Ο Γιώργος Αναγνωστόπουλος αναλύει στο debut,gr την αυριανή πρώτη αναμέτρηση μεταξύ Ολυμπιακού και Ντιναμό Κιέβου για τους "32" του Europa League, εστιάζει στα στοιχεία που πρέπει να δείξουν οι παίκτες της ομάδας του Πειραιά και τονίζει πως πάνω απ' όλα οι προκρίσεις κατακτώνται με υπομονή και επιμονή.

Στον απόηχο του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Πέμπτη στις 20.00 μμ, την ομάδα της Ντιναμό Κιέβου στο πρώτο από τα δύο παινχίδια, με φόντο την είσοδο στους 16 της διοργάνωσης του Europa League.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ:

Η ομάδα του Πειραιά σίγουρα δεν είναι συνηθισμένη να προέρχεται από ήττα σε ντέρμπι που επί της ουσίας της στερεί το πρωτάθλημα.

Ωστόσο, οφείλει να «προχωρήσει» διότι έρχονται δύσκολα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη και οι εναπομείναντες στόχοι(κατάκτηση Κυπέλλου, 2η θέση και πρόκριση στους 16 στο Europa League) είναι ζωτικής σημασίας για τον οργανισμό με το όνομα «Ολυμπιακός», να επιτευχθούν.

Είναι ζωτικής σημασίας για όλους. Για την διοίκηση, για τους παίκτες και για τον προπονητή.

Σίγουρα, η ψυχολογία των παικτών δεν είναι καλή έπειτα από ένα άσχημο αποτέλεσμα ωστόσο οφείλουν άπαντες στον «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο, να «χτίσουν» εγωισμό, να πεισμώσουν και να δείξουν πάθος και αυταπάρνηση απέναντι τόσο στην Ντιναμό όσο και στην ΑΕΚ, την οποία θα αντιμετωπίσουν την Κυριακή.

Η αυριανή αναμέτρηση λοιπόν είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να κάνουν όλα τα παραπάνω πράξη.

Στα θετικά είναι το γεγονός πως το παιχνίδι διεξάγεται στο Καραϊσκάκη, το οποίο δεδομένα θα είναι γεμάτο και ο κόσμος όπως πάντα θα βοηθήσει πολύ.

Ακόμα, η επιστροφή του Φορτούνη στις προπονήσεις της ομάδας είναι μια θετική είδηση.

Ας μην γελιόμαστε, ο επιθετικός μέσος του Ολυμπιακού είναι το Α και το Ω της φετινής πορείας των «ερυθρόλευκων» και αποτελεί-ειδικά στην καλή του μέρα- ένα υπερόπλο στα χέρια του Μαρτίνς.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ:

Άπαντες στον Πειραιά, περιμένουν εναγωνίως το αυριανό παιχνίδι της ομάδας εναντίoν της ουκρανικής ομάδας ωστόσο θα πρέπει να τονίσουμε πως αυτό δεν θα είναι εύκολο.

Στο άκουσμα της αντιπάλου κατά την διάρκεια της κλήρωσης σίγουρα δεν τρόμαξε κανείς αφού υπήρχαν μεγαθήρια τα οποία ευτυχώς απεφεύχθησαν.

Όμως, ας μην ξεχνάμε ποια ομάδα είναι η Ντιναμό Κιέβου.

Οι Ουκρανοί είναι αυτή τη στιγμή 2οι στο πρωτάθλημα τους 7 πόντους πίσω από την παραδοσιακά –πλέον- πρωταθλήτρια Σαχτάρ.

Μπορεί το ρόστερ της να μην απαρτίζεται από «μεγάλα» ονόματα, όμως είναι μια ομάδα σκληροτράχηλη, νεανική(ο μεγαλύτερος παίκτης ηλικιακά είναι ο τερματοφύλακας Μπόικο που είναι 31) και η οποία αν δεν της επιβληθείς, τότε «ξεψαρώνει» και κάπου εκεί αρχίζει να δημιουργεί προβλήματα.

Είναι κομβικής σημασίας λοιπόν, η ομάδα του Πειραιά στο αυριανό παιχνίδι, να ελέγξει τον ρυθμό, να επιτεθεί και να σημειώσει ένα γρήγορο γκολ.

Ακόμα και αν αυτό το ιδανικό σενάριο δεν πραγματοποιηθεί όμως, ο Ολυμπιακός οφείλει και στα δύο παιχνίδια να έχει υπομονή, να παίξει πιο «έξυπνα» και να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο αποτελεσματικός.

Μη λησμονούμε άλλωστε πως υπάρχει και επαναληπτικός αγώνας στην Ρωσία, μια χώρα η οποία λόγω του ψύχους που επικρατεί κάθε χρόνο τέτοια περίοδο, έχει αποδειχθεί αφιλόξενη σε πάρα πολλές ομάδες στο παρελθόν μεταξύ των οποίων είναι και ο Ολυμπιακός.