Οι δύο..τιτάνες του παγκοσμίου ποδοσφαίρου έκαναν και πάλι όργια, και το debut.gr σχολιάζει γιατί ζουν σε..λάθος εποχή!

Γνωρίζω πως ο τίτλος μπορεί να…σοκάρει, όμως προφανώς παρακάτω θα εξηγηθεί “εκτενώς”.

UEFA CRISTIANO LEAGUE!

Ξεκίνημα με τα γεγονότα.  Τρίτη βράδυ στο Τορίνο. Η Γιουβέντους καλείτο να επιστρέψει από το εις βάρος της 2-0 του πρώτου αγώνα. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, πέντε ημέρες πριν το ματς, σε συνομιλία του σε μέσο δικτύωσης με τον Πατρίς Εβρά, λέει χαρακτηριστικά: “Αδερφέ, θα τους διαλύσουμε!”.

Έτσι και έγινε. Μόνο που, -δικαίως- το “διαλύσουμε” θα μπορούσε να αλλάξει σε “διαλύσω”. Χατ-τρικ. Τρίτο κόντρα στην Ατλέτικο, 53ο συνολικά στην καριέρα του. Σίγουρα, ένα από τα πιο κρίσιμα. Τα δύο με κεφαλιά (μεγάλο του ατού), το τρίτο, όταν η μπάλα έκαιγε, από τα έντεκα μέτρα. Το είχε ξανακάνει, και μάλιστα σε τελικό. Κάτι “συνηθισμένο” για εκείνον, κάτι μυθικό για τον απλό θεατή!

Η “μεγάλη κυρία” πέρασε στα προημιτελικά, με την υπογραφή του Πορτογάλου. Δεν είναι ακραίο να ασπαστούμε τη δήλωσή του: “Ίσως γι’αυτό με πήρε η Γιουβέντους!”. Πράγματι, η πρωταθλήτρια Ιταλίας δεν θα είχε τις ίδιες πιθανότητες χωρίς αυτόν. Όχι ακριβώς επειδή δεν έχει κάποια -παρόμοια- προσωπικότητα. Αλλά επειδή είναι ο Κριστιάνο. Και αυτή είναι η διοργάνωσή του!

G(reatest)O(f)A(ll)T(ime)

 Και ενώ ο 34ρης Κριστιάνο έχει “τραβήξει” πάνω του όλα τα φλας, έρχεται το βράδυ της Τετάρτης. Η Λίβερπουλ κατορθώνει να ταπεινώσει με 3-1 τη Μπάγερν μέσα στο Μόναχο και η Μπαρτσελόνα να κάνει το αυτονόητο κόντρα στη Λυών. Όμως ο κύριος ονόματι Λίο Μέσι, -για πολλοστή- φορά, μας θυμίζει γιατί δίκαια αποκαλείται GOAT. Χωρίς να κάνει κάτι συγκλονιστικό -για τα δικά του στάνταρ-, “τελειώνει” τους Γάλλους.

 Δύο γκολ, δύο ασίστ. 62 γκολ σε 61 παιχνίδια Champions League στο “Καμπ Νόου”. 8 σε 6 φετινά ματς στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. 36 τέρματα και 21 ασίστ, σε 36 συμμετοχές τη φετινή σεζόν. Νούμερα επικά, αλλά και συνηθισμένα για τον Μέσι. Ψύχραιμη εκτέλεση “αλά Πανένκα” στο -αδύνατό του σημείο- πέναλτι, τρομερό “άδειασμα” δύο αντιπάλων -ταυτόχρονα- στο 3-1 (εκεί όπου όλα κρέμονταν από μια κλωστή), ασίστ από άλλο πλανήτη στο 4-1 του Πικέ, και…χαλαρή τελική πάσα στο 5-1 του Ντεμπελέ.

  Μια Μπαρτσελόνα που προκρίθηκε για 12η διαδοχική σεζόν στα προημιτελικά. Μια Μπαρτσελόνα που έχει -από την αρχή της χρονιάς- θέσει ως βασικό στόχο το Champions League. Μια Μπαρτσελόνα που διαθέτει τον Λιονέλ Μέσι. Έναν αθλητή από άλλο κόσμο, που παίζει “σβηστά” στις εγχώριες διοργανώσεις, και δίνει όσα πρέπει στην Ευρώπη. Ένας Μέσι που βρίσκεται στην κορυφή όλων των στατιστικών κατηγοριών. Ένας Μέσι που θέλει διακαώς την “κούπα με τα μεγάλα αυτιά”. Η απλά, ο GOAT εν δράσει….

Η καταστροφή τους!

 Ήρθε η στιγμή να εξηγηθεί ο τίτλος. Βλέπουμε συνεχώς όλα αυτά τα τρομερά πράγματα που κάνουν οι δύο αυτοί τύποι. Και ναι θα ειπωθεί για πολλοστή φορά. Αντί να χαιρόμαστε που είμαστε σύγχρονοί τους, μαλώνουμε. Το ίντερνετ λοιπόν, προκαλεί κακό στα όσα καλά μας προσφέρουν.

 Η ανάπτυξη των social media και η μεγάλη συσχέτισή τους με τα σπορ, δεν είναι πάντοτε θετική. Ο εκάστοτε φαν του Κριστιάνο ή του Μέσι, περιμένει μια στιγμή αδυναμίας του “αντιπάλου” για να κράξει. Μια στιγμή ανάδειξης του ήρωά του, για να τον επεφυμίσει όσο δε πάει!

Χθες βράδυ (13/3), μετά τη λήξη στη Βαρκελώνη, ο Μέσι αποθέωσε τον Ρονάλντο. Το έχει κάνει πολλές φορές. Ο Πορτογάλος όχι τόσο, αλλά τι να κάνουμε, αυτός είναι  χαρακτήρας του! Ο κόσμος λοιπόν, δεν προσέχει καν τη συμπεριφορά του ενός προς τον άλλο. Απλά θέλει να εκθειάσει τον “δικό του”, και να υποβαθμίσει τον άλλον.

 Αντί λοιπόν η τεχνολογία να προάγει στο μέγιστο βαθμό αυτούς τους δύο μύθους, τους κάνει και κακό! Σίγουρα, αν ζούσαν πριν το ίντερνετ, η -υποτιθέμενη αυτή- κόντρα τους, δε θα είχε τέτοιες διαστάσεις, και ο φίλαθλος κόσμος θα παρακολουθούσε αμφότερους με σεβασμό και ανυπομονησία.

Τουλάχιστον, το ίντερνετ βοηθά στο να υπάρχουν βίντεο υψηλής ευκρίνειας, για να δείχνουμε -και να θυμόμαστε- τα καμώματά τους στο μέλλον….