Ο Δημήτρης Μάνος γι' ακόμη μία φορά θα πατήσει το χορτάρι του "Γεντί Κουλέ". Όχι σαν παίκτης του ΟΦΗ. Αλλά με τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα.

Δεν είναι ο πρώτος. Σίγουρα δεν θα είναι ούτε και ο τελευταίος. Αρκετοί στο παρελθόν έχουν τεθεί αντιμέτωποι με την παλιά τους ομάδα. Ένας από αυτούς θα είναι και το Σάββατο (6/4) ο Δημήτρης Μάνος. Στο παιχνίδι του ΟΦΗ με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο “Γεντί Κουλέ”.

Μία αναμέτρηση που μόνο απλή δεν είναι. Όχι μόνο για τον έμπειρο επιθετικό. Αλλά και για τις δύο ομάδες της επαρχίας με τους Κρητικούς να είναι σε πιο δύσκολη θέση σε σχέση με τους Ηπειρώτες. Ωστόσο, αμφότερες δίνουν τη δική τος “μάχη” για να παραμείνουν στα… σαλόνια. Στη μεγάλη κατηγορία.

Give… Manos a chance!

Ο Έλληνας φορ πήγε στον ΟΦΗ ως άγνωστος μεταξύ αγνώστων. Έπειτα από αρκετές συγκυρίες κατάφερε να πάρει τις ευκαιρίες που του άξιζαν. Εκείνος δεν είχε σκοπό να τις αφήσει απλά να περάσουν από μπροστά του. Τις τράβηξε από τα μαλλιά.

Ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής των “μελανόλευκων” στην προσπάθεια για άνοδο που έκαναν. Και πως να μην είναι άλλωστε; Όταν σε 26 ματς κατάφερε να πανηγυρίσει και 27 γκολ; Πως να μην είναι πρώτη… μούρη όταν εκτός από τα πολλά “παστέλια” που σημείωσε μετρούσε και δέκα τελικές πάσες;

Λογικό και επόμενο να βγει πρώτος σκόρερ της σεζόν 2017-2018. Ακόμη πιο λογικό να ψηφιστεί ως ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της Football League για την ίδια αγωνιστική χρονιά.

Ήταν one man show. Ήταν ο πρώτος των πρώτων στο Ηράκλειο. Αλλά τίποτα από απ’ όλα αυτά δεν έμελλε να κρατήσει για πολύ, αφού το ενδιαφέρον από την Αθήνα και πιο συγκεκριμένα από το μεγαλύτερο λιμάνι της Ελλάδας (σ.σ Πειραιά) θα τον έκαναν να… κουνήσει μαντήλι.

Ο Ολυμπιακός του πήρε τα μυαλά

Το περασμένο καλοκαίρι άφησε τους Κρητικούς για χάρη του Ολυμπιακού. Είπαμε. Δεν ήταν ούτε ο πρώτος, ούτε και ο τελευταίος που… γλυκάθηκε στην προοπτική του επόμενου βήματος.

Σε αυτή πάνω στάθηκε. Εκεί σκέφτηκε ότι όλα ήταν έτοιμα για το μεγάλο “μπαμ” και θα γίνει το νέο μεγάλο αστέρι των “Ερυθρόλευκων”. Βέβαια, η πραγματικότητα ήταν εντελώς διαφορετική. Σε μία ομάδα που έχει ως “υποχρέωση” την κατάκτηση του πρωταθλήματος ο συναγωνισμός είναι πολύ μεγαλύτερος.

Ξεκίνησε ως το απόλυτο αουτσάιντερ. Ως το απόλυτο underdog. Στον Πειραιά αγωνίστηκε ελάχιστα. Ωστόσο, μόνο θετικό πρόσημο είχαν οι φορές που πάτησε χορτάρι.

