίων. Μια συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών που “έκλεισε” πριν ξεκινήσει η “υπόθεση Νεϊμάρ”. Είναι ευκόλως αντιληπτό πως το πράγμα περιπλέκεται, καθώς όσους πόρους και αν διαθέτει η “Μπάρσα”, υπάρχει το Financial Fair Play. Ωστόσο, δεν αποκλείεται να δούμε τριάδα Μέσι- Νεϊμάρ- Γκριζμάν σε λίγο καιρό, αφού γίνεται λόγος για προσφορά της Μπαρτσελόνα στην Παρί, η οποία περιλαμβάνει χρήματα και τον Φελίπε Κοουτίνιο. Άλλα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για παραχώρηση του Γκριζμάν στην Παρί, συν φυσικά ένα ποσό, ώστε να φτάσουμε στα 300 εκατομμύρια ευρώ που ζητάει η Παρί για να παραχωρήσει τον σούπερ-σταρ της!

Θέλημα…Θεού!

 Όπως προαναφέρθηκε, ο Μέσι έχει ζητήσει από τη διοίκηση των “μπλαουγκράνα” να κάνουν τα αδύνατα, δυνατά, ώστε το “MSN” να ξανασμίξει! Ο Αργεντινός σταρ μεγαλώνει, και αντιλαμβάνεται πως χρειάζεται υποστήριξη στα…όργια που κάνει, ώστε η Μπαρτσελόνα να επιστρέψει στην κορυφή της Ευρώπης! Δεν είναι μόνο η χημεία τους μέσα στο γήπεδο που κάνει τον Μέσι να θέλει πίσω τον “Νέι”, ούτε η φιλία που τους δένει εκτός των τεσσάρων γραμμών. Είναι επίσης και η πίστη του πως ο Νεϊμάρ μπορεί ενδεχομένως να τον διαδεχθεί, όταν πια δε θα είναι σε θέση να προσφέρει όσα επιθυμεί στην ομάδα της καρδιάς του.

Αναγκαίος, αλλά όχι απαραίτητος!

 Από το καλοκαίρι του 2016 και τη φυγή του Βραζιλιάνου για το Παρίσι, η Μπαρτσελόνα έχει προχωρήσει σε αρκετές κινήσεις απόγνωσης και εντυπωσιασμού, χωρίς -ακόμη- να έχει δικαιωθεί. Ο Ουσμάν Ντεμπελέ που αποκτήθηκε έναντι 130 εκατομμυρίων δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα, ενώ οι συνεχόμενοι τραυματισμοί του είναι άκρως ανησυχητικοί για την πορεία της καριέρας του. Ακόμη χειρότερη εξέλιξη έχει η μεταγραφή του Φελίπε Κοουτίνιο. Ο πρώην μέσος της Λίβερπουλ που αποτελεί την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία των Καταλανών (150 εκατομμύρια) πραγματοποίησε ένα μέτριο ξεκίνημα στο περσινό μισό της σεζόν (αποκτήθηκε Ιανουάριο του ’18).

 Οι εικασίες περί προσαρμογής στο στυλ παιχνιδιού έμειναν εικασίες, καθώς τη σεζόν που ολοκληρώθηκε πριν περίπου 1 μήνα, ο Κοουτίνιο ήταν πραγματικά σκιά του εαυτού του! Κάτω του μετρίου στην πλειοψηφία των παιχνιδιών, με μικρά “ξεπετάγματα” σε ελάχιστα ματς, έκανε φίλους και διοικούντες των “μπλαουγκράνα” να επιθυμούν την απομάκρυνσή του! Τέλος, η “αρπαγή” του Μάλκομ από τη Ρόμα το περασμένο καλοκαίρι -έναντι 42 εκατομμυρίων ευρώ- είναι το μόνο που έχει να θυμάται κάποιος σχετικά με τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή.

Η αλήθεια είναι πως δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό από τον Ερνέστο Βαλβέρδε, ενώ έχει δείξει πως έχει τα προσόντα. Πάντοτε όμως ο προπονητής ξέρει κάτι παραπάνω.

