Ο ΟΦΗ γι' ακόμη μία φορά τα τελευταία χρόνια είναι αντιμέτωπος με το φάσμα του υποβιβασμού. Η λύση είναι μία. Να κάνει το απόλυτο στο "Γεντί Κουλέ".

Ποια είναι η σχέση σας με την παράδοση; Καλή; Κακή; Μιας και δεν μου δίνετε κάποια απάντηση θα σας πω ότι στον ΟΦΗ τα πήγαιναν καλά μαζί της.

Σύμφωνα με αυτή δύσκολα μπορούσε να περάσει κανείς από την έδρα των Κρητικών. Αρκετές ομάδες έχαναν πριν καν… μπουν στο αεροπλάνο (θα έλεγα καράβι, αλλά πλέον ζούμε στο 2019) με προορισμό το Ηράκλειο.

Ωστόσο, αυτό πλέον δεν ισχύει. Όπου “πλέον” βάλτε δίπλα τη φετινή σεζόν. Οι “μελανόλευκοι” έχουν πετάξει πολλούς βαθμούς. Βαθμούς που αν τους είχαν τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά για εκείνους.

Δεν θα χρειάζονταν να έχουν άγχος για το αν θα παραμείνουν και του χρόνου στη Σούπερ Λιγκ. Θα μπορούσαν να ατενίσουν το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία και γιατί όχι να μην έκαναν από τώρα τον προγραμματισμό της επόμενης.

Αντ’ αυτού θα πρέπει να ζήσουν με πίεση,άγχος και… χάπια ως το τέλος. Και αυτό γιατί; Διότι δεν ακολούθησαν την… παράδοση!

Ο πρώτος… τελικός του ΟΦΗ!

Όσο και αν δεν το λένε στον ΟΦΗ, όσο και αν δεν το παραδέχονται το επερχόμενο εντός έδρας ματς κόντρα στη Λαμία είναι “τελικός”. Δεν έχουν μείνει και πολλές αγωνιστικές ως το τέλος.

Παράλληλα, η ομάδα του Ηρακλείου βρίσκεται κάτω από εκείνη της Φθιώτιδας. Οι μεν έχουν 17 βαθμούς και οι δε 21. Όπως λένε και downtown στο Λονδίνο πρόκειται για ένα “six pointer game”.

Κάτι σαν… διπλή νίκη για όποιον την πάρει. Όχι μόνο θα ανταμειφθεί με τρεις βαθμούς ο νικητής, αλλά και ο αντίπαλός του θα μείνει ακόμη πιο πίσω. Βέβαια, σύμφωνα με τα -λίγα- μαθηματικά που ξέρουμε η Λαμία είναι εκείνη που έχει το πάνω χέρι και σίγουρα δεν θα έρθει η συντέλεια του κόσμου για εκείνη αν τυχόν χάσει.

Αυτό δεν ισχύει σε καμία περίπτωση για τον ΟΦΗ. Οι παίκτες του Χάιμε Βέρα ή παίρνουν το “τρίποντο” ή πρέπει να σκέφτονται πως θα είναι -και πάλι- τα αλώνια της Football League.

“Γονάτισε” τους “μεγάλους”, αλλά του ξέφυγαν οι μικροί!

Ένας από τους βασικούς λόγους που το ποδόσφαιρο είναι ο “βασιλιάς των σπορ” είναι γιατί διαθέτει πολύ έντονα συναισθήματα. Όπως και πολλές εκπλήξεις.

Σίγουρα και σε άλλα αθλήματα γίνονται, αλλά όχι τόσο συχνά όσο εντός ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου. Το “φαινόμενο” ΟΦΗ χρίζει ειδικής διερεύνησης.

Και εξηγούμαστε. Οι Κρητικοί στο “σπίτι” τους κατάφεραν να νικήσουν δύο από τις τέσσερις πιο μεγάλες και ιστορικές ομάδες του πρωταθλήματος. Τον Ολυμπιακό (1-0) και τον Παναθηναϊκό (3-1) με τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ να περνάνε σχετικά εύκολα.

Οι μεν “ερυθρόλευκοι” αν και παρουσιάστηκαν ιδιαίτερα δυνατοί στο τέλος δεν κατάφεραν να ανατρέψουν το εις βάρος τους αποτέλεσμα που είχε διαμορφωθεί από μία κεφαλιά του Σερζ Βουό. Κάτι ανάλογο συνέβη και με τους “πράσινους”.

Εκεί τα πράγματα ήταν λίγο πιο… απλά. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη από την Κρήτη και το ματς με τον ΟΦΗ έδειχνε να μην πατάει πολύ καλά στα πόδια της. Όπως και να ‘χει πάντως οι “μελανόλευκοι” πήραν δύο νίκες κόντρα σε αντιπάλους που δύσκολα θα περίμεναν να επιβληθούν.

Αυτό είναι το καλό για εκείνους. Ποιο είναι το κακό; Ότι ενώ έκαναν το “δύσκολο” δεν μπόρεσαν να πράξουν κάτι ανάλογο και στα “εύκολα” ματς.

Απόλλωνας Σμύρνης, Άρης, Πανιώνιος, Ατρόμητος, Ξάνθη είναι οι ομάδες που “γλύτωσαν” από του “Γεντί Κουλέ” τα δόντια. Όχι και λίγες. Μάλιστα, οι πιο πολλές εξ αυτών άλλες χρονιές έφευγαν με… κατεβασμένα κεφάλια και άδεια τα χέρια.

Να γίνει… αφιλόξενος στο “Γεντί Κουλέ”!

Εδώ που τα λέμε οι Κρητικοί φημίζονται για την φιλοξενία τους. Το ίδιο και οι ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ! Ωστόσο, το καρπούζι/πεπόνι βρίσκεται στα χέρια τους. Όπως ακριβώς και το μαχαίρι.

Από αυτούς θα κριθεί αν η ομάδα θα συνεχίσει να αγωνίζεται στη Super League και την επόμενη σεζόν. Αν γίνουν πιο… αφιλόξενοι τότε, ναι, θα έχουν περισσότερες πιθανότητες για να πετύχουν τους στόχους τους.

Άλλωστε το “Γεντί Κουλέ” θα βάλει τα… καλά του σε πέντε περιπτώσεις (Λαμία, Λάρισα, Λεβαδειακός, ΠΑΣ Γιάννινα, Αστέρας Τρίπολης). Αν κάποιος έλεγε πως τους Κρητικούς τους περιμένουν πέντε “τελικοί” δεν θα έπεφτε έξω.

Ειδικά στις θέσεις του υποβιβασμού όλα θα κριθούν στις λεπτομέρειες. Στις τελευταίες αγωνιστικές. Κάθε πόντος που παίρνει ή χάνει κάποιος μετράει και πονάει!