O Απόλλων Πάτρας νίκησε την Καβάλα με σκορ 55-37 και έκανε έτσι το πρώτο βήμα για την παραμονή του στην κατηγορία μέσα από την διαδικασία των Play-out. Το debut.gr βρέθηκε στην Πάτρα και αναλύει.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τους Στεφανίδη, Μπέμπη, Μολφέτα, Εζόμο και Kazarnovski. Από την άλλη η Καβάλα ξεκίνησε με τους Etinosa, Ναούμη, Σκλήβα, Σταματογιάννη και Buterlevicious.

Α’ Ημίχρονο

Η πρώτη περίοδος ήταν αρκετά ισορροπημένη. Οι δύο ομάδες προσπάθησαν να πάρουν τον έλεγχο του ματς χωρίς όμως να τα καταφέρουν. Η Καβάλα ξεκίνησε με το εύστοχο τρίποντο του Σταματόγιαννη αλλά ο Απόλλωνας απάντησε με το καλάθι του Μπέμπη που έκοψε στην πλάτη της άμυνας (2-3). Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν τα ηνία του ματς και με το hook του Kazarnovski προηγήθηκαν με 8-5. Η Καβάλα όμως δεν πτοήθηκε. Με 2/2 βολές του Buterlevicious και το τρίποντο του Etinosa προηγήθηκε με 8-10. Την διαφορά αυτή κράτησε και μέχρι το τέλος της περιόδου όπου το σκορ έληξε με 12-13.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν εντελώς διαφορετικό. Ο Απόλλωνας όντας δυνατός σε άμυνα και επίθεση κάλυψε άμεσα αυτή τη διαφορά τους ενός την οποία μάλιστα και αύξησε. Αρχικά, με το τρίποντο του Ζούμπου ισοφάρισε σε 15-15 και στην συνέχεια με νέο τρίποντο του Μπαζίνα πήρε το προβάδισμα (18-15). Ο Χουχούμης μείωσε σε 20-17 αλλά η συνέχεια αποτέλεσε ένα μονόλογο για την Πατρινή ομάδα. Το καλάθι και φάουλ του Εζόμο και το τρίποντο του Μπαζίνα έστειλαν την διαφορά στο +8 (25-19). Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το όμορφο καλάθι του Εζόμο από κοντά που έστειλε τη διαφορά για πρώτη φορά στο +10 (29-19).

Β’ Ημίχρονο

Ο ρυθμός του δευτέρου ημιχρόνου δεν άλλαξε. Ο Απόλλωνας διατήρησε αυτό το προβάδισμα ασφαλείας μέχρι και το τέλος του αγώνα. Τα καλάθια των Ζούμπου και Kazarnovski έστειλαν την διαφορά στο +14 (33-19). Η Καβάλα το μόνο που προσπαθούσε ήταν να μειώσει την διαφορά αλλά η άμυνα των Πατρινών δεν τους το επέτρεπε σε κανένα σημείο. Μάλιστα, η διαφορά έφτασε και στο +18 για τον Απόλλωνα μετά το εύστοχο τρίποντο του Στεφανίδη (42-24). Η Καβάλα το μόνο που κατάφερε ήταν να τρέξει ένα σερί 6-0 με το οποίο και μείωσε σε 42-30.

Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα. Οι γηπεδούχοι διατηρούσαν αυτό το μεγάλο προβάδισμα και η Καβάλα δεν έδειχνε διατεθειμένη να κυνηγήσει κάτι από το ματς. Ο Απόλλωνας έστειλε την διαφορά ξανά στο +19, τρέχοντας ένα σερί 7-0 (49-30) . Έτσι ο πρώτος αγώνας των Play-out ολοκληρώθηκε με σκορ 55-37 υπέρ των γηπεδούχων που έκαναν έτσι το πρώτο βήμα για την παραμονή στην κατηγορία.

Τα δεκάλεπτα: 12-13, 29-19, 42-30, 55-37.
Απόλλων Π. (Δελέγκος): Στεφανίδης 3 (1), Βλάχος, Τζαϊδάς, Μπέμπης 2, Κασπίρης, Μολφέτας 8, Ζούμπος 10 (1), Μπαζίνας 6 (2), Εζόμο 6, Δημακόπουλος 4, Καζαρνόφσκι 16.
Καβάλα (Καραπιπερίδης): Ερεβμπενάζιε 11 (1), Χουχούμης 4, Παπαζούδης, Καμάρας 5 (1), Ναούμης, Προδρόμου 2, Πιεβάλιτσα, Σκλήβας 2, Παπάς 2, Σταματογιάννης 6 (1), Μπουτερλεβίτσιους 5.

Πηγή φωτογραφίας: Δημήτρης Τρασάνης