Το debut.gr βρέθηκε στην Πάτρα και καταγράφει όσα είδε από την νίκη του Απόλλωνα Πάτρας απέναντι στη Καβάλα με σκορ 78-60 που του χάρισε τη παραμονή στην Α'2 κατηγορία.

Ο Απόλλων Πάτρας ξεκίνησε με τους Στεφανίδη, Μπέμπη, Μολφέτα, Εζόμο και Kazarnovski. Από την άλλη η Καβάλα επέλεξε τους Ετινόσα, Καμάρα, Κουμλέλη, Χουχούμη, Buterlevicious.

Η Καβάλα έμεινε πίσω στο σκορ από νωρίς

Οι Πατρινοί γνώριζαν πως για να καταφέρουν τον στόχο τους που είναι η παραμονή στην κατηγορία έπρεπε να ξεκινήσουν δυνατά από το πρώτο δευτερόλεπτο. Μολφέτας και Στεφανίδης βγήκαν μπροστά για τον Απόλλωνα ο οποίος πήρε διψήφια διαφορά από τη πρώτη κιόλας περίοδο. Με καλάθι του Kazarnovski και τρίποντο του Μολφέτα ο Απόλλωνας προηγήθηκε με 6-2. Ο Buterlevicious απάντησε με τρίποντο αλλά ο Μολφέτας έδωσε ξανά την λύση για τον Απόλλωνα (8-5). Ο Απόλλωνας είχε επιβάλλει πλήρως τον ρυθμό του και με νέο τρίποντο του Μολφέτα ανέβασε την διαφορά στο +9 (16-7). Η Καβάλα προσπαθούσε να βρει τρόπους για να αντιδράσει αλλά οι γηπεδούχοι πάντα είχαν έτοιμη απάντηση. Μάλιστα, με την εύστοχη βολή του Στεφανίδη και το καλάθι του Ζούμπου έστειλαν την διαφορά και πάνω από τους δέκα (21-9). Η εξέλιξη του ματς δεν άλλαξε κι έτσι ο Απόλλωνας έκλεισε το δεκάλεπτο μπροστά με σκορ 27-15 χάρις το buzzer beater του Στεφανίδη.

Η δεύτερη περίοδος ανήκε εξ’ ημισείας και στις δύο ομάδες. Αρχικά, ο Απόλλωνας συνέχισε με την ίδια ταχύτητα και με τα τρίποντα των Μπαζίνα και Ζούμπου προηγήθηκε με 33-17. Σε εκείνο το σημείο η Καβάλα αντέδρασε. Βελτίωσε την άμυνα της και στην επίθεση με στοχευμένες επιθέσεις κατάφερε να μειώσει το σκορ. Με το τρίποντο του Χουχούμη και το καλάθι του Κουμλέλη η διαφορά έπεσε στο +13 (41-28) και στο τέλος του ημιχρόνου οι τέσσερις συνεχόμενοι πόντοι του Χουχούμη έριξαν την διαφορά στο +11 (43-32).

Εύκολη επικράτηση για τον Απόλλων Πάτρας

Στην τρίτη περίοδο ο Απόλλωνας «καθάρισε» το ματς και πέτυχε το στόχο του. Με όπλο του την άμυνα πήρε ξανά τον έλεγχο του ματς και έστειλε την διαφορά ξανά σε απόσταση ασφαλείας. Με τέσσερις πόντους του Kazarnovski και το καλάθι του Στεφανίδη από μέση απόσταση η διαφορά πήγε στο +20 (57-37) και κάπου εκεί η υπόθεση παραμονή είχε αρχίζει να ξεκαθαρίζει. Η Καβάλα είχε χάσει τελείως τον έλεγχο του ματς ενώ από την άλλη οι Πατρινοί απλώς συντηρούσαν το προβάδισμά τους. Το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 62-42 υπέρ του Απόλλωνα.

Η τέταρτη περίοδος ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα. Ο Απόλλωνας δεν έχασε ποτέ την επαφή του με το σκορ και άρχιζε ήδη να πανηγυρίζει την παραμονή μαζί με το κόσμο του. Ο προπονητής του Απόλλωνα μοίρασε το χρόνο σε όλους του παίκτες ενώ το γήπεδο αποθέωσε τον Χριστόφορο Στεφανίδη που με την εμπειρία και την καθοριστική συμβολή του βοήθησε τον Απόλλωνα να εκπληρώσει το στόχο του. Το τελικό σκορ έληξε με σκορ 78-60 υπέρ των Πατρινών που ναι μεν κατάφεραν να μείνουν στην κατηγορία αλλά ήδη σκέφτονται την νέα σεζόν με στόχο την άνοδο στα «μεγάλα σαλόνια» της Α’1.

Δεκάλεπτα: 27-15, 43-32, 62-42, 78-60
Απόλλων Π. (Δελέγκος): Στεφανίδης 13, Τζαϊδάς, Παπαβασιλόπουλος, Μπέμπης 2, Κασπίρης 1, Μολφέτας 13 (2), Ζούμπος 20 (4), Μπαζίνας 3 (1), Εζόμο 1, Δημακόπουλος 11, Καζαρνόφσκι 14.
Καβάλα (Καραπιπερίδης): Ερεβμπενάζιε 2, Χουχούμης 12 (1), Παπαζούδης, Καμάρας 11 (1), Ναούμης 4, Προδρόμου 7, Κουμλέλης 5, Φλιάτης 8 (2), Σκλήβας 2, Παπάς 4, Σταματογιάννης 2, Μπουτερλεβίτσιους 3 (1).

Πηγή Εικόνας: Δημήτρης Τρασάνης