Μπορεί το καλοκαίρι να αργεί αλλά το Debut.gr έχει ήδη εντοπίσει τα trades του NBA που βρίσκονται στα... σκαριά και σας τα παρουσιάζει.

Μπορεί το καλοκαίρι να φαντάζει αρκετά μακριά για πολλούς αλλά στο ΝΒΑ οτιδήποτε έχει να κάνει με μεταγραφές είναι ιδιαίτερα… ζεστό και συζητιέται καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Για ακόμη μία φορά, πολλά ονόματα μεγάλων αστέρων έχουν πέσει στο τραπέζι των γνωστών μεταγραφικών σεναρίων και ήδη πολλές ομάδες έχουν μπει σε συζητήσεις για την απόκτηση κάποιου το προσεχές καλοκαίρι.

Το Debut.gr παρακολουθεί εκτενώς το ζήτημα των trades και σας παρουσιάζει τα πιο hot ονόματα που απασχολούν καθώς και τις πιθανές επόμενες στάσεις στην καριέρα τους.

Anthony Davis NBA

Ίσως το όνομα που πρόκειται να απασχολήσει περισσότερο. Ο αστέρας των Pelicans έχει εκφράσει την επιθυμία του να φύγει από τη Νέα Ορλεάνη, χωρίς ωστόσο να έχει δώσει σαφή δείγματα προτίμησης για την επόμενή του ομάδα.

Στο άκουσμα της απόφασής του, άπαντες έσπευσαν να τον κάνουν κάτοικο Λος Άντζελες, με τον ΛεΜπρόν να πετάει δίχτυα για να τον «αρπάξει» από τους άλλους υποψήφιους μνηστήρες.

Φυσικά δεν πρέπει να βγάζουμε από το παιχνίδι τους Celtics, οι οποίοι φημολογείται πως μπορεί να ρίξουν στο τραπέζι και το βαρύ χαρτί του Jayson Tatum, ο οποίος θα μπει σα δέλεαρ ούτως ώστε να «ψήσει» η Βοστώνη τους Pelicans για την ολοκλήρωση του trade.

Kevin Durant NBA

NBA

Ο KD βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα αλλά το μυαλό του φαίνεται να μην το έχει στους Golden State Warriors. Σαφώς ως επαγγελματίας δεν επηρεάζεται από φήμες που περιτριγυρίζουν το όνομά του αλλά αυτό δεν αναιρεί την ύπαρξή τους. NBA

Οι πιθανότητες αποχώρησής του από τους πρωταθλητές αυξάνονται όσο πλησιάζει το τέλος της σεζόν και τα σενάρια δίνουν και παίρνουν για την επόμενη ομάδα του. NBA

Η προσπάθεια ανασύνταξης των Knicks από την επόμενη σεζόν, με την αποχώρηση του Κρίσταπς Πορζίνγκις φέρνει την ομάδα της Νέας Υόρκης στην κορυφή των μνηστήρων που θα κινηθούν για τον Durant, με τον ίδιο ωστόσο να έχει σχολιάσει στο παρελθόν πως «… δεν ασχολούμαι με τους Knicks. Δεν έχω να κάνω με τη μεταγραφή του Πορζίνγκις». NBA

Kyrie Irving NBA

Ποιος δε θα ήθελε άραγε τον κορυφαίο ball handler της λίγκας στην ομάδα του; Ο Kyrie Irving άναψε φωτιές με τις δηλώσεις του στο τέλος της προηγούμενης μεταγραφικής περιόδου όταν και ερωτηθείς για το αν θα παραμείνει στη Βοστώνη και τους Σέλτικς απάντησε: «Ρωτήστε με την 1η Ιουλίου».

Φυσικά αυτό δε σημαίνει αυτόματα πως θα αποχωρήσει από τους Κέλτες, σίγουρα όμως αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, με το μέλλον του Άντονι Ντέιβις ίσως να επηρεάσει και τη δική του απόφαση.

Kawhi Leonard

Πολλοί θεώρησαν πιθανό φέτος ο Λέοναρντ να κινηθεί σε χαμηλά standards όπως ο έτερος εμπλεκόμενος στο trade μεταξύ Raptors και Spurs, DeMar DeRozan, κάτι που ωστόσο δεν έγινε μιας και ο σταρ του Τορόντο μονοπωλεί το ενδιαφέρον και κρατάει τους Raptors σταθερά κολλημένους πίσω από τους Bucks του Αντετοκούνμπο, ανάμεσα στους οποίους ουσιαστικά θα κριθεί η πρώτη θέση της περιφέρειας.

