Μπορεί να μην έκανε την τεράστια καριέρα που θα ονειρευόταν αλλά ο Ζαχά είχε «σκορπίσει» τη μεγάλη Τσέλσι. Το Debut.gr θυμάται.

Δεν ήταν κανένας τυχαίος επιθετικός ο Λουίς Σαχά. Γι’ αυτό το λόγο έπαιξε και στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μπορεί να ήταν βασικός ελάχιστες φορές, όμως, μπροστά του είχε μερικά… μεγαθήρια να εκτοπίσει.

Όμως, σε συλλόγους μικρότερου βεληνεκούς έκανε “παπάδες”. Ο Γάλλος ήταν ταλαντούχος. Είχε ερωτική επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα. Ωστόσο, ποτέ του δεν έφτασε εκεί που θα μπορούσε να φτάσει πραγματικά μιας και ήταν κάτι παραπάνω από… ευπαθής στο θέμα των τραυματισμών.

Παρόλα αυτά τις ζημιές του τις έκανε. Ένα από τα αγαπημένα του “θύματα” ήταν η Τσέλσι. Μία από τις καλύτερες στιγμές του απέναντι στους “μπλε” ήταν εκείνη στις 10 Φεβρουαρίου του 2010.

Σαχά, εσύ σούπερ-σταρ!

Ο Σαχά στα… ντουζένια του έκανε τους αντίπαλους αμυντικούς να βλέπουν εφιάλτες. Το ίδιο συνέβαινε και με τους τερματοφύλακες που έβρισκε μπροστά του. Ένας από αυτούς ήταν ο Πετρ Τσεχ.

Αν και κορυφαίος -για εκείνη την εποχή- ο Τσέχος γκολκίπερ δεν μπορούσε να αντιδράσει σε κανένα από τα δύο τέρματα που του σημείωσε ο Γάλλος επιθετικός. Με το δεύτερο ειδικά να είναι για… Όσκαρ. Αξίζει να σημειωθεί πως τότε ο Σαχά είχε χάσει και πέναλτι με τον Τσεχ να τον “ψαρώνει”.

Παράλληλα, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι “μπλε” τότε είχαν ένα σπουδαίο σύνολο και είχαν κατακτήσει το πρωτάθλημα όσο και το Κύπελλο. Κάτι που κάνει ακόμη πιο σημαντική την εμφάνιση του Σαχά.