Ποιος είναι λοιπόν ο Νικολά Πεπέ, ο νέος αστέρας της Λιλ;

Ένας από τους λόγους για τους οποίους η Λιλ φιγουράρει στη 2η θέση της βαθμολογίας είναι ο Νικολά Πεπέ. Ο Γαλλο-Ιβοριανός επιθετικός, κάνει όργια με τη φανέλα των «λιλουά», παρότι μόλις 23 ετών. Το debut.gr λοιπόν, αναλαμβάνει να σας γνωρίσει καλύτερα το αστέρι της Γαλλικής ομάδας.

Το πρώτο «αίμα» στην Ανζέ

Γεννημένος σε μια κοινότητα του Παρισίου, ο Πεπέ έκανε τα πρώτα του βήματα τη σεζόν 2012-13 στην Πουατιέ, ομάδα 4ης κατηγορίας. Φυσικά, το ταλέντο του δεν τον κράτησε για πολύ στα χαμηλά.

Μόλις ένα χρόνο μετά, πήρε μεταγραφή για την Ανζέ, που αγωνιζόταν στη δεύτερη κατηγορία της Γαλλίας. Δεν έπεσε κατευθείαν στα «βαθιά» καθώς την πρώτη του χρονιά στην Ανζέ, αγωνίστηκε με τη δεύτερη ομάδα.

Τα επιτεύγματά του, δεν πέρασαν αδιάφορα από τους υπεύθυνους της μεγάλης ομάδας, που τον έκαναν «άντρα», ένα χρόνο αργότερα. Συγκεκριμένα στις 26 Αυγούστου του 2014 ο Πεπέ έκανε το ντεμπούτο του σε ένα παιχνίδι για το Κύπελλο. Συγκεκριμένα, απέναντι στην Αρλ Αβινιόν, ο 18χρονος τότε Γαλλο-Ιβοριανός έγραψε τα πρώτα λεπτά συμμετοχής του.

Η πρώτη απόπειρα στη μεγάλη ομάδα δεν ήταν απόλυτα επιτυχημένη. Έτσι ο σύλλογος αποφάσισε να τον παραχωρήσει δανεικό στην Ορλεάν, που αγωνιζόταν στην τρίτη κατηγορία.

Άνοδος με Ορλεάν και επιστροφή στην Ανζέ

Τη σεζόν 2015-16 η Ορλεάν είχε ξεκαθαρίσει πως στοχεύει στην άνοδο στη Ligue 2. Στα πλάνα της, βρέθηκε και ο Πεπέ, με την Ανζέ να τον παραχωρεί δανεικό.

Από τα πρώτα κιόλας παιχνίδια, έκανε τη διαφορά, συμβάλλοντας στην άνοδο της Ορλεάν. Σε 30 παιχνίδια σημείωσε επτά γκολ, ενώ έδωσε και δύο ασίστ.

Η «αθόρυβη» δουλειά όμως, ήταν αυτή που έκανε τη διαφορά. Αδιάκοπο τρέξιμο και πίεση στους αντίπαλους αμυντικούς, αλλά και βοήθεια στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, ήταν στοιχεία του παιχνιδιού του.

Οι εμφανίσεις του, αποδείχθηκαν αρκετές ώστε να επιστρέψει στην Ανζέ, όμως όχι για πολύ.

Η μεταγραφή στη Λιλ και η «εκτόξευση»

Τον Ιούνιο του 2017, η Λιλ έκανε πρόταση στην Ανζέ για την απόκτηση του Πέπε. Με τους «λιλουά» υπέγραψε συμβόλαιο πέντε ετών, με τις αποδοχές του να φτάνουν τα 10 εκατομμύρια.

Με συνοπτικές διαδικασίες εντάχθηκε στο σύλλογο, σε μια πολύ πολύ δύσκολη σεζόν για τη Λιλ. Η ομάδα έφτασε κοντά στον υποβιβασμό, όμως έμεινε στην κατηγορία την τελευταία στιγμή.

Στην παρθενική του σεζόν, αγωνίστηκε σε 38 παιχνίδια (πρωτάθλημα και κύπελλο) και σημείωσε 14 γκολ. Μάλιστα, μοίρασε και 5 ασίστ, όντας καθοριστικός παράγοντας, βοηθώντας την ομάδα του να παραμείνει στην κατηγορία.

https://www.youtube.com/watch?v=kM922x5T0gg

Κάθε…  φέτος και καλύτερα

Μπορεί η Λιλ να πέρασε δύσκολες μέρες, όμως ό,τι δε σε σκοτώνει, συνήθως σε κάνει πιο δυνατό.

Αφού λοιπόν οι «λιλουά» δεν έπεσαν, τη φετινή σεζόν έχουν φτάσει να διεκδικούν την έξοδο στο Champions League. Τι έχει κάνει ο Πεπέ;

Έχει αγωνιστεί σε 23 παιχνίδι πρωταθλήματος, έχοντας 16 γκολ και 10 ασίστ! Οι αριθμοί του πραγματικά ζαλίζουν, με τον ίδιο να μοιάζει ασταμάτητος.

Η καλή μέρα είχε φανεί από την αρχή, καθώς από την πρώτη αγωνιστική κόντρα στη Ρεν, το κοντέρ άρχισε να γράφει. Γκολ και ασίστ, με τη Λιλ να επικρατεί εύκολα με 3-1. Κανένας πάντως δε μπορούσε να φανταστεί την εκπληκτική συνέχεια.

