Η Μπάγερν Μονάχου πήρε ένα ελεγχόμενο ρίσκο όταν αποφάσισε να σπαταλήσει 80 εκατομμύρια ευρώ για την απόκτηση του Λούκας Ερνάντεζ.

H Mπάγερν Μονάχου δείχνει έτοιμη να αλλάξει την μεταγραφική της πολιτική προκειμένου να επανέλθει στην ευρωπαϊκή ελίτ. Αυτό επιβεβαίωσε τουλάχιστον με την ανακοίνωση της απόκτησης του Λούκας Ερνάντεζ έναντι 80 εκατομμυρίων ευρώ για 5 χρόνια. Οι “βαυαροί” πλήρωσαν τη ρήτρα του Γάλλου αμυντικού πραγματοποιώντας την πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της Μπουντεσλίγκα. Έτσι, στέρησαν από την Ατλέτικο Μαδρίτης έναν αμυντικό που προοριζόταν να διαδεχθεί τον Γοδίν στο κέντρο της άμυνας.

Το πλήγμα είναι τεράστιο για τους “κολτσονέρος” δεδομένου ότι θα χάσουν από το έμψυχο δυναμικό τους έναν παγκόσμιο πρωταθλητή. Πρόκειται, άλλωστε, για τον βασικό αριστερό μπακ των Γάλλων των πολλών επιλογών στο πρόσφατο Μουντιάλ που μοίρασε 2 ασίστ στο δρόμο προς την κούπα. Με αυτήν τους την επιλογή, πάντως, οι βαυαροί πήραν ένα ελεγχόμενο ρίσκο. Συγκεκριμένα, ο νεαρός άσος θα περάσει σύντομα την πόρτα του χειρουργείου, καθώς έχει υποστεί ένα τραυματισμό στο γόνατο. Οι ιατρικές εκτιμήσεις, βέβαια, καθησυχάζουν τους φίλους της ομάδας, καθώς ο παίκτης αναμένεται να είναι έτοιμος για τη νέα σεζόν.

Το πλάνο για τον Λούκας

Οι διοικούντες της Μπάγερν προφανώς δε ξόδεψαν τόσο μύρια για να βλέπουν τον Λούκας Ερνάντεζ να παρακολουθεί τα παιχνίδια από τον πάγκο. Ο Ζερόμ Μπόατενγκ, άλλωστε, βρίσκεται στη δύση της καριέρας του ενώ και ο Ματς Χούμελς δείχνει ότι τα καλύτερα χρόνια του έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Παράλληλα, για τον αριστερό οπισθοφύλακα, Νταβίντ Αλάμπα όποια ανάσα και βοήθεια είναι καλοδεχούμενη.

Έτσι, σύμφωνα με τον αθλητικό διευθυντή των πρωταθλητών Γερμανίας, Χασάν Σαλιχάμιτζιτς, ο Γάλλος αμυντικός προορίζεται για δύο θέσεις. “Eίμαι πολύ χαρούμενος που αποκτήσαμε έναν παγκόσμιο πρωταθλητή. Έναν από τους καλύτερους αμυντικούς στον κόσμο. Ο Λούκας Ερνάντεζ μπορεί να αγωνιστεί στο κέντρο της άμυνας και στην αριστερή πλευρά. Την ίδια ώρα ο Λούκας θα συνεχίσει την καλή μας παράδοση με Γάλλου παίκτες στην Μπάγερν. Θα είναι μία σημαντική προσθήκη για την ομάδα”.

Ο 23χρονος ποδοσφαιριστής, μάλιστα, θα έχει την τύχη να είναι συμπαίκτης στην Μπάγερν με τον έτερο ακραίο αμυντικό των “τρικολόρ”. Αναφερόμαστε, βέβαια, στον Μπέντζαμιν Παβάρ, ο οποίος αγοράστηκε από τη Στουτγκάρδη για το προσεχές καλοκαίρι έναντι 35 εκατ. ευρώ. Οι δύο τους είχαν συνεργαστεί σε ένα από τα ομορφότερα γκολ του περσινού Μουντιάλ κόντρα στην Αργεντινή.

https://twitter.com/sportsking_gr/status/1111626449730064384

Παιδί της Ατλέτικο

Ο Λούκας Ερνάντεζ γεννήθηκε στη Μασσαλία αλλά ζει εδώ και 18 χρόνια στην Ισπανία. Στα γονίδια του κυλάει ποδοσφαιρικό αίμα, καθώς ο πατέρας, Ζαν Φρανσουά, αγωνίστηκε στην Κομποστέλα, στη Ράγιο Βαγεκάνο και φυσικά στην Ατλέτικο. Το μήλο έπεσε κάτω από τη μηλιά και οι δυο γιοι του βάδισαν στα χνάρια του. Ο μεν Λούκας εντάχθηκε στα τσικό των “ροχιμπλάνκος” το 2007 σε ηλικία 11 ετών. Ο δε αδερφός του, Τεό Ερνάντεζ, παρέμεινε στην Ατλέτικο από το 2007 για να μετακομίσει στη μισητή “βασίλισσα” έπειτα από 10 χρόνια.

