Ένα ψυχωμένο και μαχητικό Περιστέρι επικράτησε του Παναθηναϊκού με 80-72, κάνοντας τη μεγάλη έκπληξη της σεζόν και "σπάζοντας" το φετινό αήττητο των "πρασίνων". Το Debut.gr «βρέθηκε» στο - κεκλεισμένων λόγω τιμωρίας - «Ανδρέας Παπανδρέου» και σάς «μεταφέρει» τις λεπτομέρειες του αγώνα που βρήκε τους «πρίγκιπες των δυτικών προαστίων» να πετυχαίνουν μία πολύτιμη νίκη στη μάχη της 5άδας και τους «πράσινους» να δέχονται δεύτερη συνεχόμενη ήττα-"χαστούκι".

Περιστέρι και Παναθηναϊκός τέθηκαν αντιμέτωποι στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της Basket League στο, άδειο λόγω τιμωρίας, κλειστό “Ανδρέας Παπανδρέου”. Οι “πράσινοι”, απόντος του Νικ Καλάθη και επηρεασμένοι από την ήττα με τη Real, δεν έπιασαν υψηλά standards απόδοσης και το “πλήρωσαν”, χάνοντας από το εξαιρετικό και ψυχωμένο Περιστέρι με 80-72. Το τέλος του παιχνιδιού βρήκε το Περιστέρι (14-7) να σημειώνει μία νίκη-“χρυσάφι” ενόψει της συνέχειας, ανεβαίνοντας στην 5η θέση (ισοβαθμεί με Προμηθέα και Π.Α.Ο.Κ.), και τον Παναθηναϊκό (20-1) να δέχεται (δεύτερη συνεχόμενη) ήττα-σοκ, χάνοντας το φετινό αήττητο αλλά παραμένοντας μόνος πρώτος στην κορυφή της βαθμολογίας. Κορυφαίοι για το Περιστέρι οι Gray, Bentil και Βασιλόπουλος, ενώ για το “τριφύλλι” ξεχώρισαν οι Langford και Thomas.

Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο πρώτο δεκάλεπτο, οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο match και, με “όπλο” την καλή άμυνα, προηγήθηκαν δύο φορές με τετραψήφια διαφορά (8-4 και 10-6). Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν σε 12-12, αλλά το Περιστέρι, με κορυφαίο τον Gray, κρατούσε ένα προβάδισμα της τάξεως των 3 πόντων (15-12 και 17-14). Οι “πράσινοι” πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά στο score στο 8′ με καλάθι του Βουγιούκα (17-18) και, με 4 προσωπικούς πόντους του Langford, “έκλεισαν” το δεκάλεπτο προηγούμενοι με 20-22.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, αμφότερες οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με ωραία καρφώματα από Αντετοκούνμπο και Αγραβάνη και τον Παναθηναϊκό να ανεβάζει την απόδοσή του. Η ομάδα του Rick Pitino αύξησε τη διαφορά στο +6 (24-30) με καλάθια των Lekavičius και Thomas προτού οι Βασιλόπουλος και Bentil μειώσουν σε 29-32 για τους Περιστεριώτες. Ακολούθως, ο Παναθηναϊκός “έτρεξε” ένα σερί 7-0 και “πήρε κεφάλι” 10 πόντων (29-39) με highlight ένα κάρφωμα αλά …NBA του Παπαπέτρου. Ο Gray ευστόχησε σε τρεις βολές για τους “πρίγκιπες των δυτικών προαστίων”, ο Βουγιούκας σε δύο για το “τριφύλλι” και, έτσι, οι δύο αντίπαλοι πήγαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με το score στο 36-45 υπέρ του Παναθηναϊκού.

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Το τρίτο δεκαλέπτο άρχισε με καλό ρυθμό και για τις δύο ομάδες και τον Παναθηναϊκό να διατηρεί το υπέρ του προβάδισμα. Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη, όμως, ήταν μαχητική, έπαιξε σκληρή και αποτελεσματική άμυνα και, με τρίποντο του κεφάτου Gray, μείωσε σε 46-49 στα 24′. Οι φιλοξενούμενοι “ξεμπούκωσαν” με τρίποντο του Langford, όμως οι γηπεδούχοι ξαναμείωσαν στους 3 πόντους (51-54) με τρίποντο του Bentil. Οι δύο ομάδες παρέμειναν συνδεδεμένες με το καλάθι και το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με follow κάρφωμα του Gist και τον Παναθηναϊκό στο +5 (55-60).

Στο τέταρτο δεκάλεπτο, όμως, ξεκίνησε η αντεπίθεση του “πριγκίπων της δυτικής όχθης”: με μπροστάρη το Βασιλόπουλο, το Περιστέρι “έτρεξε” ένα σερί 8-0 και προηγήθηκε με 63-60 στα 32′, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Οι παίκτες του Πεδουλάκη υπέπεσαν σε αρκετά λάθη στην επίθεση, απόρροια της πίεσης των “πρασίνων”, όμως κρατούσαν διαφορά 2 πόντων (66-64, 68-66). Ο Παναθηναϊκός ανέκτησε το προβάδισμα (68-69) με βολές του Lekavičius στα 36’30΄΄, όμως το Περιστέρι, με καλάθια των Bentil και Gray, πήρε ξανά τα ηνία του match (76-70) ενάμιση λεπτό πριν τη λήξη. Στα εναπομείναντα δευτερόλεπτα, το Περιστέρι παρέμεινε ψύχραιμο και τελείωσε το παιχνίδι με score 80-72, στέλνοντας στο “καναβάτσο” την ομάδα του Rick Pitino και επιστρέφοντας στα θετικά αποτελέσματα.

ΣΚΟΡ ΔΕΚΑΛΕΠΤΩΝ: 20-22, 36-45, 55-60, 80-72

Περιστέρι Βίκος Cola (Πεδουλάκης):  Βασιλόπουλος 10 , Gray 27, Αγραβάνης 5, Daniel 3, Callahan 4, Μουράτος, Φιλιππάκος 2, Harrow 4, Bentil 21, Moore 4.

Παναθηναϊκός (Pitino):  Παπαγιάννης 6, Παπαπέτρου 6, Lekavičius 10, Thomas 15, Kilpatrick 7, Gist 4, Βουγιούκας 6, Μήτογλου 3, Αντετοκούνμπο 3, Langford 12

Για περισσότερα στατιστικά πατήστε εδώ

PHOTO GALLERY:

       

ΠΗΓΗ ΕΙΚΟΝΩΝ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΚΟΥ/DEBUT.GR