Το Debut.gr βρέθηκε στην Τουρκία και στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τη Νταρουσάφακα και ο Σταύρος Παπανάγνου γράφει για τη σπουδαία νίκη των «πρασίνων».

Ένας αποφασιστικός Παναθηναϊκός πέρασε σα σίφουνας από την Τουρκία επικρατώντας με 91-67 της Νταρουσάφακα. Το Debut.gr παρακολούθησε το παιχνίδι και καταγράφει τα σημεία του μεγάλου… «πράσινου» διπλού.

Απεσταλμένος: Σταύρος Παπανάγνου

Τι κι αν μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα έφευγε μακριά από το ΟΑΚΑ και έκανε τον… σταυρό του; Ο Παναθηναϊκός μέσα σε 14 ημέρες έχει πετύχει δύο σπουδαίες εκτός έδρας νίκες, αφού μετά το πειστικό διπλό στην Ισπανία, ήταν εκκωφαντικός και στην Τουρκία πείθοντας τους φίλους του για τις αλλαγές που ενδεχομένως έχουν επέλθει στην ομάδα.

Στο παρκέ…

…οι «πράσινοι» έδειξαν τα δόντια τους από την αρχή. Με εξαιρετική άμυνα και δεμένη επίθεση κατόρθωσαν να πάρουν διαφορά ασφαλείας από την αρχή του παιχνιδιού με τους Τόμας (10π., 4/7 δίπ.) και Καλάθη να ξεχωρίζουν με την απόδοσή τους.

Οι Τούρκοι προσπάθησαν να πλησιάσουν στο σκορ, κάτι που ωστόσο δεν κατάφεραν παρά μόνο στο τέλος του ημιχρόνου όταν μετά από πίεση διαρκείας έριξαν τη διαφορά στο -6 (37-46) παρά το γεγονός ότι δύο λεπτά πριν την ανάπαυλα, το «τριφύλλι» βρέθηκε στο +15.

Η πίεση της Νταρουσάφακα συνεχίστηκε και στο τρίτο δεκάλεπτο, διατηρώντας τη διαφορά στα δύο καλάθια αλλά κάπου εκεί έπιασε δουλειά ο Παπαγιάννης. Ο Έλληνας διεθνής με εξαιρετική παρουσία και στις δύο μπασκέτες ήταν ηγέτης του Παναθηναϊκού στο παρκέ, βοηθώντας την ομάδα του να φτάσει πάλι σε διψήφια διαφορά.

Μάλιστα, στο 34′ ένα επιμέρους 18-0 των παικτών του Πιτίνο, εκτόξευσε τη διαφορά στους 24 πόντους, καθαρίζοντας έτσι τη νίκη για τον Παναθηναϊκό.

Μέχρι το σφύριγμα της κόρνας δεν άλλαξε κάτι ριζικά και οι «πράσινοι» πανηγύρισαν ακόμα ένα σπουδαίο διπλό.

Τα δεκάλεπτα: 17-20, 37-46, 53-66, 67-91

ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ (Σελτσούκ Ερνάκ): Οζμιζράκ, Μπαϊγκούλ 2, Ντεμίρ, Κιντ 7 (1), Οζντεμίρογλου 2, Σαβάς 7, Μπράουν 4, Ντάγκλας 14 (2), Πέινερς 12, Ντίμπλερ, Έβανς 8 (11 ριμπάουντ), Έρικ 11.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ρικ Πιτίνο): Τόμας 12, Πέιν 4, Λάνγκφορντ 8, Παπαγιάννης 14, Παπαπέτρου 18 (2), Γκιστ 9, Βουγιούκας 2, Λεκαβίτσιους 2, Κιλπάτρικ 6 (3/9 σουτ), Καλάθης 10, Αντετοκούνμπο 6.