Ο Προμηθέας Πατρών με σκορ 70-54 πέτυχε μία τεραστίων διαστάσεων νίκη απέναντι στην ΑΕΚ και πλέον η σειρά μεταφέρεται σε πέμπτο παιχνίδι από το οποίο θα κριθεί και η πρόκριση στους τελικούς της Basket League. Το debut.gr παρακολούθησε το ματς και αναλύει.

A’ Ημίχρονο

Η πρώτη περίοδος ξεκίνησε με την ΑΕΚ να μπαίνει πιο δυνατά στο ματς και να δείχνει ικανή να επιβάλλει τον ρυθμό της. Από την άλλη ο Προμηθέας ξεκίνησε με αρκετή πίεση στην άμυνα, η οποία από ένα σημείο και μετά απέδωσε. Ο Προμηθέας προηγήθηκε με το κάρφωμα του Ellis αλλά η απάντηση της ΑΕΚ ήταν άμεση με το καλάθι του Theodore από μέση απόσταση (2-2). Με τέσσερις συνεχόμενους πόντους του Hunter και το καλάθι του James στον αιφνιδιασμό οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 4-8 και έδειχναν να ελέγχουν το ματς. Σε εκείνο το σημείο η είσοδος του Parks λειτούργησε καταλυτικά για τους Πατρινούς. Τρέχοντας ένα σερί 14-1 με τους Σαλούστρο κα Parks «μπροστάρηδες» προηγήθηκε με 18-9. Μία διαφορά την οποία συντηρούσε σε όλο το πρώτο ημίχρονο. Η ΑΕΚ το μόνο που κατάφερε ήταν να τρέξει ένα μικρό σερί 5-0 και να τελειώσει τη πρώτη περίοδο πίσω με πέντε πόντους (19-14).

Ο ρυθμός στην δεύτερη περίοδο δεν άλλαξε. Ο Προμηθέας, με τον Parks να κυριαρχεί μέσα στη ρακέτα, κρατούσε τη διαφορά σε αυτά τα επίπεδα. Από την άλλη η ΑΕΚ δεν μπορούσε να βρει το περιφερειακό σουτ που θα της έδινε την απαιτούμενη ώθηση και το παιχνίδι μέσα από το ζωγραφιστό απλώς δεν υπήρχε. Με το τρίποντο του Meier και το κάρφωμα του Parks οι γηπεδούχοι έστειλαν την διαφορά για πρώτη φορά στους δέκα (24-14). Η ΑΕΚ προσπάθησε να αντιδράσει αλλά ο Προμηθέας έβρισκε πάντα λύσεις. Μάλιστα με το alley-oop καλάθι του Parks οι Πατρινοί έστειλαν την διαφορά και πάνω από τους δέκα (32-21). Η ΑΕΚ προσπάθησε με μία άμυνα ζώνης με προσαρμογές να περιορίσει την επίθεση του Προμηθέα αλλά κάτι τέτοιο δεν απέδωσε σε μεγάλο βαθμό. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με σκορ 38-29.

Β’ Ημίχρονο

Η τρίτη περίοδος ξεκίνησε με την ΑΕΚ να μπαίνει δυνατά στο ματς και να κατεβάζει την διαφορά στους τρεις πόντους (43-40). Ο Γκίκας απάντησε με τον ίδιο τρόπο και έδωσε ανάσα στην ομάδα του (46-40). Οι γηπεδούχοι συντήρησαν αυτή την διαφορά και με καλάθια των Meier και Brown έστειλαν την διαφορά στο +8 (51-43). Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με την εύστοχη βολή του Hunter (51-44).

Το τέταρτο δεκάλεπτο αποτέλεσε πραγματικό μονόλογο του Προμηθέα. Η ΑΕΚ δεν έβρισκε λύσεις στην επίθεση και από την άλλη ο Προμηθέας εκμεταλλευόταν κάθε πιθανή αδράνεια των φιλοξενούμενων. Το τρίποντο του Theodore έδωσε μία ανάσα στην ΑΕΚ (57-49) αλλά το τρίποντο του Lypovyy έγειρε την πλάστιγγα προς την πλευρά των γηπεδούχων (60-49). Το τρίποντο του Κασελάκη από την κορυφή σφράγισε την επικράτηση του Προμηθέα ο οποίος με τελικό σκορ 70-54 έστειλε τη σειρά σε πέμπτο παιχνίδι και πλέον πάει στην Αθήνα για να διεκδικήσει την πρόκριση του στο τελικό. Από την άλλη η ΑΕΚ παρουσίασε κάκιστο πρόσωπο στην Πάτρα και έχασε την ευκαιρία να καθαρίσει την υπόθεση πρόκριση.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-14, 38-29, 51-44, 70-54

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (Γιατράς): Σαλούστρος 6 (7 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Μέγιερ 11 (1), Χολ 2, Έλις 7, Μπράουν 7 (3/8 σουτ), Κασελάκης 6 (2/8 σουτ, 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Γκίκας 4, Κατσίβελης, Τσαϊρέλης 2, Γερομιχαλός, Λίποβι 9 (2), Παρκς 16 (7/9 δίποντα, 2/4 βολές, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 3 κλεψίματα)

ΑΕΚ (Μπάνκι): Χάντερ 10 (2/4 δίποντα, 6/8 βολές, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 μπλοκ), Τζέιμς 5 (1), Σαντ-Ρος 12 (6/14 σουτ, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Θίοντορ 12 (4/10 σουτ, 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 κλεψίματα), Γιορκ 5 (2/10 σουτ), Ξανθόπουλος, Σάκοτα 7, Λαρεντζάκης 3 (1/7 σουτ), Εμπάκουε