Χατ τρικ με την Αμιάν και κρούση της Μπάρτσα

Στις 15 Σεπτεμβρίου του 2018, ο Πεπέ πραγματοποίησε την κορυφαία του εμφάνιση με τη φανέλα της Λιλ.

Η ομάδα του Κριστόφ Γκαλτιέ, αγωνιζόταν εκτός έδρας, απέναντι στην Αμιάν, για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Ο Πεπέ, βρέθηκε σε τρομερή βραδιά και έκανε ότι περνούσε από τα πόδια του για τη νίκη. Με 3 γκολ, ο 23χρονος κέρδισε μόνος του την Αμιάν (2-3) και άφησε άπαντες με ανοιχτό το στόμα.

Φυσικά, οι πρώτες «σειρήνες» δεν άργησαν να τον καλούν. Η Μπαρτσελόνα, που δε σταματά ποτέ να «χτενίζει» την αγορά για ταλέντα, του «χτύπησε» την πόρτα.

Η απάντηση της Λιλ, ήταν φυσικά αρνητική, με τον ίδιο τον παίκτη να ξέρει καλά πως δεν είναι ακόμη η ώρα να αποχωρήσει από το σύλλογο. Έχει όλο το μέλλον μπροστά του, για να πετύχει πράγματα και να δείξει πως μπορεί να σταθεί στο υψηλότατο επίπεδο.

Συγκρίσεις με Μπαπέ, Αζάρ, αλλά και… Ανρί

Όταν ένας νεαρός και ταλαντούχος ποδοσφαιριστής ξεκινάει να αποδίδει, τότε είναι δεδομένο πως θα ξεκινήσουν οι συγκρίσεις.

Με τα επιτεύγματα του 23χρονου να «ζαλίζουν», οι ειδήμονες του ποδοσφαίρου δεν άργησαν να τον συγκρίνουν με τον Κιλιάν Εμπαπέ, τον Τιερί Ανρί και φυσικά με τον Εντέν Αζάρ.

Φυσικά, γιατί όπως ο Πεπέ, έτσι και ο Βέλγος σούπερ σταρ της Τσέλσι, έκανε την «έκρηξη» στη Λιλ.

Στον Πεπέ αρέσει να ντριμπλάρει, να συγκλίνει και να πραγματοποιεί εντυπωσιακές «μπούκες» στην περιοχή. Μάλιστα, πολλές φορές ψάχνει την κάθετη πάσα για να δημιουργήσει για τους συμπαίκτες του.

Ο Γαλλο-Ιβοριανός, μπορεί να είναι το επόμενο μεγάλο «project» του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Οι ικανότητές του είναι αδιαμφισβήτητες, με τον Πεπέ να πρέπει να «σηκώσει» το βάρος του ηγέτη. Μετά τους Ντρογκμπά και τα αδέρφια Τουρέ, η Ακτή Ελεφαντοστού ψάχνει ηγέτη και ο Νικολά, δείχνει έτοιμος να σηκώσει το βάρος της ευθύνης.

Δεν είναι μόνο η Μπάρτσα

Φυσικά, δεν είναι μόνο η Μπαρτσελόνα που έχει εκφράσει έντονο ενδιαφέρον για τον άσο της Λιλ. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τσέλσι, Άρσεναλ, Γιουβέντους, είναι μόνο μερικές από τις ομάδες που το «ψάχνουν» για τον Πεπέ.

Αν συνεχίσει σε αυτό τον ρυθμό, είναι δεδομένο πως θα έρθουν ακόμη περισσότερες προτάσεις από κορυφαίες ομάδες. Η συνεχώς ανοδική πορεία τόσο του ίδιου, όσο και της Λιλ, προκαλούν τεράστια έμφαση.

Είναι δεδομένο πως αν οι «λιλουά» κατακτήσουν τη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, θα είναι λες και έχουν πάρει το πρωτάθλημα. Άλλωστε, αυτό θα έχει συμβεί, καθώς με την Παρί να είναι εκτός ανταγωνισμού, η 2η θέση της Ligue 1 είναι τεράστια επιτυχία.

Δουλειά, δουλειά, δουλειά

Ο ίδιος ξέρει πολύ καλά πως να διαχειριστεί αυτό που ζει. Μόλις στα 23 του χρόνια, μοιάζει αρκετά έμπειρος να αντέξει την πίεση και τις προσδοκίες που έχει δημιουργήσει μόνο για τον εαυτό του.

Αν συνεχίσει να δουλεύει και να βελτιώνεται, δε θα αργήσει η ώρα της καταξίωσης. Τα προσόντα που έχει είναι αδιαμφισβήτητα, το ίδιο και το ταλέντο του.

Στο λεξιλόγιο του Πεπέ, υπάρχει μόνο η λέξη δουλειά. Γι’αυτό δεν μπήκε καν σε συζητήσεις αποχώρησης από τη Λιλ τον Γενάρη, για να δουλέψει. Ο ίδιος θα καταλάβει πότε είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα.

Όταν πάρει την απόφαση να το κάνει, είναι σίγουρο πως θα κάνει πολλές ομάδες να «σφαχτούν» στα πόδια του. Το μόνο σίγουρο είναι πως σε μια εποχή που ψάχνουμε για τους επόμενους «Μέσι» και «Ρονάλντο», ο Πέπε βάζει φαρδιά πλατιά το όνομά του στη λίστα.