Ο Παναθηναϊκός στηρίζει τα όνειρα του για επιστροφή στο Final Four στον τεράστιο... Ρικ Πιτίνο!

Ο κορυφαίος προπονητής που πάτησε ποτέ στην Ελλάδα, ήρθε στην Αθήνα και στον Παναθηναϊκό για να ξεγράψει όσους είχαν τελειωμένο το «τριφύλλι»

Ο Ρικ Πιτίνο ήρθε στο ΟΑΚΑ για να… χτίσει από την αρχή το αγωνιστικό πλάνο και την ψυχολογία της ομάδας. Ο μύθος του παγκόσμιου μπάσκετ έφερε εις πέρας την πιο δύσκολη αποστολή της καριέρας του. Έχει φτάσει σε τελικούς NCAA θα έλεγε κάποιος, ωστόσο στον Παναθηναϊκό ήρθε για να δείξει σε όλους πως δεν έχει… τελειώσει σαν προπονητής. Πρωτίστως ήθελε να το αποδείξει στον εαυτό του και στην συνέχεια να ανταποδώσει την ευκαιρία που του έδωσε η διοίκηση του τριφυλλιού να επανέλθει στην «αφρόκρεμα» του μπάσκετ.

Ποιος είναι όμως ο κ.Ρικ Πιτίνο και πως κατάφερε να αλλάξει άρδην την εικόνα των πρασίνων; Οι γνώσεις του στο μπάσκετ είναι τεράστιες, το να εστιάσουμε εκεί θα ήταν το πιο εύκολο. Θα ήθελα να σταθώ στην αμεσότητα που έχει με τους παίκτες της ομάδας. Πάνω από όλα δείχνει πως είναι… φίλος τους, ωστόσο αν του πας κόντρα, μπορεί να γίνει ο πιο σκληρός προπονητής.

Ας δούμε δύο φάσεις που το αποδεικνύουν:

Στο πρώτο βίντεο βλέπουμε τον προπονητή του Παναθηναϊκού να… δίνει εντολή στους παίκτες τους! Ποια είναι η εντολή; Να ξενυχτίσουν μέχρι τις 7 το πρωί!

https://www.youtube.com/watch?v=01xw0AIwYQg

Ωστόσο, όλοι θυμόμαστε τον Ρικ Πιτίνο να τα ψέλνει στον Λάνγκφορντ, ο οποίος αντέδρασε κάπως άκομψα μετά την αλλαγή του στο ματς με την ΑΕΚ

Η ισορροπία που έχει φέρει σε όλα τα επίπεδα στην ομάδα ο Ρικ Πιτίνο είναι ενδεικτική. Οι ρόλοι που έχει δώσει στους παίκτες του είναι το… κλειδί της επιτυχίας.

Τι κάνει ο σπουδαίος coach; Προσπαθεί να βελτιώσει τα βασικά του μπάσκετ! Από την… καμπύλη που πρέπει να δίνουν στο σουτ, μέχρι τα περίφημα deflections!

Και κάπως έτσι οι πράσινοι με ένα τρελό ντεμαράζ νικών έφτασαν να διεκδικούν για μια ακόμη χρονιά την επιστροφή τους στο Final Four.

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι το εμπόδιο που θα πρέπει να περάσουν οι πράσινοι για να πάνε στην Βιτόρια. Θα τα καταφέρουν; In Pitino we trust…

Πάντως όπως τόνισε και ο διοικητικός ηγέτης του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, θα ήταν ευχής έργον αν έμενε για περισσότερα χρόνια στην ομάδα ο Ρικ Πιτίνο. Ειδικά αν μπορέσει να φτιάξει το ρόστερ από την αρχή της χρονιάς. Ο Πιτίνο είναι προπονητής ψυχολογίας και εκεί τους… κερδίζει όλους. Αυτό έγινε αντιληπτό ακόμα περισσότερο στις δηλώσεις περί διαιτησίας μετά το πρώτο ματς στην Μαδρίτη.