Η Παρί, αν και «μισή», έφυγε νικήτρια από το «Ολντ Τράφορντ» και μάλιστα με σκορ πρόκρισης. Το Debut.gr σχολιάζει τα «πως» και «γιατί» της σπουδαίας νίκης των Παριζιάνων.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ηττήθηκε με 2-0 από την Παρί Σεν Ζερμέν στο «Ολντ Τράφορντ» και το Debut.gr σχολιάζει το πρώτο μεγάλο «χαστούκι» που δέχθηκε ο Σόλσκιερ.

Ναι μεν…

… ήταν το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι στο οποίο ο Σόλσκιερ κάθισε στον πάγκο της Γιουνάιτεντ και κακά τα ψέματα ένας τέτοιος αγώνας έχει ειδικό… βάρος που πρέπει να φορτωθεί στις πλάτες του ένας προπονητής.

Η πίεση για ένα αποτέλεσμα που θα έβαζε τους «κόκκινους διαβόλους» σε θέση οδηγού ήταν σαφώς μεγάλη και ακόμα μεγαλύτερη δεδομένων των συνθηκών. Η Παρί ταξίδεψε στην Αγγλία χωρίς δύο από τα αστέρια της, τους Νεϊμάρ και Καβάνι, και σίγουρα κανείς θα περίμενε μία πιο «παθητική» στάση από τους πρωταθλητές Γαλλίας.

Αλλά…

Και εδώ έρχεται το «αλλά». Ακριβώς όπως προαναφέρθηκε, η Παρί παρατάχθηκε χωρίς δύο από τα βαριά της χαρτιά και μάλιστα τις δύο από τις τρεις βασικότερες πηγές προέλευσης γκολ.

Αντί, ωστόσο, να κυνηγήσει το ματς, η Γιουνάιτεντ έδειξε να ξεμένει από πλάνο και να γίνεται «μπαλάκι» στα πόδια των παικτών του Τούχελ. Τούχελ ο οποίος έκανε ριζικό… ματ στον Σόλσκιερ εκμεταλλευόμενος την απειρία του από ευρωπαϊκά παιχνίδια. Οι γηπεδούχοι μπήκαν στο ματς με αρκετή αισιοδοξία αλλά οι Παριζιάνοι κατάφεραν να φέρουν το ρυθμό στα μέτρα τους και να επιβληθούν με την εμπειρία και το επίπεδό τους.

Τα κλειδιά του Τούχελ…

Ο προπονητής της Παρί κλήθηκε να ζυγίσει και να αξιολογήσει ένα παιχνίδι που ακόμα κι αν έφευγε ηττημένος από την Αγγλία, αντικειμενικά κανείς δε θα μπορούσε να του προσάψει τίποτα. Έριξε πάνω στον Πογκμπά τον Μαρκίνιος, με τον Γάλλο να «σβήνει» με αποκορύφωμα την αποβολή του, που πρόσθεσε ακόμα έναν πονοκέφαλο στον Σόλσκιερ ενόψει της ρεβάνς.

Φυσικά, ριζικό ρόλο έπαιξε και ο Βεράτι, ο οποίος παρ’ ότι επέστρεφε από τραυματισμό κατάφερε να βγάλει εκτός παιχνιδιού Ερέρα και Μάτιτς, που όσο κι αν πάλευαν δε μπόρεσαν να πάρουν τον έλεγχο του κέντρου από τον Ιταλό.

Luke Shaw - 6

…και οι απογοητεύσεις του Σόλσκιερ

Παρά το γεγονός ότι οι επιλογές του Τόμας Τούχελ απέδωσαν καρπούς, δε θα μπορούσαμε να πούμε το ίδιο και για τον Όλε Σόλσκιερ. Ο τεχνικός της Γιουνάιτεντ στερήθηκε τους Μαρσιάλ και Λίνγκαρντ στο δεύτερο μέρος και κλήθηκε να βρει λύση για το κενό στην επιθετική του γραμμή. Στη θέση του Μαρσιάλ, αντί να επιλέξει τον Λουκάκου ως αντικαταστάτη του, ούτως ώστε να έφερνε τον Ράσφορντ στα δεξιά επέλεξε να στραφεί στη λύση του Χουάν Μάτα ενώ τη θέση του Λίνγκαρντ κάλυψε ο Αλέξις Σάντσες.

Ο Χιλιανός συνεχίζοντας την πτωτική του πορεία και τις απογοητευτικές του εμφανίσεις, πρόσθεσε ακόμα μία τραγική απόδοση στο ενεργητικό του με τη φανέλα της Γιουνάιτεντ. Όχι μόνο δεν κατάφερε να γίνει επικίνδυνος για την αντίπαλη άμυνα αλλά καλά καλά δεν κατόρθωσε να κάνει αισθητή την παρουσία του στο γήπεδο.

Βέβαια, εκτός του Σάντσες, αρκετά λίγη αποδείχθηκε και η συνεισφορά του Μάτα στο παιχνίδι της Γιουνάιτεντ. Ο Ισπανός δε μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα του επιθετικά ενώ ούτε και τον Άσλεϊ Γιανγκ που προσπαθούσε να τα βγάλει πέρα αμυντικά.

Η ρεβάνς

Σίγουρα τα καθολικά συμπεράσματα μόνο χρήσιμα δεν είναι στο ποδόσφαιρο αλλά μπορούμε να εικάσουμε πως αν η Παρί με τα κενά που είχε, κατάφερε να αποκτήσει τέτοιο προβάδισμα στο «Ολντ Τράφορντ», δύσκολα θα χάσει την πρόκριση ειδικά αν προλάβει να καλύψει τις απουσίες της αλλά και με τον Πολ Πογκμπά απόντα από την αποστολή της Γιουνάιτεντ.