Το καλοκαίρι, παρά ταύτα, αναμένεται ενδιαφέρον και για τον Leonard, τον οποίο και παρακολουθούν σχεδόν σε κάθε παιχνίδι εκπρόσωποι των Los Angeles Clippers. Το γεγονός αυτό δεν έχει περάσει απαρατήρητο από τους ανθρώπους του Τορόντο ούτε φυσικά από τον ίδιο τον μπασκετμπολίστα, ο οποίος ωστόσο κρατάει κλειστά ακόμα τα χαρτιά του.

Klay Thompson NBA

NBA

Ίσως από τις ξεκάθαρες περιπτώσεις του καλοκαιρινού μεταγραφικού… παζαριού. Ο Thompson έχει τη δυνατότητα να βγει free agent αλλά δύσκολα θα επιλέξει αυτό το δρόμο. Ίσως η μοναδική περίπτωση να το κάνει είναι να μην πάρει από τους Warriors το συμβόλαιο εκείνο που θα τον ικανοποιήσει ή ενδεχομένως να υποστεί κάποια μείωση, πράγμα που είναι σχεδόν αδύνατο να γίνει. NBA

DeMarcus Cousins

Φέτος προκάλεσε έντονες αντιδράσεις με την επιλογή του να φορέσει τη φανέλα των πρωταθλητών Warriors, χτίζοντας μία 5-side all star ομάδα πλάι στους Curry, Thompson, Durant και Green. Ίσως όχι άδικο, μα σίγουρα το άρθρο αυτό δεν προορίζεται για την ανάλυση της απόφασής του αυτής.

Στα του trade λοιπόν, φαντάζει σχεδόν αδύνατο οι Warriors να δώσουν τα χρήματα για να κρατήσουν τον Boogie, ο οποίος οδεύει ολοταχώς προς το free agency και το Λος Άντζελες για λογαριασμό των Lakers. NBA

Από κοντά ωστόσο παρακολουθούν την υπόθεση Cousins τόσο οι Clippers όσο και οι Knicks που σε περίπτωση διαφορετικού deal που κλείσουν οι Lakers, θα κοιτάξουν να «αρπάξουν» τον Cousins.

Ποιοι ελεύθεροι θα τραβήξουν τα βλέμματα

Εκτός από τα μεγάλα ονόματα, ωστόσο, δεν αποκλείεται να απασχολήσουν και άλλοι παίκτες στην επερχόμενη μεταγραφική περίοδο, οι οποίοι έχουν εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις που πραγματοποιούν φέτος.

NBA

Πρώτος και καλύτερος φυσικά είναι ο Kemba Walker. Ο άσος των Hornets βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα και όντας unrestricted free agent, (μπορεί ο ίδιος να επιλέξει οποιαδήποτε ομάδα επιθυμεί για να συνεχίσει την καριέρα του) πολλές ομάδες θα κοιτάξουν να τον προσεγγίσουν ούτως ώστε να αποσπάσουν το πολυπόθητο «ναι».

Αποτέλεσμα εικόνας για Khris Middleton

Ακόμα ένα όνομα που σίγουρα θα απασχολήσει είναι αυτό του Khris Middleton. O ίδιος (Player option) έχει τη δυνατότητα να επιλέξει αν θα παραμείνει για ακόμα ένα χρόνο στους Bucks είτε αν θα γίνει unrestricted free agent. Φυσικά αυτό θα εξαρτηθεί τόσο από την πορεία των «ελαφιών» στη φετινή σεζόν όσο και από το κατά πόσο θα υπολογίζεται στο project των Bucks για την επόμενη χρονιά.

Άξιοι αναφοράς είναι επίσης οι Nicola Vucevic (unrestricted free agent), Marc Gasol (player option) και D’Angelo Russell (restricted free agent). H περίπτωση, βέβαια του Russell δεν είναι τόσο απλή αφού επί της ουσίας οι Nets μπορούν σε περίπτωση που ο παίκτης τα βρει με μία άλλη ομάδα να εξετάσουν τη συμφωνία, να κάνουν αντιπρόταση και να τον κρατήσουν στο Brooklyn.