Από τις φαβέλες και τις χωμάτινες αλάνες στα ευρωπαϊκά γήπεδα και τα λούσα. Το Debut.gr θυμάται τον Αντριάνο, έναν από τους μεγαλύτερους Βραζιλιάνους αστέρες.

Οι άνθρωποι που γεννιούνται χωρίς κάποιο ιδιαίτερο ταλέντο ζηλεύουν θανάσιμα εκείνους που διαθέτουν. Ειδικά δαύτους που το χαραμίζουν. Ειδικά τον Αντριανό!

Ο πάλαι ποτέ “αυτοκράτορας” έχει γενέθλια. Έγινε 37 ετών. Άλλοι στην ηλικία αυτή ακόμη αγωνίζονται σε top επίπεδο. Αυτός εδώ και χρόνια ούτε καν γνωρίζει τι είναι αυτό. Κι όμως. Κάποτε ο εν λόγω κύριος αποτέλεσε τον λόγο που αρκετοί αμυντικοί στην Ιταλία έβλεπαν εφιάλτες.

Τα είχε όλα. Ήταν ένα σωστό “τανκ”. Τεχνική κατάρτιση, σώμα, σουτ, κεφαλιές, ταχύτητα. Δεν μπορούσες να βρεις κάτι που να μην διαθέτει ο Βραζιλιάνος -παλαίμαχος πλέον- φορ.

H αρχή του τέλους για τον Αντριάνο!

Όταν οι Μοίρες ύφαιναν το μέλλον του Αντριάνο φρόντισαν να του δώσουν όλα τα προσόντα για να φτάσει στην κορυφή. Αλλά ως εκεί. Όση σωματική δύναμη είχε, άλλο τόσο του έλειπε η ψυχική.

Όπως κάθε Βραζιλιάνος που ξεκινάει από το μηδέν και φτάνει να έχει τον κόσμο στα πόδια του ο Αντριάνο δεν μπόρεσε να το διαχειριστεί. Σύντομα τα ποτά, τα τσιγάρα, τα ξενύχτια, οι γυναίκες και τα ναρκωτικά έγιναν αναπόσπαστο μέρος της ζωής του. Της καθημερινότητάς του.

Ήταν ένα παιδί από τις φαβέλες. Δεν ήξερε πως να διαχειριστεί τα τόσα πολλά χρήματα. Την τόση μεγάλη επιτυχία. Τα μυαλά του φούσκωσαν. Πήραν αέρα. Ωστόσο, η χαριστική βολή για τον ίδιο και την καριέρα του ήρθε λίγο μετά τον θάνατο του πατέρα του.

Από εκεί και πέρα δεν υπήρχε ποδοσφαιριστής Αντριάνο. Μόνο κάποιος που τον παρίστανε. Ένας τύπος που μετά από σύντομο χρονικό διάστημα έγινε μαφιόζος. Δυστυχώς. Η ιστορία του Βραζιλιάνου αυτοκράτορα δεν είχε happy end.

https://www.youtube.com/watch?v=nBzrKtbGVfM