Το debut.gr παρακολούθησε την αναμέτρηση ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Ντιναμό Κιέβου που έληξε με σκορ 2-2 και παραθέτει τα σχόλιά του σχετικά με τον αγώνα καθώς και τις πιθανότητες πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Γρήγορο γκολ ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε ως γνωστόν με την γνωστή πίεση σχεδόν σε όλο το γήπεδο. Αυτό άλλωστε μας έχει συνηθίσει σε όλα τα παιχνίδια του μέχρι τώρα. Δεν δίστασε να το κάνει απέναντι στην Ντιναμό.

Μάλιστα, ευτύχησε να προηγηθεί πολύ γρήγορα με το πανέμορφο τέρμα του Χασάν στο 10ο λεπτό. Όλα ξεκίνησαν από την μπαλιά του Γκιγιέρμε στον Φορτούνη, ο τελευταίος πάσαρε στον Αιγύπτιο και από εκεί και πέρα ο σέντερ φορ των γηπεδούχων δεν γινόταν να αστοχήσει.

Το πολύ γρήγορο τέρμα του Χασάν, έδωσε φτερά στην ομάδα του Μαρτίνς. Στο 19′ ο Φορτούνης θα μπορούσε να είχε κάνει το 2-0 αφού μετά το κλέψιμο μέσα στην περιοχή, πέρασε τον τερματοφύλακα αλλά δεν κατάφερε να ευστοχήσει, στέλνοντας τη μπάλα δοκάρι και άουτ.

Κάπου εκεί άρχισε να πέφτει και η γενικότερη απόδοση. Μπορεί οι Ουκρανοί αν μην απειλούσαν, αλλά οι λανθασμένες μεταβιβάσεις του Ολυμπιακού έδωσαν ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να ανεβάσουν ρυθμό (48-52%), να παίρνουν μέτρα στην επίθεση και να γίνονται περισσότερο κινητικοί.

Ο Γκιγιέρμε πάλευε μόνος του στο κέντρο και από ολιγωρία της άμυνας, ο «ξεχασμένος» Κετζιόρα πάσαρε στον ολομόναχο Μπουγιάλσκι και αυτός «πάγωσε» το Καραϊσκάκη ισοφαρίζοντας το ματς σε 1-1. Πολύ κακή αντίδραση της ερυθρόλευκης άμυνας σε αυτή τη φάση.

Το γκολ των Ουκρανών δεν μπορούμε να πούμε πως ξύπνησε τους γηπεδούχους. Αντίθετα συνέχισαν τα λάθη, φανερά επηρεασμένοι από την τροπή του ματς. Κάπου εκεί όμως έρχεται ο Ντίας. Ο νεοαποκτηθείς εξτρέμ του Ολυμπιακού πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ, κατεβάζοντας τη μπάλα με το στήθος και σουτάροντας ψηλοκρεμαστά από τα 30 μέτρα κάνοντας το 2-1 μέσα σε αποθέωση και στέλνοντας την ομάδα του προηγούμενη στο ημίχρονο.

Η Ντιναμό πήρε αυτό που ήθελε

Οι Ουκρανοί στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαν πιο δυνατά, δημιουργώντας αρκετά προβλήματα από την πλευρά του Μεριά.

Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει τη μπάλα και για κάποιον ανεξήγητο λόγο, κλείστηκε πίσω και περίμενε. Το φάουλ του Βέρμπιτς στο 64’ πέρασε λίγο άουτ ενώ ο πολύ καλός σε όλο το ματς Σα, χρειάστηκε να κάνει μία τεράστια επέμβαση στο σουτ του Τσιγκάνοφ στο 70’.

Ο Ποντένσε από πλάγια θέση στο 73’ δεν μπόρεσε να κάνει το 3-1, σε ένα σημείο όπου ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να χτυπήσει μόνο με αντεπιθέσεις.

Η πίεση της Ντιναμό γινόταν ολοένα και πιο ασφυχτική, η άμυνα του Ολυμπιακού δεν διακρίνεται για την σταθερότητά της και κάπως στο έτσι στο 89ο λεπτό ήρθε νέα «παγωμάρα». Εκ νέου ολιγωρία των Σισέ-Βούκοβιτς και ο Βέρμπις με δυνατό σουτ έκανε το 2-2 για την ομάδα του. Ένα αποτέλεσμα που σίγουρα βόλευε την Ντιναμό ειδικά με την εξέλιξη του ματς.

Σχόλιο για το ματς Ολυμπιακός – Ντιναμό

Το αποτέλεσμα του ματς ήταν καλό; Σίγουρα όχι. Ο Ολυμπιακός σίγουρα θα μπορούσε να πάει με άλλο αποτέλεσμα στην Ουκρανία το οποίο θα ήταν περισσότερο στα μέτρα του.

Από αυτό το ματς σίγουρα κρατάει την MVP εμφάνιση του Ντίας, όχι μόνο για το γκολ που πέτυχε αλλά και για την γενικότερη εμφάνιση του. Έδειξε στοιχεία που δεν έχουν τα υπόλοιπα εξτρέμ του Ολυμπιακού.

Άλλη μία εκπληκτική εμφάνιση του Γκιγιέρμε. Ο Βραζιλιάνος αποδεικνύεται ένα πολύ σημαντικό γρανάζι στην μηχανή των ερυθρολεύκων. Καίριος στις επεμβάσεις του και ο Σα που δίνει ασφάλεια στα γκολπόστ της ομάδας.

Κακή αντίδραση των αμυντικού διδύμου του Ολυμπιακού και στα δύο γκολ των Ουκρανών. Ακάλυπτοι και στις δύο περιπτώσεις οι παίκτες της Ντιναμό και γενικότερα οι Σισέ-Βούκοβιτς δεν ήταν σταθεροί και δεν ενέπνεαν σε καμία περίπτωση εμπιστοσύνη. Σημαντικό ότι η ομάδα του Ολυμπιακού κλείστηκε αρκετά στο δεύτερο ημίχρονο χωρίς να συντρέχει κανένας λόγος.

Μπορεί το αποτέλεσμα να είναι κακό αλλά δεν είναι απαγορευτικό. Ο Ολυμπιακός μπορεί να κυνηγήσει την πρόκριση και η εν γένει παρουσία του στην φετινή διοργάνωση του δίνει αρκετές πιθανότητες. Σίγουρα δεν είναι σε καλό φεγγάρι και πρέπει να βελτιώσει αρκετά ζητήματα κυρίως αμυντικά. Ίσως το ντέρμπι με την ΑΕΚ να είναι μία καλής τάξεως ευκαιρία για μία τελική αντεπίθεση που σίγουρα θα αντιστρέψει το κλίμα και την ψυχολογία.