Ο Παναθηναϊκός είναι η μοναδική ομάδα που έχει κατακτήσει αήττητη το πρωτάθλημα, αλλά ο ΠΑΟΚ έχει θέσει ως στόχο να σπάσει το ρεκόρ των «πρασίνων».

Ο Παναθηναϊκός κρατάει στα χέρια του από την σεζόν 1963-64 ένα σπουδαίο ρεκόρ. Τότε είχε κατακτήσει αήττητος το πρωτάθλημα, όντας η πρώτη και η μοναδική ελληνική ομάδα που το έχει καταφέρει, μέχρι και σήμερα. Ωστόσο, ο ΠΑΟΚ θέλει να γίνει η δεύτερη.

Μάλιστα να θυμίσουμε πως ο Παναθηναϊκός αντιμετώπιζε τον ΟΣΦΠ εκτός έδρας, στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, παίρνοντας σπουδαίο “διπλό”.

Μετά την λήξη της αναμέτρησης έγινε και ο περίφημος γύρος του θριάμβου από τους “πράσινους” στο “Γ.Καραϊσκάκης”. Σε 30 αγωνιστικές η ομάδα του σπουδαίου Στέφαν Μπόμπεκ είχε 24 νίκες και 6 ισοπαλίες! Κάτι που για την ώρα δεν έχει συμβεί ποτέ από καμία ομάδα. Αρκετές έφτασαν κοντά.

Μία από αυτές είναι και η αρμάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου. Το σύνολο του Ρουμάνου τεχνικού δεν λέει να γνωρίσει την πικρή γεύση της ήττας. Πλέον ολοένα και περισσότεροι είναι εκείνοι που θεωρούν ότι μπορεί να το πάρει χωρίς να χάσει ούτε ένα ματς ως το τέλος της σεζόν.

Η ομάδα του Παναθηναϊκού τη σεζόν 1963-1964: Τάκης Λουκανίδης, Αριστείδης Καμάρας, Τάκης Παπουλίδης, Φραγκίσκος Σουρπής, Μίμης Δομάζος, Γιώργος Ανδρέου, Βαγγέλης Πανάκης, Κώστας Παπουτσάκης, Ανδρέας Παπαεμανουήλ, Τάκης Οικονόμπουλος, Ζαχαρίας Πυτιχούτης, Στέλιος Παναγιωτίδης, Γιάννης Κομιανίδης, Μίχαλης Βουτσαράς, Γιάννης Χολέβας, Γιώργος Γιαννακόπουλος, Κώστας Τουμπέλης, Ηρακλής Βόμβας, Δημήτρης Θεοφάνης, Σωτήρης Αγγελόπουλος, Νίκος Τζουνάκος.

Από τότε έχουν περάσει 55 ολόκληρα χρόνια, ωστόσο το εν λόγω σπουδαίο ρεκόρ ανήκει ακόμα σε πράσινα χέρια!

Πολλές άγγιξαν το θαύμα, αλλά δεν τα κατάφεραν

Αρκετές ομάδες προσπάθησαν να σπάσουν αυτό το ρεκόρ, αλλά μάταια. Οι “πράσινοι” έχουν να υπερηφανεύονται πως για αυτό το σημαντικό και όχι τόσο σύνηθες κατόρθωμα.

Ο Ολυμπιακός ήταν 25 αγωνιστικές αήττητος την σεζόν 2013-2014, μέχρι που ο Παναθηναϊκός σταμάτησε το σερί με το άνετο πέρασμα του από τον Πειραιά με 3-0! Την σεζόν 2015-2016, η ΑΕΚ ήταν αυτή που έσπασε το αήττητο στους “ερυθρόλευκους”.

Στον ΠΑΟΚ δεν σκέφτονται μόνο το πρωτάθλημα

Οι Θεσσαλονικείς βρίσκονται πολύ κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ωστόσο, έχουν φτάσει αισίως στην 20η αγωνιστική και οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ παραμένουν αήττητοι.

Έτσι τα όνειρα και οι προσδοκίες από τους ανθρώπου του Δικέφαλου είναι τεράστιες και οι περισσότεροι περιμένουν να έρθει αυτός ο τίτλος… χωρίς καμία ήττα.

Είναι δεδομένο πως στην άκρη του μυαλού τους το έχουν και οι ποδοσφαιριστές του “δικέφαλου του Βορρά”. Κάτι τέτοιο δεν είναι ακατόρθωτο, αν αναλογιστεί κανείς πως έχει ήδη βγάλει από το πρόγραμμα τις αναμετρήσεις με τους ΑΕΚ και Ολυμπιακό.

Πλέον η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει δύο ακόμα ντέρμπι με τον Άρη και τον κάτοχο του ρεκόρ, τον Παναθηναϊκό.

Την 23η αγωνιστική ο ΠΑΟΚ θα ταξιδέψει στην Αθήνα για να αντιμετωπίσει στο ΟΑΚΑ τους πράσινους, με στόχο να κλειδώσει κατά ένα μεγάλο βαθμό το αήττητο. Είναι πλέον θέμα γοήτρου, με την ομάδα του Δώνη να θέλει την νίκη και για να τιμήσει τους ποδοσφαιριστές της γενιάς του 1963.