Το debut.gr προσεγγίζει το "ξέσπασμα" του Σαλάχ ενάντια στους επικριτές του, καθώς και τη συνολική εικόνα του 26ρη winger.

Χθες βράδυ (31/3), μετά το ντέρμπι της Λίβερπουλ με την Τότεναμ (2-1 στο Άνφιλντ), ο Μο Σαλάχ “ξέσπασε” ενάντια σε όλους εκείνους που μιλούν για “φτωχή” χρονιά του Αιγύπτιου.

Πριν αναλύσουμε την κατάσταση, ας μιλήσουμε με αριθμούς. Πέρυσι, ο Σαλάχ σκόραρε 44 φορές και έδωσε 16 ασίστ σε 52 αγώνες. Φέτος, ύστερα από 42 συμμετοχές, μετρά 20 γκολ και 9 τελικές πάσες, ενώ η Λίβερπουλ έχει ακόμη σίγουρα 9 παιχνίδια μέχρι το φινάλε της σεζόν (τα οποία πιθανώς να αυξηθούν αν ξεπεράσει το εμπόδιο της Πόρτο).

 ΟΑΣΗ.

  Η αλήθεια είναι πως η περσινή σεζόν που πραγματοποίησε ο άσος των “ρεντς” ήταν σχεδόν απίθανο να επαναληφθεί. Και αυτό διότι οι αριθμοί του είναι εξωπραγματικοί για οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή. Εξαιρούνται φυσικά οι Μέσι και Κριστιάνο, οι οποίοι είναι από…άλλο πλανήτη! Δεν είναι μόνο τα γκολ και οι ασίστ που έδινε στους συμπαίκτες του, αλλά κυρίως ο…”τρόμος” που προκαλούσε στους αντιπάλους. Κάθε επαφή του με τη μπάλα, κυριολεκτικά “μύριζε” γκολ (ή έστω επικίνδυνη κατάσταση).

  Εκτός όμως από τα τελειώματα αλλά και τη δημιουργία φάσεων, ο “Φαραώ” ήταν -πολλές φορές- χρήσιμος και στην ανασταλτική λειτουργία της ομάδας του Κλόπ. Έσπασε ρεκόρ, πλησίασε τους δύο τιτάνες Μέσι και Κριστιάνο, και γενικότερα ήταν το όνομα που συζητήθηκε περισσότερο από το καθένα την περασμένη ποδοσφαιρική σεζόν.

Καλός αλλά….λίγος!

  Ο ίδιος λοιπόν, δημιούργησε “ντόρο” γύρω από το όνομά του. Και αυτό το “ντόρο”, τον…μεγάλωσαν και τα ΜΜΕ. Είναι ευρέως γνωστή η επιρροή τόσο των δημοσιογράφων, όσο και των social media, στο σημερινό ποδόσφαιρο (και αθλητισμό γενικότερα). Επομένως, οι προσδοκίες των φίλων της Λίβερπουλ, αλλά και των υπολοίπων ποδοσφαιρόφιλων, ήταν κάτι παραπάνω από απαιτητικές για τα…”μέτρα” του Σαλάχ.

Του κανονικού Σαλάχ. Του φετινού. Διότι ο περσινός, όπως είπαμε και πάνω, είναι μια άλλη ιστορία. Υπό φυσιολογικές συνθήκες και χωρίς την ταμπέλα του “σταρ” της ομάδας, η φετινή χρονιά του Σαλάχ κρίνεται ως καλή. Και φυσικά, υπάρχει και η συνέχεια. Οι επτά “τελικοί” της Λίβερπουλ για το πρωτάθλημα, καθώς και το Τσάμπιονς Λίγκ. Σε καμία περίπτωση, 20 γκολ και 9 ασίστ σε 42 ματς θεωρούνται “λίγα”.

Η άλλη…όψη!

 Επειδή όμως θέλουμε να είμαστε σωστοί, πρέπει να τα λέμε όλα. Αρχικά, οι χθεσινές δηλώσεις του (οι οποίες ήταν η αφορμή για τη συγγραφή του κειμένου) είναι κατ’ εμέ απαράδεκτες. Σύμφωνα με τα ΜΜΕ ο Σαλάχ φέρεται να είπε πως “κάποιοι κάνουν την χρονιά της ζωής τους, και έχουν ίδια γκολ με εμένα, που λένε πως είμαι κακός.”.

 Τα 19 γκολ του αρχισκόρερ Αγκουέρο, τα 17 του -με μεγάλο διάστημα απουσίας- Κέιν, και τα -επίσης- 17 του Ομπαμεγιάνγκ είναι φυσιολογικά για το μέγεθος, την ικανότητα, την αξία και το “παρελθόν” των συγκεκριμένων επιθετικών. Ο μόνος που βρίσκεται στην πεντάδα και όντως πραγματοποιεί τρομερή σεζόν, είναι ο συμπαίκτης του στη Λίβερπουλ, Σαντιό Μανέ (17)! Επομένως, μια πολύ άστοχη δήλωση.

 Το δεύτερο κομμάτι που ήθελα να αναφέρω, είναι η συνεισφορά του Σαλάχ στα ντέρμπι. Η ομάδα του λιμανιού έχει δώσει 9 από τα 10 ντέρμπι (απομένει το δεύτερο με Τσέλσι) με τις “big 5” της Πρέμιερ Λίγκ. Ο Αιγύπτιος έχει αγωνιστεί σε όλα, ωστόσο μετρά μόλις ένα γκολ (με πέναλτι) και δύο ασίστ.

Εδώ λοιπόν δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Ο “Μο” είναι πράγματι “φάντασμα” στα δύσκολα παιχνίδια, ενώ αρκετές φορές εξαιτίας του εκνευρισμού του (ο οποίος πηγάζει από την αφλογιστία στο σκοράρισμα) “χαλάει” και το παιχνίδι της ομάδας του. Είτε με λάθος επιλογές, είτε με κράτημα της μπάλας περισσότερο από ότι “πρέπει”.

Συνοψίζοντας, φαίνεται πως η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Ο αστέρας της Λίβερπουλ κάνει μια καλή σεζόν, όμως “απουσιάζει” στα μεγάλα ματς. Το ζήτημα είναι τι θα γίνει στο κοντινό μέλλον, καθώς ο Απρίλης κρίνει όλη τη σεζόν για την “αρμάδα” του Γιούργκεν Κλόπ!