Κι όμως φαντάζει απίθανο αλλά η Άρσεναλ κάποτε ήταν φόβητρο στην Ευρώπη.

Τα τελευταία χρόνια οι “σφαλιάρες” που έχει δεχτεί στην Ευρώπη η Άρσεναλ είναι πολλές. Είτε πρόκειται για Γιουρόπα Λιγκ, είτε για Τσάμπιονς Λιγκ. Το ίδιο και το…αυτό!

Βέβαια, το κεφάλαιο “Ευρώπη” δεν είναι από τα καλύτερα που μπορεί να βρει κάποιος στην ιστορία των “κανονιέρηδων”. Περισσότερες είναι οι πίκρες, παρά οι χαρές.

Ωστόσο, ένα από τα τελευταία μεγάλα βράδια- χαράς ήταν εκείνο στις 16 Φεβρουαρίου του 2011. Όταν στο “Έμιρεϊτς” το σύνολο του Αρσέν Βενγκέρ υποδέχτηκε την -άπιαστη- Μπαρτσελόνα του Πεπ Γκουαρντιόλα.

H χαρά του ποδοσφαίρου και η… χαρά της Άρσεναλ

Όταν τόσο σπουδαίες ομάδες αναμετριούνται τότε ξέρεις πως το θέαμα είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο. Η θεωρεία επιβεβαιώθηκε λίγο μετά την σέντρα της αναμέτρησης. Τόσο η Άρσεναλ όσο και η Μπαρτσελόνα ήθελαν να νικήσουν με το δικό τους στυλ παιχνιδιού.

Καμία δεν πάτησε το χορτάρι του “Έμιρεϊτς”, προκειμένου να παίξει με σκοπιμότητα ή για να καταστρέψει το πλάνο του αντιπάλου. Γι’ αυτό το λόγο και το ματς ήταν συναρπαστικό. Η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω και η μία ευκαιρία διαδεχόταν την άλλη.

Βέβαια, οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να είναι μία ταχύτητα πιο πάνω από τους Άγγλους. Δεν άργησε να το επιβεβαιώσει και ο Νταβίντ Βίγια. Ο Ισπανός φορ με πολύ ωραίο γκολ στο 26′ έβαλε τους Καταλανούς μπροστά στο σκορ.

Άλλες ομάδες ίσες να τα έχαναν κάπου εκεί. Ίσως να δεχόντουσαν αρκετά “τεμάχια” από εκείνο το σημείο και έπειτα. Ωστόσο, η Άρσεναλ συνέχισε να παίζει το παιχνίδι της. Φωτιά με φωτιά. Εν τέλει δικαιώθηκε. Σε πρώτη φάση με τον Ρόμπιν Φαν Πέρσι στο 78′ με τον Ολλανδό να νικάει τον Βίκτορ Βαλντές. Αλλά το κερασάκι στην τούρτα των Άγγλων μπήκε στο 83′.

Όταν σε μία αντεπίθεση “έκρυψαν” την μπάλα με τον Αντρέι Αρσάβιν να την εμφανίζει στα δίχτυα των φιλοξενούμενων κάνοντας το 2-1. Επική ανατροπή. Επική βραδιά για την Άρσεναλ που στη ρεβάνς υποκλίθηκε στην Μπαρτσελόνα.

https://www.youtube.com/watch?v=gJZjXSPDmVQ