Το debut.gr και ο Κωνσταντίνος Μητρόπουλος σχολιάζουν τα όσα διαδραματίστηκαν στο χθεσινό ντέρμπι ανάμεσα σε Παναθηναϊκό - Ολυμπιακό και αν το Ελληνικό ποδόσφαιρο έχει φτάσει στον απόλυτο ξεπεσμό ή θα υπάρξουν κι άλλες μαύρες βραδιές.

Η κατρακύλα για το ελληνικό ποδόσφαιρο πραγματικά δεν έχει τελειωμό. Τόσες συζητήσεις, τόσες συγκρούσεις μεγαλομετόχων, τόσες τιμωρίες αλλά ο ξεπεσμός συνεχίζεται. Όχι πως περιμέναμε πως δια μαγείας θα σταματήσουν όλα αυτά που γίνονται στην Ελλάδα εδώ και τόσα χρόνια.

Το Ελληνικό ποδόσφαιρο μας έχει χαιρετήσει προ πολλού και δυστυχώς δεν υπάρχει καμία σωτηρία. Μάλλον η σημερινή δήλωση του Κώστα Τσαρτσαρή είναι αυτή που περιφέρεται στο μυαλό κάθε σκεπτόμενου φίλαθλου. «Τελικά, μήπως αντί για ξένους διαιτητές, να ζητήσουμε ξένους φιλάθλους; Με κάθε σεβασμό προς τους ελάχιστους εναπομείναντες υγιείς φιλάθλους…..».

Μετά από άλλο ένα ντροπιαστικό βράδυ είναι δύσκολο να μιλήσεις για αγωνιστικά. Ναι μεν, ο Ολυμπιακός είχε προβάδισμα αλλά και ο Παναθηναϊκός δεν στεκόταν απλώς παρατηρητής. Είχε και αυτός τις δικές του φάσεις και προσπαθούσε να κάνει το παιχνίδι του. Ο Παναθηναϊκός των χίλιων προβλημάτων που κάνει μία τεράστια προσπάθεια από την αρχή της χρονιάς στο τέλος χάνει τα πάντα από τον ίδιο του το κόσμο. Από την άλλη ο Ολυμπιακός που ήθελε μία μίνι εκδίκηση από την ισοπαλία του πρώτου γύρου αλλά σίγουρα η κατάληξη που είχε ο αγώνας δεν νομίζω πως την ήθελε κανένας. Κανένας φίλαθλός του τουλάχιστον. Γιατί το χθεσινό τρίποντο δεν θα το γιορτάσει όσο θα το γιόρταζε με μία καθαρή νίκη μέσα στο γήπεδο για 90 λεπτά.

Πολλοί «πράσινοι» λένε δεν υπάρχει διοίκηση. Συμφωνούμε ο σημερινός διοικητικός Παναθηναϊκός είναι ανύπαρκτος και έχει αφήσει παίκτες και προπονητή στην μοίρα τους. Ο κόσμος όμως που είναι δίπλα στην ομάδα γιατί να την καταστρέψει. Σε τι φταίνε οι παίκτες και των δύο ομάδων, τι φταίνε τα παιδιά που βρίσκονταν στις εξέδρες ή που παρακολουθούσαν από την τηλεόρασή τους. Για ποιο λόγο αυτά τα παιδιά να «σιχαθούν» το άθλημα που αγαπούν και την ομάδα που υποστηρίζουν. Επειδή κάποιοι ανεγκέφαλοι θέλουν να διαλύσουν ότι έχει απομείνει. Την απάντηση όμως δεν την έδωσε καμία διοίκηση και κανένας παράγοντας. Την πιο καθαρή απάντηση την έδωσε ο απλός φίλαθλος κόσμος που γιούχαρε τη συμπεριφορά αυτών των ελάχιστων ατόμων.

Ωραία τα τινάξαμε όλα στον αέρα. Και; Τι κερδίσαμε; Μήπως αντιστράφηκε το αποτέλεσμα και κέρδισε ο Παναθηναϊκός. Τα ίδια ακριβώς είχαν γίνει και στις 18 Μαρτίου 2012. Ναι σαν σήμερα. Επεισόδια στο ημίχρονο, προηγήθηκε ο Ολυμπιακός, επεισόδια, διακοπή και τα λοιπά και τα λοιπά. Ναι αλλά αφού τότε ο Παναθηναϊκός δεν είχε διοικητικά προβλήματα γιατί να γίνουν φασαρίες; Την απάντηση δεν την ξέρει κανείς. Ή μάλλον την ξέρουμε αλλά κανείς δεν τολμά να την πει.

Και που ήρθαν ξένοι διαιτητές στο πρωτάθλημα το αποτέλεσμα είναι το ένα και το αυτό. Το ποδόσφαιρο χτυπιέται από παντού. Για να ικανοποιηθούν τα συμφέροντα κάποιων. Κανένας όμως δεν θέλει αυτό το ποδόσφαιρο και γενικότερα κανείς δεν θέλει αυτή τη κατάσταση. Ίσως να χρειαζόμασταν ένα Grexit και να επιστρέψουμε στα παλιά. Γιατί τότε ήταν χειρότερα ή μήπως το νέο σημερινό ρεζιλίκι σε όλο το κόσμο είναι καλύτερο. Για άλλη μία φορά, Αντίο Ελληνικό Ποδόσφαιρο.