Όπως και τα τέρματα που σημείωσε. Ήταν αρκετά, ώστε να “ξελασπώσει” τους συμπαίκτες του, αλλά και τον Πέδρο Μαρτίνς. Παρόλα αυτά τον Ιανουάριο δόθηκε δανεικός στον ΠΑΣ Γιάννινα. Πάλι με μία βαλίτσα στο χέρι. Πάλι μεταξύ αγνώστων. Όπως τότε στο Ηράκλειο. Αν και πλέον στο “παλμαρέ” του είχε να δείξει… πραγματάκια.

Και πάλι στην… comfort zone του

Οι εμφανίσεις του στον Ολυμπιακό δεν ήταν κακές. Τηρουμένων των αναλογιών πάντα και των λεπτών που ίδρωσε τη φανέλα. Οι “Ερυθρόλευκοι” δεν τον έβαλαν στην black list τους. Αλλά σε εκείνη με το… ερωτηματικό δίπλα.

Γι’ αυτό το λόγο και τον έδωσαν δανεικό στον ΠΑΣ Γιάννινα. Σε μία… λίμνη που θα μπορούσε και πάλι να κολυμπήσει. Έτσι, όπως ήξερε και ήθελε. Άλλωστε κάθε επιθετικός για να βρει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα πρέπει πρώτα να πιάσει ρυθμό. Πρέπει να “γράψει” το κοντέρ χρόνο συμμετοχής.

Υπό τις οδηγίες του Γιάννη Πετράκη αυτό ήταν το μόνο σίγουρο. Από εκεί και πέρα τα υπόλοιπα ήταν δική του δουλειά. Δική του υπόθεση. Το… ψωμάκι του. Πριν πάει ο Μάνος στον ΠΑΣ οι Ηπειρώτες δεν μπορούσαν να σκοράρουν ούτε με… αίτηση. Πλέον τα πράγματα είναι πιο καλά. Και τις δύο πλευρές.

Τόσο για τον Μάνο που βλέπει τον εαυτό του να θυμίζει κάτι από πέρυσι όσο και για τους ανθρώπους του “Άγιαξ της Ηπείρου” που βλέπουν πως χάρη στα γκολ του 24χρονου επιθετικού απομακρύνονται ολοένα και περισσότερο από τον εφιάλτη του υποβιβασμού.

Επιστροφή στον… τόπο του εγκλήματος

Ένα από τα πολλά πράγματα που απεχθάνονται οι Κρητικοί είναι το ψέμα. Οπότε αν ρώταγε κάποιος τους ανθρώπους του ΟΦΗ αν φέτος τους λείπει η εκτελεστική ικανότητα του Δημήτρη Μάνου, τότε δύσκολα θα άκουγες από κάποιον “όχι”.

Είτε με τον Νίκο Παπαδόπουλο, είτε με τον Χάιμε Βέρα οι “μελανόλευκοι” παίζουν καλό ποδόσφαιρο. Ποδόσφαιρο κατοχής. Με πολλές πάσες και ακόμη περισσότερες ευκαιρίες. Ωστόσο, από αυτές οι πιο πολλές είναι και χαμένες.

Πράγμα που δύσκολα θα συνέβαινε αν ο πρωταγωνιστής της ιστορίας μας φορούσε ακόμη τη φανέλα του ηρακλειώτικου συλλόγου. Παρόλα αυτά θα έχει την δυνατότητα να επιστρέψει εκεί που αγαπήθηκε. Εκεί που έζησε μερικές από τις καλύτερες (για την ώρα πάντα) στιγμές της καριέρας του. Στο “Γεντί Κουλέ”.

Αυτή τη φορά ως ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ Γιάννινα και όχι του ΟΦΗ. Σε μία αναμέτρηση που θα κρίνει πολλά. Τόσο για την παλιά του αγάπη όσο και για την τωρινή. Και αν η λογική τον θέλει να τα δίνει όλα για τον “Άγιαξ της Ηπείρου”, τότε η καρδιά του τι να λέει άραγε;

“Αχ Δημήτρη μου, Δημήτρη μου…”