Παρά την πολύ καλή και ανταγωνιστική εμφάνιση του Περιστερίου, ο Παναθηναϊκός κατάφερε, δια χειρός Matt Lojeski, να πάρει το "διπλό" στο τέλος, νικώντας με 75-82 και κάνοντας το sweep στη σειρά (3-0). Το Debut.gr «βρέθηκε» στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου» και σάς «μεταφέρει» τις λεπτομέρειες και το κλίμα του αγώνα που βρήκε τον Παναθηναϊκό να "ιδρώνει" αλλά, εν τέλει, να πετυχαίνει τη νίκη-πρόκριση στους τελικούς της Basket League και το Περιστέρι να αποκλείεται από τη συνέχεια αλλά να "πέφτει ηρωικά μαχόμενο".

Περιστέρι και Παναθηναϊκός τέθηκαν αντιμέτωποι στον 3ο μεταξύ τους αγώνα για την ημιτελική φάση των play-offs της Basket League. Σε ένα αρκετά ανταγωνιστικό παιχνίδι, η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη έπαιξε μαχητικά και “έβαλε δύσκολα” στην αντίστοιχη του Rick Pitino, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Παρ΄όλ΄αυτά, οι “πράσινοι” εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη απειρίας του Περιστερίου στο τέλος και, με πρωταγωνιστή τον Matt Lojeski, “απέδρασαν” με το “διπλό” (75-82) από το κλειστό της John Kennedy. Το τέλος του παιχνιδιού (και της σειράς) βρίσκει τον Παναθηναϊκό στους τελικούς του πρωταθλήματος για 17η συνεχόμενη χρονιά και το Περιστέρι στους μικρούς τελικούς για τις θέσεις 3-4, αμφότεροι να περιμένουν τον αντίπαλό τους από το εν εξελίξει “ζευγάρι” Α.Ε.Κ. – Προμηθέας. Κορυφαίοι για το “τριφύλλι” ήταν οι Lojeski, Καλάθης και Langford, ενώ για τους “πρίγκιπες της δυτικής όχθης” ξεχώρισαν οι Bentil, Gray και Καράμπελας.

Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στην πρώτη περίοδο, οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με εκατέρωθεν αστοχίες στην επίθεση, όμως οι γηπεδούχοι βρήκαν πρώτοι το “δρόμο” προς το σκοράρισμα και προηγήθηκαν δύο φορές με επταψήφια διαφορά (7-0 και 9-2) στο 3′-4′. Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν σε 9-9 με καλάθια των Kilpatrick και Παπαπέτρου και προσπέρασαν με 12-14 στο 8′. Οι “πράσινοι” παρέμειναν συνδεδεμένοι με το αντίπαλο καλάθι και, με κάρφωμα του Αντετοκούνμπο στον αιφνιδιασμό 6΄΄ πριν τη λήξη, “έκλεισαν” το δεκάλεπτο προηγούμενοι με 14-21.

Το δεύτερο δεκάλεπτο άρχισε με goal-foul του Daniel για τους “πρίγκιπες των δυτικών προαστίων” προτού ο Lojeski “απαντήσει” με τρίποντο για το “τριφύλλι”. Η σκληρή άμυνα του Παναθηναϊκού δυσκόλευε τους παίκτες του Πεδουλάκη στην ανάπτυξη των επιθέσεων, με αποτέλεσμα η ομάδα του Pitino να πάρει προβάδισμα 10 πόντων (20-30) στα 14′. Το Περιστέρι έβγαλε αντίδραση, μειώνοντας στο -4 (26-30), ο Παναθηναϊκός ανέκτησε μία διαφορά δέκα πόντων (30-40), αλλά οι γηπεδούχοι ξαναμείωσαν, με δύο σερί τρίποντα του Βασιλόπουλου στο τελευταίο λεπτό, και πήγαν στα αποδυτήρια με το score στο 36-40.

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο τρίτο δεκάλεπτο, οι δύο αντίπαλοι συνέχισαν στο ίδιο τέμπο με τους φιλοξενούμενους να διατηρούν ένα προβάδισμα της τάξεως των 3 πόντων (40-43 και 42-45). Από τα μισά του δεκαλέπτου, όμως, και μετά, το Περιστέρι ανέβασε την απόδοσή του και προσπέρασε στο score με διαφορές βραχείας κεφαλής (46-45, 49-47 και 52-50). Οι “πράσινοι” έβρισκαν λύσεις κυρίως από τους Καλάθη και Langford, ωστόσο ο Gray, με δίποντο στα 11΄΄, έδωσε ξανά το προβάδισμα στους Περιστεριώτες, “γράφοντας” το 56-55 στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο, το Περιστέρι εξακολούθησε να κρατά τα ηνία του match και, παρά το προσωρινό προσπέρασμα του Παναθηναϊκού (60-63), προηγήθηκε εκ νέου με 4 πόντους (67-63) στα 35’30΄΄. Στο τέλος, όμως, “μίλησε” η εμπειρία και η κλάση του Lojeski: με 3 τρίποντα και συνολικά 11 προσωπικούς πόντους, ξαναέδωσε το προβάδισμα στο “τριφύλλι” (69-76 και 71-78) και, ουσιαστικά, έκρινε το παιχνίδι. Παρά τις προσπάθειες των παικτών του Πεδουλάκη μέχρι το τέλος, ο Παναθηναϊκός διαχειρίστηκε την υπέρ του διαφορά και, τελικά, επικράτησε με 75-82, κάνοντας το sweep στην σειρά (3-0). Οι “πράσινοι” προκρίθηκαν αήττητοι στα τελικά του πρωταθλήματος, αλλά οι “πρίγκιπες των δυτικών προαστίων” στάθηκαν αξιοπρεπώς απέναντι σε ένα σαφώς ανώτερο αντίπαλο.

ΣΚΟΡ ΔΕΚΑΛΕΠΤΩΝ: 14-21, 36-40, 56-55, 75-82

Περιστέρι Βίκος Cola (Πεδουλάκης):  Σκορδίλης 10, Βασιλόπουλος 8, Gray 11, Καράμπελας 6, Flemmings 10, Αγραβάνης, Bentil 21, Daniel 9, Callahan, Smith.

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ (Pitino):  Παπαγιάννης 4, Παπαπέτρου 11, Καλάθης 11, Thomas 7, Kilpatrick 6, Lojeski 22, Gist 6, Μήτογλου 4, Αντετοκούνμπο 2, Langford 9.

Για περισσότερα στατιστικά πατήστε εδώ

PHOTO GALLERY:

   

ΠΗΓΗ ΕΙΚΟΝΩΝ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΚΟΥ/DEBUT.GR