Το Debut.gr αφιερώνει λίγο χρόνο σε ένα από τα πιο καυτά ονόματα του ΝΒΑ, τον Ντι' Άντζελο Ράσελ

Το όνομα που χρησιμοποιεί στα social media ο Ντι’ Άντζελο Ράσελ αντιπροσωπεύει την φετινή του σεζόν. Ένας νέος ηγέτης αρχίζει να ξεπροβάλει. Ή όπως λέει και ο ίδιος <<Loading>>. Ο απόφοιτος του Ohio State διανύει την break-out σεζόν του οδηγώντας τo Μπρούκλιν στη post-season μετά από το 2014-2015. Οι μέσοι όροι του παρουσιάζουν μεγάλη εξέλιξη, έγινε για πρώτη φορά all-star, βάζει σοβαρή υποψηφιότητα για το βραβείο του Most-Improved και αποτελεί το βασικότερο γρανάζι μιας καλοκουρδισμένης νεανικής ομάδας που σε λίγα χρόνια θα πρωταγωνιστεί στη περιφέρεια της Ανατολής.

Η περίοδος με τη φανέλα των Lakers

Ο Ντι’ Άντζελο Ράσελ επιλέχθηκε στο νούμερο 2 των ντραφτ το 2015 από τους Λιμνανθρώπους πίσω από από τον Καρλ Άντονι Τάουνς. Ήταν από τα πιο καυτά ονόματα της γενιάς του και από νωρίς του προσκόμισαν πολλά επίθετα. Γνώριζαν πως είναι ένα γκαρντ με πλούσιο επιθετικό ταλέντο αλλά με πολλές αμυντικές αδυναμίες. Η rookie του σεζόν ολοκληρώθηκε με 13.3 πόντους και 3.3 ασίστ. Σε γενικές γραμμές δεν εντυπωσίασε πολλούς ούτε και την επόμενη σεζόν γεγονός που έβαζε σε σκέψεις τον Μάτζικ Τζόνσον αν πρέπει να τον κρατήσει ή όχι. Η απόφαση για τους Lakers είχε παρθεί. Έδωσαν τον Ράσελ και τον Μοζγκόφ και έλαβαν τον Μπρουκ Λόπεζ και ένα μελλοντικό πικ. Αυτό το πικ έφερε τον Κάϊλ Κούζμα. Έτσι ο Ράσελ άφησε την αίγλη του Λος Άντζελες και μεταφέρθηκε σε μια άλλη μεγάλη αγορά, αυτή της Νέας Υόρκης.

Το νέο ξεκίνημα στο Brooklyn

Η ανταλλαγή που τον έφερε στο Μπρούκλιν, την τότε χειρότερη ομάδα του ΝΒΑ, ήταν μια καλή ευκαιρία να δείξει ότι μπορεί να χτιστεί γύρω του μια ομάδα. Το rebuild των Νετς πήρε και σάρκα και οστά αφού είχε βρεθεί ο παίχτης στον οποίο θα βασίζονταν ολόκληρο το ρόστερ. Στη πρώτη του σεζόν με τους Νετς στάθηκε άτυχος αφού τραυματίστηκε νωρίς και απουσίασε σχεδόν 3 μήνες. Αυτός ο τραυματισμός τον συνόδεψε όλη τη χρονιά κάτι που τον έκανε να σχεδιάζει αμέσως την επόμενη. Και φτάνουμε στη φετινή break-out σεζόν που λένε και οι Αμερικάνοι. Κάνει το ξεπέταγμα, παίζει στον πικ των δυνατοτήτων του και δίνει την εντύπωση πως αυτό είναι μόνο η αρχή. Σκοράρει 20 πόντους ανά παιχνίδι και δίνει κοντά στις 7 ασίστ. Παρουσιάζει τρομερή βελτίωση στο τρίποντο με το ποσοστό να αγγίζει το 36,2% και σήμα κατατεθέν στην επίθεση είναι το τρομερό fake-shot που δύσκολα μπορείς να βρεις το αντίδοτο. Επίσης, έγινε για πρώτη φορά Αll-star παίρνοντας τη θέση του τραυματία Ολαντίπο. Ενδιαφέρον ακόμη στατιστικό είναι πώς μετά τον Jason Kidd, είναι ο πρώτος με 10+ αγώνες που πετυχαίνει πάνω από 30 πόντους με τη φανέλα των Νετς.

Η σεζόν αυτή μας έδειξε πόσο λάθος έκαναν οι Λέικερς που τον αντάλλαξαν κάτι που πιστεύουν και προπονητές άλλων ομάδων. Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του Ντοκ Ρίβερς που λέει ότι οι Λέικερς έδωσαν πάρα πολύ νωρίς τον Ράσελ. Το συμβόλαιο του Ντι’ Άντζελο ολοκληρώνεται μετά τα playoffs κάτι που σημαίνει ότι θα είναι restricted free agent. Οι Νετς έχουν τη πολυτέλεια να του προσφέρουν ένα μαξ συμβολαίο κοντά στα 10 εκατομμύρια ετησίως. Αυτό στην ουσία ανοίγει την πόρτα των διαπραγματεύσεων και με άλλα μεγάλα ονόματα της free agency. Το μόνο σίγουρο είναι πως οι Νετς έχουν βρει τον νέο και μελλοντικό τους ηγέτη.