Το debut.gr παρακολούθησε το ματς ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, που βρήκε νικητές τους γηπεδούχους με σκορ 3-1 και σχολιάζει τα όσα είδε στην αναμέτρηση.

Α’ Ημίχρονο

Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ είχε ολοκληρωτική υπεροχή. Μπορεί ο Ολυμπιακός να είχε 54% κατοχή αλλά αυτή ήταν εντελώς ανούσια, μη μπορώντας στην ουσία να απειλήσει την εστία του Πασχαλάκη, ο οποίος είχε ένα ήρεμο ημίχρονο.

Ο ΠΑΟΚ έφτασε στην επίτευξη ενός γρήγορου γκολ με τον Βιεϊρίνια και αυτό ήταν που του έδωσε «φτερά» στην συνέχεια του ημιχρόνου. Από την άλλη η άμυνα του Ολυμπιακού ήταν σε άλλο γήπεδο και πληρώνει την αμυντική απραξία των Νάτχο, Χριστοδουλόπουλου και Ποντένσε οι οποίοι δεν βοηθούσαν όσο θα έπρεπε κι έτσι ο ΠΑΟΚ έβρισκε εύκολα χώρους τους οποίους εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο.

Η επίτευξη του δεύτερου γκολ από τον Μπίσεσβαρ ήταν φυσικό επακόλουθο αν αναλογιστούμε την γενικότερη παρουσία των γηπεδούχων αλλά και του ίδιου του παίκτη στο ματς. Σε ένα γκολ που η άμυνα του Ολυμπιακού «έχασε» εκ νέου του παίκτες του ΠΑΟΚ.

Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να φτάσουν άνετα και στην επίτευξη ενός τρίτου γκολ αν το δοκάρι και ο Σα δεν ήταν εκεί. Από την άλλη ο Ολυμπιακός έχει να θυμάται ένα μακρινό σουτ το οποίο εξουδετέρωσε ο Πασχαλάκης και τίποτα παραπάνω.

Β’ Ημίχρονο

Το δεύτερο μέρος είχε απλώς διαδικαστικό χαρακτήρα. Στο 48ο λεπτό οι Ντίας-Γκερέρο δεν μπόρεσαν να στείλουν, εκατέρωθεν, τη μπάλα στα δίχτυα από πλεονεκτική θέση, σπαταλώντας μία από τις ελάχιστες καλές στιγμές του Ολυμπιακού.

Έτσι από εκεί και πέρα ο ΠΑΟΚ συντηρούσε άνετα το προβάδισμα του, «χτυπώντας» συνεχώς στις αμυντικές αδυναμίες του Ολυμπιακού. Στο 83 ο Άκπομ έβαλε το κερασάκι στη τούρτα στο θρίαμβο του ΠΑΟΚ καθώς εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Σισέ και δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Σα γράφοντας το 3-0.

Οι φιλοξενούμενοι το μόνο που κατάφεραν ήταν πετύχουν ένα γκολ με τον Ποντένσε ενώ ο αγώνας είχε ουσιαστικά κριθεί (3-1).

Πολύ καλό ματς από τον Άκπομ που ήταν και ο καλύτερος του γηπέδου. Από κοντά με ένα εξίσου ώριμο ματς οι Μπίσεσβαρ και Ελ Καντουρί. Από την άλλη για τον Ολυμπιακό δεν μπορούμε να πούμε πως κάποιος ξεπέρασε την μετριότητα αλλά σίγουρα ο Νάτχο δεν ικανοποίησε τον Μαρτίνς που σίγουρα θα περίμενε πολλά παραπάνω από έναν τόσο έμπειρο παίχτη.

Καταλήγοντας ο ΠΑΟΚ, πλέον μπορεί ήδη να αισθάνεται πρωταθλητής μετά από αυτή την άνετη επικράτηση, ενώ από την άλλη ο Ολυμπιακός στρέφεται στο Europa League και το Κύπελλο Ελλάδος για να «σώσει» τη χρονιά.

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (80’ Γιαννούλης), Σάχοφ (53’ Ολιβέιρα), Μαουρίσιο, Μπίσεσβαρ (84’ Πέλκας), Ζαμπά, Ελ Καντουρί, Άκπομ.

Ολυμπιακός (Μάρτινς): Σα, Τοροσίδης, Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης, Γκιγιέρμε, Νάτχο (46’ Καμαρά), Ποντένσε, Χριστοδουλόπουλος (46’ Ντίας), Γκερέρο, Φορτούνης (76’ Χασάν).