Η ανάλυση του αγώνα Άρης-ΑΕΚ που ανέδειξε ως μεγάλο νικητή την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

1ο Ημίχρονο

Το ματς ξεκίνησε με πολύ έντονο ρυθμό ανάμεσα στις δύο ομάδες πράγμα που φανέρωνε την διάθεση των δύο ομάδων να διεκδικήσουν την νίκη σε ένα πολύ σημαντικό ματς.

Παίζοντας στρωτό ποδόσφαιρο και οι δύο αντίπαλοι προσπάθησαν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους, με τον Άρη όμως να δείχνει καλύτερος στις λεπτομέρειες, και να έχει μία τεράστια ευκαιρία για ένα εντυπωσιακό γκολ, όταν ένα μονοκόμματο σουτ του Κόρχουτ τράνταξε το δοκάρι του Μπάρκα, απειλώντας για πρώτη φορά στην εστία των φιλοξενούμενων.

Ειδικότερα στα πρώτα είκοσι λεπτά η ΑΕΚ δεν απείλησε καθόλου την εστία του Κουέστα, και έδειχνε να δυσκολεύεται πάρα πολύ στην δημιουργία φάσεων.

Ο Άρης ήταν πολύ καλά στημένος στον αγωνιστικό χώρο και αυτό ουσιαστικά ήταν που μπλόκαρε ως ένα σημείο την ανάπτυξη της ΑΕΚ.

Το ημίχρονο κυλούσε γενικά χωρίς πολλές φάσεις και για τις δύο ομάδες, με τον Άρη όμως να έχει την διάθεση να απειλήσει περισσότερο και με μια ΑΕΚ που ψαχνόταν αλλά δεν μπορούσε να βρει αρκετές λύσεις στην επίθεση.

Στο 32΄λοιπόν ο Λάρσον πήρε την μπάλα μέσα στην μικρή περιοχή του Μπάρκα, έκανε το πλάσε προ του αμυντικού με την μπάλα να κοντράρει ελαφρώς στο πόδι του, και το 1-0 για τον Άρη ήταν γεγονός.

Το γκολ αυτό ουσιαστικά αποκρυστάλλωσε την υπεροχή του Άρη που ειδικά στο πρώτο μέρος δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου από την ΑΕΚ, και συνάμα έβαλε τις βάσεις για την πολύ σημαντική νίκη των κιτρίνων.

2ο Ημίχρονο

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την ΑΕΚ ναι μεν να δείχνει διάθεση να ανατρέψει το εις βάρος της σκορ, ο Άρης όμως έδειχνε να κρατάει τα ηνία του αγώνα και συνέχιζε να μην επιτρέπει στους φιλοξενούμενους να δημιουργήσουν υποψίες για κάποιο γκολ.

Κάποια σουτ που επιχειρήθηκαν από πλευράς ΑΕΚ καθώς και μια παράλληλη σέντρα στην εστία του Κουέστα σήμαναν συναγερμό για τους παίκτες των γηπεδούχων, όμως ήταν φανερό πως η ΑΕΚ χώλαινε στον τομέα της δημιουργικότητας, ενώ και οι αλλαγές από τον πάγκο δεν φάνηκαν να βοηθάνε.

Οι φάσεις συνέχιζαν να είναι σχετικά λίγες όμως οι πλειονότητα των καλών φάσεων ανήκε στους Θεσσαλονικείς, καθώς μια ατομική ενέργεια του Γκαρσία έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια του Μπάρκα, ενώ ο Άρης είχε και δεύτερο οριζόντιο δοκάρι σε μια προσπάθεια του Γιουνές.

Η κακή εμφάνιση για την ΑΕΚ συνεχιζόταν και όλα έδειχναν πως το δεύτερο γκολ για τους γηπεδούχους ήταν θέμα χρόνου όπως και συνέβη τελικά.

Σε ένα φάουλ έξω από την περιοχή ο Ντιγκινί έπιασε την κεφαλιά- πάσα προς τον προωθημένο Ρόουζ, και ο τελευταίος με σουτ στην κίνηση νίκησε για δεύτερη φορά τον Μπάρκα, καθαρίζοντας ουσιαστικά το ματς για τους γηπεδούχους.

Από κει και πέρα φάνηκε η έλλειψη διάθεσης των φιλοξενούμενων, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να βγάλουν αξιόλογη αντίδραση στα τέρματα που δέχτηκαν, και οι όποιες προσπάθειες για γκολ επιχείρησαν ήταν ως επί το πλείστον ατομικές ενέργειες χωρίς ουσία.

Κάπως έτσι ο Άρης πήρε την πρώτη του νίκη σε ντέρμπυ φέτος και τους υπερπολύτιμους βαθμούς στην μάχη για την πεντάδα.

Άρης: Κουέστα, Βαλεριάνος, Βέλες, Κόρχουτ, Ματίγια, Ματέο Γκαρσία(89΄Μαρτίνεζ), Σιώπης, Λάρσον(78΄Φετφατζίδης), Ντιγκινί, Ρόουζ, Γιουνές(71΄Μπάσα).

Προπονητής: Σάββας Παντελίδης

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Γκάλο, Τσόσιτς, Σιμόες, Άλεφ, Μάνταλος, Μπακασέτας(62΄Μπογέ), Λιβάια(75΄Αλμπάνης), Πόνσε.

Προπονητής: Μανόλο Χιμένεθ