Σε συνέντευξη του, ο Λούκας Ερνάντεζ είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο να ακολουθήσει κάποτε στο μέλλον την πορεία του αδερφού του. “Η Ατλέτικο είναι ο σύλλογος μου. Η ομάδα που μου έδωσε τα πάντα. Είμαι ένας τίμιος άνθρωπος και δε θα μπορούσα να πάω στην Ρεάλ” ήταν τα λόγια του όταν ρωτήθηκε σχετικά με το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσει το απαγορευμένο δρομολόγιο, όπως το αποκαλούν οι φίλοι της Ατλέτικο.

Σε επίπεδο νέων τον αποκαλούσαν το “μεγάλο αφεντικό”, καθώς λόγω των φυσικών του προσόντων κυριαρχούσε. Ο Τσόλο Σιμεόνε ήδη από το 2013 τον είχε καλέσει σε αποστολή της ομάδας σε αγώνα με αντίπαλο τη Βιγιαρεάλ. Ωστόσο, το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα πραγματοποιήθηκε στις 3 Δεκέμβρίου του 2014. Σε ηλικία 18 ετών, ο Ερνάντεζ αγωνίστηκε σε αγώνα του Κυπέλλου Ισπανίας με αντίπαλο την Λ΄Οσπιταλέτ. Έκτοτε, έχει συμπληρώσει 110 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις μετρώντας 1 γκολ και 4 ασίστ ενώ έχει πανηγυρίσει ένα Γιουρόπα Λιγκ και ένα ευρωπαϊκό σούπερ καπ.

Ένας περήφανος “τρικολόρ”

Ο 23χρονος αμυντικός έγινε αντικείμενο κριτικής όταν τον Μάρτιο του 2018 ανταποκρίθηκε θετικά στο κάλεσμα του ομοσπονδιακού τεχνικού της εθνικής Γαλλίας, Ντιντιέ Ντεσάν. Συγκεκριμένα, άπαντες στην Ισπανία περίμεναν ότι θα επέλεγε να φορέσει το εθνόσημο των Ισπανών στο στήθος.

Ο ίδιος, όμως, δικαιολόγησε την απόφασή του ως εξής: “Απλά για να ξέρετε. Ζω για 18 χρόνια στην Ισπανία. Έτσι, όταν λέω ότι αυτή η χώρα μου έχει δώσει τα πάντα σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο είναι η αλήθεια. Δεν το αρνούμαι. Εδώ σπούδασα, εδώ είναι ολόκληρη η καριέρα μου. Και όταν λέω ότι μιλάω καλύτερα ισπανικά από γαλλικά είναι η αλήθεια. Δεν το κρύβω. Όταν ζεις στο εξωτερικό και δε μιλάς πολύ τη δικιά σου γλώσσα χάνεις λίγο την προφορά, όπως βλέπετε. Οπότε ναι. Η Ισπανία μου έδωσε τα πάντα. Αυτό, όμως, δεν αλλάζει το γεγονός ότι η γενέτειρα μου είναι η Γαλλία και είμαι περήφανος που φορώ τη γαλάζια εμφάνιση”.

Η επιλογή του Γάλλου ποδοσφαιριστή, πάντως, δικαιώνεται σε προσωπικό επίπεδο. Η κατάκτηση και μόνο του Μουντιάλ αρκεί. Ο ίδιος σε ηλικία 23 ετών έχει προλάβει να γίνει βασικό στέλεχος της εθνικής ομάδας. Παράλληλα, μετράει 3 ασίστ σε 15 συμμετοχές.

Scouting Report

Πλεονεκτήματα:

  1. Ευέλικτος
  2. Ταχύτατος
  3. Δυνατός στις προσωπικές μονομαχίες
  4. Αποτελεσματικός στα τάκλιν

Μειονεκτήματα:

  1. Ευάλωτος στο πρέσινγκ

Ο Λούκας Ερνάντεζ προσφέρει την πολυτέλεια στον προπονητή του να μπορεί να αγωνίζεται σε δύο θέσεις της άμυνας. Σίγουρα αποδίδει καλύτερα ως κεντρικός αμυντικός αλλά σε ικανοποιητικό βαθμό έχει αποδείξει ότι μπορεί να ανταποκριθεί και ως αριστερός μπακ. Σε αυτή τη θέση, άλλωστε, μεγαλούργησε στο περσινό Μουντιάλ. Χάρη στη θητεία του στην Ατλέτικο του Σιμεόνε έχει σκληραγωγηθεί και είναι σχεδόν αδύνατο να τον περάσεις σε κατάσταση ένας εναντίον ενός. Σε αυτό βοηθάει και η ταχύτητα που διαθέτει. Στα αρνητικά του παιχνιδιού του είναι η αδυναμία του να διατηρήσει τη ψυχραιμία του όταν έχει τη μπάλα στην κατοχή του και πιέζεται. Σίγουρα, όμως, είναι ένας τομέας που θα βελτιωθεί στην Μπάγερν Μονάχου που αρέσκεται σε παιχνίδι κατοχής.