Οι Heat επικράτησαν με 126-125 των Warriors με buzzer beater του Dwyane Wade και το Debut.gr μιλά για το μεγαλείο του μπάσκετ που αποτυπώθηκε από μία μόλις χειραψία.

Ο Dwyane Wade έχει μόλις πετύχει ένα τρελό τρίποντο σε νεκρό χρόνο και έχει δώσει τη νίκη στην ομάδα του, τους Miami Heat, απέναντι στους πρωταθλητές, Golden State Warriors.

Μία νίκη μείζονος σημασίας αφού οι Heat βρίσκονται στην ουρά για να προλάβουν το τελευταίο εισιτήριο για τα play-off του πρωταθλήματος. Από την άλλη μεριά, οι Warriors. Μία ομάδα με πέντε all star παίκτες που μπορεί να βρίσκεται στην πρώτη θέση της Δύσης μα κάθε παιχνίδι έχει σημασία μιας και καραδοκούν οι Nuggets να τους κλέψουν την κορυφή.

Το παιχνίδι έχει τελειώσει, η ομάδα του Miami έχει επικρατήσει με 126-125 και στο “American Airlines Arena” επικρατεί πανζουρλισμός. Σχεδόν 20 χιλιάδες θεατές βρίσκονται όρθιοι να ζητωκραυγάζουν ενώ οι παίκτες του Spoelstra τρέχουν να αγκαλιάσουν τον Wade για το νικητήριο καλάθι που πέτυχε.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

@dwyanewade buries the #TissotBuzzerBeater for the @miamiheat win! #ThisIsYourTime

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη NBA (@nba) στις

Ένα ακόμα καλάθι στα πολλά που έχει πετύχει ο Wade στην καριέρα του, θα έλεγε κανείς. Μία νίκη από τις πολλές που έχει χαρεί στην καριέρα του ο Flash. Ούτε περίμενε αυτό το καλάθι, ούτε αυτή τη νίκη για να αποδείξει ποιος είναι. Ειδικά την τελευταία σεζόν της καριέρας του το μόνο που δεν έχει να αποδείξει είναι το πόσο σπουδαίος μπασκετμπολίστας είναι. Ακόμα κι αν δεν προλάβαινε να «νικήσει» το χρονόμετρο, ο Wade είχε πάρει ακόμα μία φορά στις πλάτες του το βάρος της τελευταίας επίθεσης. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είχε δεχθεί προηγουμένως τάπα στο αρχικό του σουτ. Έπιασε ξανά τη μπάλα, στηρίχθηκε στο ένα του πόδι και ευστόχησε.

Λίγα λεπτά μετά και αφού έχουν κοπάσει οι πανηγυρισμοί, ο ηττημένος Stephen Curry πλησιάζει τον Dwyane Wade για να τον συγχαρεί. Ο Curry των τριών δακτυλιδιών τα τελευταία τέσσερα χρόνια, είδε μόλις την ομάδα του να χάνει με buzzer beater αλλά πηγαίνει προς το μέρος του Wade με χαμόγελο.

Ένα χαμόγελο γεμάτο καλοπροαίρετα υπονοούμενα για το σουτ που «σκότωσε» την ομάδα του. Ένα χαμόγελο που πηγάζει από τον θαυμασμό και την αναγνώριση του ταλέντου του Wade, ο οποίος στο τέλος της σεζόν αποσύρεται από τα γήπεδα μετά από μία καριέρα γεμάτη επιτυχίες.

Γιατί τι να πει μία ήττα μπροστά στο μεγαλείο του μπάσκετ;