Στον Παναθηναϊκό προετοιμάζονται για μια ακόμη δύσκολη σεζόν, έχοντας να αντιμετωπίσουν πολλά προβλήματα...

Μια ακόμη δύσκολη χρονιά πέρασε για τον Παναθηναϊκό. Στην πιο δύσκολη σεζόν την ιστορίας του, το τριφύλλι κατάφερε να σταθεί όρθιο παρά τα εμπόδια και τις… τρικλοποδιές που του έβαλαν αρκετοί κατά την διάρκεια της χρονιάς.

Σίγουρα όταν μιλάμε για έναν σύλλογο με το τεράστιο μέγεθος σαν του Παναθηναϊκού τότε μόνο επιτυχημένη δεν πρέπει να θεωρείται η σεζόν που πέρασε. Ωστόσο, ποιος μπορεί να κατηγορήσει τον προπονητή και τους ποδοσφαιριστές;

Το περσινό καλοκαίρι αρκετοί τοποθετούσαν τον ΠΑΟ στους πιθανούς για…  υποβιβασμό. Στην συνέχεια οι πράσινοι με την αξία τους κατάφεραν να αλλάξουν άρδην την εικόνα που είχε σχηματιστεί για το ρόστερ και δημιούργησαν απαιτήσεις, που όπως φάνηκε δεν είχαν ούτε την ποιότητα ούτε το καθαρό μυαλό για να τις υλοποιήσουν.

Ωστόσο, η χρονιά έφτασε στο τέλος αφήνοντας για μια ακόμη φορά πικρή γεύση στους φιλάθλους του συλλόγου. Το χειρότερο όμως είναι πως φαίνεται να μην υπάρχει φως στο τούνελ με την διοίκηση του Παναθηναϊκού να συνεχίσει με τα… μνημόνια.

Πάμε όμως στην σεζόν που έρχεται, μια σεζόν χωρίς ξεκάθαρους στόχους. Σίγουρα οι τίτλοι είναι ο πρώτος και ο τελευταίος στόχος για έναν σύλλογο σαν τον Παναθηναϊκό, ωστόσο ας μην γελιόμαστε κάτι τέτοιο με τα σημερινά δεδομένα είναι δύσκολο έως και απίθανο.

Ιδιοκτησιακό:

Ένα ζήτημα που ταλανίζει εδώ και αρκετά χρόνια τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό. Η διοίκηση Αλαφούζου έχει χάσει εδώ και μήνες την εμπιστοσύνη του κόσμου της ομάδας και η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Ωστόσο, φαίνεται να μην υπάρχει κανέναν διαθέσιμος αγοραστής για να μπει στην ΠΑΕ, όσοι τόλμησαν να ζητήσουν τα… οικονομικά, την έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια και δεν μπορεί να τους κατηγορήσει κανείς για αυτό.

Όλοι στον Παναθηναϊκό ελπίζουν στο μπάσιμο του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Το Athens Alive έχει μείνει ακόμα ζωντανό, ωστόσο υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση, ενώ ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ έβαλε πάλι στο παιχνίδι τον… Βοτανικό. Πάντως αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον η Συνέντευξη Τύπου που αναμένεται να δώσει τις επόμενες εβδομάδες.

Έδρα:

Η κόντρα Ερασιτέχνη και ΠΑΕ οδήγησε τον Παναθηναϊκό να αποχωρήσει από την ιστορική του έδρα, την Λεωφόρο για το… κρύο ΟΑΚΑ. Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα η ζημιά στα οικονομικά του συλλόγου από αυτήν την επιλογή ήταν τεράστια. Σίγουρα το Απόστολος Νικολαϊδης είναι πιο οικείο σε όλους στο τριφύλλι και μια ενδεχόμενη επιστροφή του, θα δώσει άλλη δυναμική στην ομάδα του Δώνη.

Τις τελευταίες εβδομάδες φαίνεται πως υπάρχει μια κάποια εκεχειρία ανάμεσα στις δύο πλευρές και δεν αποκλείεται να ξαναμπεί ξανά στο τραπέζι η πρόταση για επιστροφή στην Λεωφόρο.

Ρόστερ:

Το τριετές πλάνο που έχουν σχεδιάσει Νταμπίζας και Δώνης αναμένεται να συνεχιστεί και την νέα σεζόν. Μερικοί έμπειροι ποδοσφαιριστές, που θα πλαισιώνουν τα παιδιά της ακαδημίας που θα πάρουν ευκαιρίες, κάτι που συνέβη και φέτος.

Εκπλήξεις δεν πρόκειται να γίνουν. Η οικονομική λιτότητα θα γίνει ορατή και φέτος, ωστόσο το ότι ο Παναθηναϊκός πέρασε με επιτυχία και πήρε την άδεια από την Διοργανώτρια Αρχή, λύνει κάπως τα χέρια των πρασίνων.

Οι ανανεώσεις των Κουρμπέλη και Ινσούα είναι σε πρώτο πλάνο, ενώ ο Δώνης όπως έχει τονίσει πολλάκις δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πώλησης κάποιου ποδοσφαιριστή, αν υπάρξει ικανοποιητική προσφορά.

Αγωνιστικοί στόχοι:

Οι στόχοι μιας ομάδας είναι το «Α» και το «Ω». Φέτος υπήρχε ο στόχος του να μπει η ομάδα στην πεντάδα και να σβηστεί η ποινή από την ΟΥΕΦΑ, κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβη. Ένας σύλλογος που είναι συνυφασμένος με το να κάνει πρωταθλητισμό, δεν γίνεται να μην έχει ως στόχο την κατάκτηση τίτλων.

Στην περίπτωση του Παναθηναϊκού όμως τα δεδομένα έχουν αλλάξει, στόχος και για την νέα σεζόν είναι να περάσει αναίμακτα και χωρίς πολλά προβλήματα, βγάζοντας νεαρούς ποδοσφαιριστές και… ότι θέλει προκύψει!