Η Ντιναμό Κιέβου απέκλεισε τον Ολυμπιακό από την συνέχεια του Europa League μετά το 1-0 της Ουκρανίας και το debut.gr παραθέτει τα δικά του σχόλια για τα όσα είδε στην αναμέτρηση.

Α’ Ημίχρονο

Η Ντιναμό επιχείρησε να πιέσει στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης αλλά ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που είχε το πρώτο σουτ στο ματς με τον Χασάν το οποίο πέρασε άουτ. Οι ερυθρόλευκοι επιχείρησαν να επιτεθούν κυρίως από τα πλάγια και σε μία από αυτές τις φάσεις το γύρισμα του Τσιμίκα έδιωξε δύσκολα ο Μπόικο.

Η Ντιναμό δεν είχε απειλήσει μέχρι τότε την εστία του Σα αλλά φαινόταν ότι ήθελε να μεταφέρει κυρίως τη μπάλα στη δεξιά μεριά. Κάπως έτσι προήλθε και το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης. Στο 32ο λεπτό και μετά από αρκετές περιπέτειες η μπάλα έφτασε στον Μικολένκο ο οποίος έβγαλε στον Σολ και αυτός από κοντά έκανε το 1-0. Κακή αμυντική αντίδραση από τον Μεριά και γενικότερα όλου του αμυντικού συνόλου.

Γενικότερα ο Ντίας αντιμετώπιζε πολλά αμυντικά προβλήματα τα οποία προκαλούσαν σύγχυση στην άμυνα του Ολυμπιακού. Στις καθυστερήσεις του ματς το σκορ θα μπορούσε να ήταν και 2-0 αλλά ο Σα επενέβη και σταμάτησε τον Σολ.

Β’ Ημίχρονο

Όπως ήταν λογικό ο Ντίας αντικαταστάθηκε από τον Μασούρα ο οποίος έδωσε μία φρεσκάδα στα άκρα του Ολυμπιακού. Στο 60 το σουτ του Φορτούνη κατέληξε πάνω στον Μπόικο ενώ λίγο αργότερα νέα προσπάθεια του Μασούρα εξουδετερώθηκε από τον τερματοφύλακα της Ντιναμό.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν το pressing αλλά ο Ολυμπιακός είχε νέες ευκαιρίες για να πετύχει κάποιο τέρμα. Αρχικά μία κεφαλιά του Μασούρα ήταν αδύναμη για να απειλήσει τον Μπόικο που πάντως ήταν εκτός θέσης. Στην συνέχεια ξανά ο νεαρός εξτρέμ τροφοδότησε τον Χασάν που από κοντά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μπόικο.

Ακολούθησε ένα φάουλ του Τσιμίκα που δεν πέρασε από το τοίχος ενώ στο 87ο λεπτό ο Γκερέρο έχασε άλλη μία ευκαιρία για την ομάδα του αφού από κοντά δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Κάπως έτσι το ματς ολοκληρώθηκε με σκορ 1-0 το οποίο έδωσε πανηγυρική πρόκριση στην Ντιναμό. Από την άλλη ο Ολυμπιακός αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι και φάνηκε πως η ισοπαλία του πρώτου ματς έπαιξε σίγουρα το δικό της λόγο.

Σχόλιο

Ο Ολυμπιακός σίγουρα έχασε μία τεράστια ευκαιρία για να προκριθεί στους 16 του Europa League. Η Ντιναμό αποτελούσε μία ομάδα που δεν τον τρόμαζε και φυσικά μπορούσε να περάσει. Όμως η εμφανισή του δεν ήταν αυτή που θα μπορούσε να του χαρίσει την πρόκριση. Τα προβλήματα ήταν αρκετά όχι μόνο στην άμυνα αλλά και στην επίθεση.

Αναμφισβήτητα, το πρώτο ματς έπαιξε το δικό του ρόλο και με τη τροπή που πήρε η σημερινή αναμέτρηση πολλοί θα ήθελαν ένα διαφορετικό αποτέλεσμα στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Ακόμα κι έτσι όμως θα μπορούσε να πάρει την πρόκριση.

Καταλυτικός παράγοντας για τους γηπεδούχους ο γκολκίπερ Μπόικο με τις πολύ καλές επεμβάσεις του όπως και ο Σολ που του πιστώνεται το γκολ. Ακόμα και ο Σαπαρένκο προκάλεσε αρκετά προβλήματα στους ερυθρόλευκους.

Από την άλλη κακή αντίδραση της άμυνας του Ολυμπιακού στο γκολ της Ντιναμό από την αρχή μέχρι το τέλος. Σημαντικό μερίδιο ευθύνης έχει και η επιθετική κρούση του Ολυμπιακού η οποία στάθηκε αδύναμη στο να μετουσιώσει σε γκολ τις φάσεις του Ολυμπιακού. Στα θετικά η νέα καλή εμφάνιση του Σα.

Καταλήγοντας, ο Ολυμπιακός γνώρισε την αποκλεισμό από την Ευρώπη και πλέον ο μόνος του στόχος είναι το Κύπελλο Ελλάδος. Μετά από τη νίκη-πρόκριση απέναντι στην Μίλαν πολλοί περίμεναν καλύτερη εξέλιξη. Ειδικά και μετά τη κλήρωση των 32, το ευρωπαϊκό όνειρο θα μπορούσε να συνεχιστεί. Η Ντιναμό όμως «προσγείωσε» τον Ολυμπιακό στην σκληρή πραγματικότητα που είναι πως θέλει αρκετή δουλειά ακόμα και προ παντός στήριξη σε υπάρχον υλικό και προπονητή. Όπως προσγείωσε και την Ελλάδα κάτω από την 13η θέση της παγκόσμιας κατάταξης…

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ντιναμό Κιέβου: Μπόικο, Κεντζιόρα, Μπούρντα, Σαμπάνοφ, Μικολένκο, Μπουγιάλσκι, Σαπαρένκο (75′ Χαρμάς), Σεπέλιεφ, Τσιγκάνκοφ, Βέρμπιτς (90’+2 Ρούσιν), Σολ (90’+2 Σμίρνι).

Ολυμπιακός: Σα, Τοροσίδης, Σισέ, Μεριά, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης (65′ Νάτχο), Ζιλ Ντίας (46′ Μασούρας), Ποντένσε, Φορτούνης (65′ Γκερέρο), Χασάν.