Το debut.gr βρέθηκε στην Πάτρα και παρακολούθησε το ντέρμπι ανάμεσα στον τοπικό Απόλλωνας και τον Ηρακλή που βρήκε νικητές τους φιλοξενούμενους με σκορ 62-82 στα πλαίσια της 19ης αγωνιστικής της Α'2 μπάσκετ.

Ο Απόλλωνας ξεκίνησε με τους Στεφανίδη, Μπαζίνα, Μπέμπη, Βλάχο και Kazarnovski. Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι για την βασική τους πεντάδα επέλεξαν τους Sokk, Πολυτάρχου, Αθανασούλα, Κακαρούδη και Rutkauskas.

Ο Απόλλωνας έβαλε δύσκολα στον Ηρακλή

Ο Ηρακλής στη πρώτη περίοδο προσπάθησε να επιβάλλει τον ρυθμό του και να αποκτήσει τον έλεγχο του αγώνα. Από την άλλη ο Απόλλωνας με στοχευμένες επιθέσεις προσπάθησε να διατηρήσει την επαφή του με σκορ και να μην αφήσει τον Ηρακλή να ξεμακρύνει.

Οι Πατρινοί μπήκαν πιο δυνατά και με καλάθια των Kazarnovski και Βλάχου προηγήθηκε με 4-0. Ο Ηρακλής εκμεταλλευόμενος την κυριαρχία του Rutkauskas μέσα στην ρακέτα δεν άφησε το παιχνίδι να ξεφύγει. Ισοφάρισε γρήγορα με τον Πολυτάρχου (4-4) και με καλάθι του Rutkauskas πέρασε μπροστά 8-10.

Ο Μπαζίνας με δύο βολές ισοφάρισε για τους γηπεδούχους σε 10-10 για να ακολουθήσει ένα γρήγορο σερί 0-10 των Ηρακλειδών. Αρχικά ο κινητικός Sokk με τρίποντο έκανε το 10-13, ακολούθησαν τέσσερις συνεχόμενοι πόντοι του Rutkauskas και στην συνέχεια άλλο ένα τρίποντο από τον Κακαρούδη που έφερε το σκορ στο 10-20.

Ο Απόλλωνας το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει το σκορ και η πρώτη περίοδος να λήξει 17-24  μετά τις δύο εύστοχες βολές του Kazarnovski.

Στην δεύτερη περίοδο το σκηνικό άλλαξε. Ο Απόλλωνας έπαιξε πιο πιεστικά στην άμυνα την οποία ανά διαστήματα γυρνούσε και σε ζώνη με αποτέλεσμα ο Ηρακλής να δυσκολευόταν να σκοράρει. Στα πρώτα λεπτά ο Ηρακλής συντηρούσε τη διαφορά και με καλάθι και φάουλ του Λιάπη την έστειλε στο +8 (23-31).

Ο Απόλλωνας αντέδρασε με τον Εζόμο να κυριαρχεί στην ρακέτα και να μειώνει σε 27-33. Εκεί ο Ηρακλής έχασε την ψυχραιμία του με αποτέλεσμα να δεχτεί τεχνική ποινή και ο Kazarnovski με 3/3 βολές να μειώσει στους τρεις (30-33). Το παιχνίδι έγινε πολύ σκληρό με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να οδηγούνται συνεχώς στη γραμμή του φάουλ. Έτσι το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με σκορ 34-37 μετά το καλάθι του Κακαρούδη για τους φιλοξενούμενους.

Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν στροφές και πήραν μία άνετη νίκη

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν εντελώς διαφορετικό και στο τέλος ο Ηρακλής διεύρυνε και τη διαφορά στο σκορ. Τα πρώτα πέντε λεπτά της τρίτης περιόδου ήταν αρκετά ισορροπημένα. Ο Ηρακλής κρατούσε μία διαφορά αλλά ο Απόλλωνας φαινόταν ικανός να κλέψει το ματς. Ο Κακαρούδης με τρίποντο ανέβασε τη διαφορά στο +6 (38-44).

Οι Πατρινοί προσπάθησαν να κρατήσουν την επαφή τους με το σκορ και με σερί 7-3 μείωσαν σε 45-47. Εκεί ο Ηρακλής αντέδρασε και αμέσως έχτισε μία μεγάλη διαφορά την οποία κράτησε μέχρι και το τέλος  του αγώνα.

Στα εναπομείναντα λεπτά της τρίτης περιόδου έτρεξαν ένα σερί 5-18 και η τρίτη περίοδος έκλεισε με σκορ 50-65. Καταλυτικός παράγοντας ο Πολυτάρχου και ο Αθανασούλας σε άμυνα και επίθεση.

Η τέταρτη περίοδος είχε πλέον διαδικαστικό χαρακτήρα. Ο Απόλλωνας πλέον είχε παραδώσει τα όπλα ενώ από την άλλη ο Ηρακλής είχε ουσιαστικά κερδίσει. Οι φιλοξενούμενοι διεύρυναν την διαφορά ενώ ο Απόλλωνας αυτό που κρατά είναι την εμφάνιση του Μπαζίνα που κυνήγησε αρκετές μπάλες, σκόραρε στην επίθεση και γενικότερα έδειχνε πάρα πολύ δραστήριος.

Το ματς ολοκληρώθηκε με σκορ 62-82 με τον Ηρακλή να πανηγυρίζει μία τεράστια νίκη μέσα στη Πάτρα αν και δυσκολεύτηκε αρκετά ειδικά στο πρώτο ημίχρονο και στα μισά της τρίτης περιόδου. Από την άλλη ο Απόλλωνας συνεχίζει την προσπάθεια που κάνει για την παραμονή στην κατηγορία και σίγουρα πρέπει αν βελτιώσει τα νεκρά του διαστήματα που του έχουν στοιχίσει αρκετές νίκες στο φετινό πρωτάθλημα αν και οι σημερινές απουσίες που είχε στο ματς του στοίχισαν.

Τα δεκάλεπτα: 17-24, 34-37, 50-65,62-82.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ (Δελέγκος): Στεφανίδης, Βλάχος 4, Τζαϊδάς, Μπέμπης 7 (2), Κασπίρης 2, Πολυδωρόπουλος, Μπαζίνας 11 (1), Εζόμο 8, Δημακόπουλος 6, Καζαρνόφσκι 24 (1).

ΗΡΑΚΛΗΣ (Μέξας): Αγγελακόπουλος, Αθανασούλας 7 (1), Σοκ 6 (2), Ρουτκάουσκας 19, Πολυτάρχου 17 (3), Λιάπης 3, Κακαρούδης 18 (2), Αποστολίδης, Μπένας 3, Καλαϊτζίδης, Γιαννακίδης 4, Τζουγκαράκης 5.

Πηγή Εικόνας: Δημήτρης Τρασάνης