To debut.gr σχολιάζει το γεγονός του Σαββατοκύριακου, μεταξύ Σάρι και Κέπα.

Αναμφίβολα, το στιγμιότυπο που μας “χάρισαν” οι Μαουρίτσιο Σάρι και Κέπα Αριθαμπαλάγα, αποτελεί το γεγονός του Σαββατοκύριακου. Για όσους δε γνωρίζουν:

https://www.youtube.com/watch?v=4IvgBs7WHe4

Όπως διαπιστώνετε, ο Ισπανός πορτιέρο αρνήθηκε να αποχωρήσει από το γήπεδο. Στην ουσία αρνήθηκε να υπακούσει τις εντολές του προπονητή του. Ο Καμπαγέρο ετοιμάστηκε, πήγε στη γραμμή του άουτ, ο βοηθός σήκωσε τον φωτεινό πίνακα, μα ο Κέπα αρνήθηκε να βγει! Ο Σάρι έξαλλος, έφυγε για λίγο και ξανά επέστρεψε στον πάγκο. Το γήπεδο φυσικά “γιούχαρε”. Πραγματικά, μια σπάνια κατάσταση!

Ωστόσο, τι φταίει για αυτό;

Αρνητικότατο κλίμα!

 Η Τσέλσι σίγουρα δε περνά τις καλύτερές τις ημέρες. Το ίδιο και ο Σάρι. Ένας εξαιρετικός τεχνικός, που στην αρχή της σεζόν κέρδισε τους πάντες στην Αγγλία -όχι αγωνιστικά, αλλά με την εικόνα που παρουσίασε η ομάδα του-. Ένας τεχνικός που προσπάθησε και προσπαθεί να αλλάξει την χρόνια αμυντικογενή φιλοσοφία της Τσέλσι. Και μάλιστα όχι απλώς να την αλλάξει, αλλά να την “πάει” στο άλλο άκρο. Κατοχή, και συνεχής επίθεση. Προφανώς ένα δύσκολο εγχείρημα.

Σταδιακά όμως, η πορεία της λονδρέζικης ομάδας, παρουσιάζει πτώση. Με εξαίρεση το Europa League -στο οποίο η αλήθεια είναι πως δεν έχει συναντήσει ακόμα κάποιο…σοβαρό αντίπαλο- , η Τσέλσι από τα τέλη Δεκέμβρη και μετά περνάει μια συνεχή “κρίση”. Τα αποτελέσματα δεν έρχονται, η τετράδα προσωρινά χάθηκε (αν και υπάρχει μικρή διαφορά), ο Σάρι ζήτησε περαιτέρω ενίσχυση, ο Αζάρ είναι “φευγάτος”. Σε όλα αυτά, ήρθε να προστεθεί η “εξάρα” από τη Σίτι, στα πλαίσια του πρωταθλήματος.

Όπως είναι λογικό, υπάρχει εκνευρισμός. Ίσως και δυσπιστία προς τον ίδιο το Σάρι (από τους παίκτες). Πρόσφατα, ο Ρούντιγκερ δήλωσε πως ο Σάρι δε μπορεί πλέον να δώσει κίνητρο στην ομάδα, κάτι που παραδέχτηκε και ο ίδιος ο Ναπολιτάνος. Και αν δε μπορείς να δώσεις κίνητρο σε μια ομάδα στην οποία δεν έχεις κλείσει ούτε χρόνο, τα πράγματα μόνο αρνητικά μπορούν να χαρακτηριστούν.

Σωστός αλλά και λάθος!

Όσο αφορά το περιστατικό Κέπα-Σάρι, τα πράγματα έχουν ως εξής: Ο μεν τερματοφύλακας έχει δίκιο, διότι από τη στιγμή που είναι “οκ” για να συνεχίσει, και ο προπονητής του δεν είχε σκεφτεί να τον κάνει αλλαγή λόγω απόδοσης, θέλει φυσικά να αγωνιστεί! Τα λάθη είναι δύο: Αρχικά, ασέβεια προς τον προπονητή και την απόφασή του. Και στη συνέχεια, αντι-επαγγελματική συμπεριφορά προς τον συμπαίκτη του, ο οποίος ήταν πανέτοιμος να μπει στο ματς.

Από την πλευρά του Ιταλού τεχνικού -ο οποίος μάλιστα σε δηλώσεις του έδωσε δίκιο στον Κέπα!- είναι σαφέστατα λάθος να προτίθεσαι να αλλάξεις έναν παίκτη πριν καν σε ενημερώσει το ιατρικό τιμ για το “τι μέλι γενέσθαι”. Στην άλλη οπτική, με το φόβο του ότι μπορεί λόγω του τραυματισμού, όχι μόνο να χαθεί ο τίτλος, αλλά να υποστεί κάτι χειρότερο ο αθλητής, η κίνηση του Σάρι είναι σωστή.

Αλλαγή ή…αλλαγή!

Κατά την προσωπική μου άποψη, είναι λάθος να τιμωρηθεί ο Κέπα. Επίσης, είναι λάθος να απολυθεί ο Σάρι. Κάτι που δε φαντάζει και τόσο απίθανο, αν δουλεύεις για την Τσέλσι! Ένας προπονητής που δουλεύει, προσπαθεί και έχει καταφέρει σε κάποιο βαθμό να αλλάξει την εικόνα της ομάδας, και στηρίζει τον παίκτη του όταν αυτός τον…κρεμάει! Τέτοιο κόουτς θέλουν όλοι! Ναι οκ, έχει τα…θεματάκια του (εμμονή με συγκεκριμένο σύστημα και παίκτες), αλλά..και ποιος δεν έχει;!

Για να τα λέμε όλα όμως, ο Σάρι έχει πλέον μπροστά του πολλή δουλειά! Η ομάδα του πλέον κοιτάει κάθε παιχνίδι σαν “τελικό” για το στόχο της τετράδας, ενώ παράλληλα έχει την ευκαιρία μέσω της κατάκτησης του Europa League, να εξασφαλίσει συμμετοχή στο επόμενο Champions League. Ο Ναπολιτάνος, θα πρέπει να βρει τον τρόπο να ηρεμήσει το κλίμα, και να παρακινήσει τους ποδοσφαιριστές του. Από την πλευρά τους και εκείνοι οφείλουν να τον στηρίξουν.

Το περιστατικό αυτό στον τελικό με τη Σίτι, μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στη συνέχεια! Τα σενάρια φαίνεται να είναι δύο: ή οι παίκτες θα στηρίξουν το Σάρι, όπως έκανε εκείνος με τον Κέπα, ή θα δούμε παρόμοια σκηνικά “αγανάκτησης” προς το πρόσωπο του Ιταλού!

Το ερχόμενο διάστημα είναι αρκετά κρίσιμο για τους “μπλε”, καθώς με μια αλλαγή, η ομάδα μπορεί να πετύχει όσα έχει θέσει ως στόχους. Χωρίς όμως αυτή την αλλαγή, το πιθανότερο είναι πως θα υπάρξει…αλλαγή. ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ! Και όλοι μας γνωρίζουμε, πως ο Αμπράμοβιτς δεν δυσκολεύεται και πολύ να αλλάζει τους προπονητές σαν τα…πουκάμισα!