Με τον Γκριζμάν να βρίσκεται προ των πυλών, η Καταλανική ομάδα προσθέτει άλλο ένα όπλο παγκοσμίου κλάσης στην επίθεσή της. Εδώ θα μπορούσε κάλλιστα να τελειώσει η μεταγραφολογία όσο αφορά τη γραμμή κρούσης, αφού δεν υπάρχει αμφισβήτηση ως προς τις ικανότητες του Γάλλου Παγκόσμιου πρωταθλητή.

Το ζήτημα είναι, μπορεί ο Γκριζμάν και οι υπόλοιποι να τραβήξουν βάρος ανάλογο με αυτό που “κουβαλά” τα τελευταία χρόνια ο Λίο Μέσι; Η απάντηση δεν μπορεί να δοθεί με σιγουριά. Φέτος πάντως, κανένας εκ των σταρ των “μπλαουγκράνα” δεν “βγήκε μπροστά” όταν η μπάλα “έκαιγε”. Στην τετραετία του στο “Καμπ Νόου” ο Νεϊμάρ έδειξε πολλάκις πως μπορεί να αναλάβει ηγετικό ρόλο. Όσο επιπόλαιος και αν είναι στο παιχνίδι του, άλλο τόσο ταλέντο διαθέτει. Επιπροσθέτως, οι δικοί του λόγοι επιστροφής, προφανώς αναμένεται να λειτουργήσουν υπέρ της “Μπάρσα”, κάτι που αναγνωρίζουν οι άνθρωποί της.

 Να σώσει την καριέρα του!

 Ακούγεται υπερβολικό για έναν ποδοσφαιριστή που στα 27 του έχει κατακτήσει -σχεδόν- τα πάντα. Όμως είναι αλήθεια. Η προσπάθεια του Νεϊμάρ να επιστρέψει στη Βαρκελώνη πηγάζει από τη θέλησή του να σώσει τον ίδιο του τον εαυτό. Πριν τρία χρόνια πίστεψε στο πρότζεκτ της Παρί, “ζαλίστηκε” από τα χρήματα που του προσέφεραν, και, όντας στη σκιά του Μέσι, αποφάσισε να αποχωρήσει. Στο σήμερα, ο “Νέι” δεν έχει σε καμία περίπτωση δικαιώσει τις προσδοκίες του Νασέρ Αλ Κελαϊφί και των συνεργατών του. Τσακωμοί με συμπαίκτες, προπονητή και φιλάθλους. Δύο σοβαροί τραυματισμοί που του στέρησαν τη συμμετοχή στα πιο κρίσιμα “μέρη” της σεζόν.

 Σίγουρα δεν ονειρευόταν αυτά φεύγοντας από την Ισπανία. Ο ίδιος ουδέποτε δεν αρνήθηκε πως μεγάλος του στόχος είναι η κατάκτηση της “Χρυσής Μπάλας”. Αυτός ήταν ένας ακόμη παράγοντας που τον οδήγησε στο Παρίσι. Στην ουσία, πέρα από χρήματα, ο Βραζιλιάνος δεν έχει κερδίσει κάτι από την θητεία του στην Παρί (ναι, κλισέ αλλά το πρωτάθλημα στη Γαλλία είναι παιχνιδάκι). Τόσο η “Χρυσή Μπάλα”, το Τσάμπιονς Λίγκ, αλλά και η επιστροφή του για τα καλά στην ελίτ των ποδοσφαιριστών, μπορούν να επιτευχθούν μέσω της επιστροφής του στη Βαρκελώνη.

 Από χρήμα χόρτασε ο “Νέι”, αφού δείχνει να συμφωνεί σε σημαντική μείωση του μισθού του, ώστε να παίξει και πάλι στο πλάι του Μέσι. Και εδώ που τα λέμε, και οι ποδοσφαιριστές, γενικότερα οι αθλητές, είναι άνθρωποι σαν εμάς, με συναισθήματα. Δεν κοιτάζουν πάντα και μόνο το κέρδος.

Συμπαιρένοντας λοιπόν, αν οι φήμες επιβεβαιωθούν, τόσο ο παίκτης όσο και ο σύλλογος της Βαρκελώνης θα βγουν κερδισμένοι από το “ντιλ”. Η κάθε πλευρά για τους δικούς της λόγους…