Πως είναι να σε χειροκροτούν οι οπαδοί της μισητής αντιπάλου; Λίγοι θα το νιώσουν στην καριέρα τους. Ο μεγάλος Ροναλντίνιο ήταν ένας εξ αυτών και το Debut.gr θυμάται το μεγάλο χειροκρότημα των φίλων της Ρεάλ στον Βραζιλιάνο αστέρα.

Κάθε χρόνο Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα δίνουν τουλάχιστον δύο κοινές παραστάσεις καθηλώνοντας την ποδοσφαιρική υφήλιο! Ντέρμπι, μίσος, αστέρια, θέαμα είναι μερικές από τις λέξεις που συνθέτουν αυτές τις μονομαχίες που διαχρονικά κρίνουν εν πολλοίς το γόητρο των δύο μονομάχων στην αχόρταγη πορεία τους προς τους τίτλους!

Κάπως έτσι στις 19 Νοεμβρίου του 2005 οι Μαδριλένοι υποδέχθηκαν βράδυ Σαββάτου την μισητή τους αντίπαλο Μπαρτσελόνα, επιδιώκοντας στην νίκη που θα έδινε σαφές μήνυμα. Στα χρόνια όπου η Βαρκελώνη ξεκινούσε να ζει την ποδοσφαιρική ακμή της, η «Βασίλισσα» γεμάτη λαμπρά αστέρια επεδίωκε να κόψει τα φτερά των «Μπλουγκράνα», ωστόσο υπολόγιζε χωρίς τον… ξενοδόχο.

Ζινεντίν Ζιντάν, Ρονάλντο, Ραούλ, Ρομπέρτο Κάρλος, Κασίγιας υποκλίθηκαν σε αυτό που έβλεπαν να έρχεται και δεν ήθελαν να πιστέψουν! Η επανάσταση της Μπαρτσελόνα με έναν τρόπο παιχνιδιού που μέχρι τότε λίγες ομάδες έπαιξαν-  και όσες το έκαναν πέτυχαν πολλά – είχε ήδη ξεκινήσει, με το τίκι τάκα και το χάδι στην μπάλα από ντελικάτους ποδοσφαιριστές η πλειοψηφία αυτών προϊόντα της ακαδημίας  του καταλανικού συλλόγου να διαδέχεται το παιχνίδι προσωπικοτήτων και ατομικών ενεργειών. Το… καλούπι βέβαια στην Βαρκελώνη είχε σπάσει για έναν, ο οποίος δικαίως είχε το αλάθητο, καθώς κάθε έμπνευσή του ξεσήκωνε πλήθη, ναι ακόμη και αυτό του Σαντιάγκο Μπερναμπέου!

Ο Ροναλντίνιο έδινε το κάτι παραπάνω στην ταχυδυναμική Μπαρτσελόνα! Οι «Μερέγχες» πίστεψαν πως ο Βραζιλιάνος θα μείνει χωρίς… μαγικά, όμως το αποτέλεσμα τους όχι μόνο δεν τους δικαίωσε αλλά τους ανάγκασε να υποκλιθούν στο μεγαλείο του.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους να αναγκάζουν τον Ίκερ Κασίγιας να προβεί σε σπουδαίες επεμβάσεις! Η «Μασία» από το πρώτο λεπτό είχε δράσει σωστά και με ποιοτικές πινελιές των Ετό και Ροναλντίνιο δεν άργησε να κάνει πράξη την υπεροχή της στον αγωνιστικό χώρο, με τον Καμερουνέζο να ανοίγει το σκορ με την συμπλήρωση 15 λεπτών αγώνα.

Η δυσφορία στις κερκίδες έντονη, με το κοινό να περιμένει αντίδραση από την παρέα του Ζιντάν και αντίδραση να μην βλέπει! Στο δεύτερο ημίχρονο η παράσταση ήταν «φτιαγμένη» μονάχα για έναν! Ο Ροναλντίνιο χάρισε δύο ποδοσφαιρικές στιγμές μαγείας – δύο έφθασαν στο τέλος γιατί είχε ακόμη περισσότερες στην φαρέτρα του – αναστατώνοντας την άμυνα των Μαδριλένων. Σαλγκάδο, Σέρχιο Ράμος, Ελγκέρα και Ρομπέρτο Κάρλος υποκλίθηκαν στις κινήσεις του Βραζιλιάνου μάγου και μαζί με αυτούς ένα ολόκληρο γήπεδο «ηφαίστειο» που ξέσπασε τον θυμό του προσφέροντας ιαχές ήρωα στον αντίπαλό τους.

Δύο προσωπικές στιγμές του μεγαλύτερου μάγου της μπάλας ήταν αρκετές στο να διαμορφώσουν ένα βαρύ 3-0 για την «Βασίλισσα», το οποίο θα μείνει για πάντα χαραγμένο στις μνήμες όλων ως το βράδυ του Ροναλντίνιο, το βράδυ που ένα γεμάτο γήπεδο χειροκρότησε το ποδόσφαιρο παραμερίζοντας την αντιπαλότητα!

https://www.youtube.com/watch?v=4GuaEXdqrp8