Σε ένα ωραίο παιχνίδι που "αμαυρώθηκε" από σοβαρά επεισόδια ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων και διεκόπη για σχεδόν μία ώρα, το Περιστέρι επικράτησε του Άρη με 81-61, πετυχαίνοντας την 13η φετινή του νίκη και επιστρέφοντας στα θετικά αποτελέσματα. Το Debut.gr «βρέθηκε» στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου» και σάς «μεταφέρει» τις λεπτομέρειες και το κλίμα του αγώνα που βρήκε τους «πρίγκιπες των δυτικών προαστίων» να "σκαρφαλώνουν" στην 4η θέση και τους "κιτρινόμαυρους" να υποχωρούν στην 9η.

Περιστέρι και Άρης τέθηκαν αντιμέτωποι στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Basket League με κοινό στόχο την επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα. Σε ένα παιχνίδι που “σημαδεύτηκε”, στην αρχή του τετάρτου δεκαλέπτου, από σοβαρά επεισόδια ανάμεσα σε οπαδούς των δύο ομάδων, η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη πραγματοποίησε επιβλητική εμφάνιση και νίκησε δίκαια εκείνη του Γιάννη Καστρίτη με 81-61. Το τέλος του παιχνιδιού βρήκε το Περιστέρι να πετυχαίνει την 13η νίκη του (13-6), αφήνοντας πίσω την ήττα από τον Ήφαιστο, και τον Άρη να δέχεται την 13η εφετινή του ήττα (6-13), παραμένοντας εκτός 8άδας. Κορυφαίοι για τους Περιστεριώτες ήταν οι Gray, Bentil και Moore, ενώ για τους Θεσσαλονικείς ξεχώρισε ο Μποχωρίδης.

Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο πρώτο δεκάλεπτο, οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πιο δυνατά και προηγήθηκαν με 8-2 στο 3′. Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν σε 10-10 με καλάθια των McGhee και Μποχωρίδη, ωστόσο, με 5 συνεχόμενους πόντους του Callahan και τρίποντο του Gray, το Περιστέρι πήρε προβάδισμα 9 πόντων (19-10) στο 6′. Μάλιστα, η διαφορά “εκτοξεύθηκε” στο +13 (24-11) δύο λεπτά πριν τη λήξη του δεκαλέπτου. Ο Άρης παρέμεινε συνδεδεμένος με το αντίπαλο καλάθι και η πρώτη περίοδος έληξε στο 26-17 υπέρ των πριγκίπων της δυτικής όχθης.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι παίκτες του Πεδουλάκη συνέχισαν στο ίδιο τέμπο. Παίζοντας σκληρή άμυνα και έχοντας ωραίες συνεργασίες στην επίθεση, έφτασαν τη διαφορά ξανά στους 13 πόντους (37-24) στα 14’30΄΄. Η ομάδα του Καστρίτη ήταν άστοχη στην επίθεση και έβρισκε λύσεις μόνο μέσα από ατομικές ενέργειες του Μποχωρίδη. Οι δύο ομάδες έμειναν άποντες για κανά τρίλεπτο προτού ο Harrow με δύο βολές διαμορφώσει το 41-26 για τους Περιστεριώτες. Ένα τρίποντο του Moore στα 9΄΄ αύξησε την “ψαλίδα” στο +16 (44-28) και με αυτό το score οι δύο αντίπαλοι πήγαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Το τρίτο δεκαλέπτο άρχισε με τον Άρη να ανεβάζει σημαντικά την απόδοσή του και το Περιστέρι να “εγκλωβίζεται” στην επιθετική άμυνα των “κιτρινόμαυρων”. Έχοντας μπροστάρη τον Φλιώνη, οι φιλοξενούμενοι “ροκάνισαν” δύο φορές τη διαφορά στους 10 πόντους (44-34 και 46-36). Το Περιστέρι είχε πετύχει μόλις 4 πόντους στα πρώτα 6 λεπτά, αλλά ο Moore, με νέο τρίποντο στα 27′, επανέφερε τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα για τους γηπεδούχους (51-36). Με βολές των Bentil και Daniel, το προβάδισμα των Περιστεριωτών έφτασε στο +15 (54-39) δύο λεπτά προτού τελειώσει η τρίτη περίοδος. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το score στο 59-46, ύστερα από έμμεσο τρίποντο του Σκορδίλη για το Περιστέρι και buzzer-beater του Μποχωρίδη για τον Άρη.

Το τέταρτο δεκάλεπτο “στιγματίστηκε”, δυστυχώς, από επεισόδια διαρκείας μεταξύ ορισμένων οπαδών του Περιστερίου και του Άρη, με μπουκάλια, καθίσματα και καρέκλες να αλληλοεκτοξεύονται! Αναμενόμενα, λοιπόν, το match διεκόπη (στα 33′) για πάνω από μισή ώρα, μέχρι οι διαιτητές να αποφασίσουν, τελικά, την εκκένωση του γηπέδου. Χαρακτηριστικό είναι, μάλιστα, ότι ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος ανέβηκε στην κερκίδα κοντά στα επίσημα, για να ηρεμήσει τα πνεύματα, όπως και ο Jordan Callahan, για να δει αν ήταν καλά η οικογένειά του, την ίδια στιγμή που επενέβησαν (καθυστερημένα και ανοργάνωτα) τα ΜΑΤ!

Τελικά, το παιχνίδι ξανάρχισε, ύστερα από περίπου μία ώρα, με τους παίκτες των δύο ομάδων εμφανώς επηρεασμένους από τη διακοπή. Παρά τις προσπάθειες του Άρη να “γυρίσει” το παιχνίδι, το Περιστέρι επέκτεινε το προβάδισμά του στο +21 (81-60) με τρίποντα των Αγραβάνη και Gray. Η βολή του Harris διαμόρφωσε το τελικό 81-61, με το οποίο οι γηπεδούχοι σημείωσαν την 13η φετινή τους νίκη και “αναρριχήθηκαν” στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Ίσως αυτό που αξίζει, εν τέλει, να κρατήσουμε, μετά τα όσα απαράδεκτα εκτυλίχθηκαν στο κλειστό της John Kennedy, είναι τα μικρά παιδιά που παρέμειναν στις εξέδρες του γηπέδου να χειροκροτούν και να δείχνουν κάτι που οι ανεγκέφαλοι οπαδοί δεν γνωρίζουν: την αγνή χαρά και όψη του αθλητισμού…

ΣΚΟΡ ΔΕΚΑΛΕΠΤΩΝ: 26-17, 44-28, 59-46, 81-61

Περιστέρι Βίκος Cola (Πεδουλάκης):  Βασιλόπουλος 2, Gray 17, Αγραβάνης 10, Daniel 5, Callahan 8, Μουράτος, Σκορδίλης 6, Φιλιππάκος, Harrow 6, Bentil 15, Καράμπελας, Moore 12.

Άρης (Καστρίτης):  Φλιώνης 9, Μποχωρίδης 18, McGhee 6, Bell 5, Harris 4, Σλαφτσάκης, Τολιόπουλος 3, Χρηστίδης, Jones 7, Dallo 4, Kyser 5

Για περισσότερα στατιστικά πατήστε εδώ

PHOTO GALLERY:

      

ΠΗΓΗ ΕΙΚΟΝΩΝ ΚΑΙ VIDEO: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΚΟΥ/DEBUT.GR