Το debut.gr βρέθηκε στη Πάτρα και παραθέτει τα σχόλιά του για την αναμέτρηση ανάμεσα στον τοπικό Απόλλωνα και την Καβάλα που βρήκε νικητή τον Απόλλωνα με σκορ 80-60 στα πλαίσια της 17ης αγωνιστικής της Α'2 Εθνικής.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τους Στεφανίδη, Βλάχο, Μολφέτα, Μπαζίνα και Kazarnovski. Από την άλλη η Καβάλα στην βασική πεντάδα επέλεξε τους Χουχούμη, Καμάρα, Κουμλέλη, Φλιάτη και Σταματογιάννη.

Α’ Ημίχρονο

Στην πρώτη περίοδο το παιχνίδι ήταν αρκετά ισορροπημένο και οι επιθέσεις των δύο ομάδων ήταν αρκετά στοχευμένες. Η Καβάλα ξεκίνησε πιο δυνατά και με πέντε συνεχόμενους πόντους του Χουχούμη προηγήθηκε με 0-5. Ο Απόλλωνας με τη σειρά του απάντησε, παίζοντας καλή άμυνα και με τρίποντο του Μολφέτα και 2/2 βολές από Βλάχο, Kazarnovski προηγήθηκε με 7-5. Μέχρι το 5ο  λεπτό οι δύο ομάδες πήγαιναν κοντά στο σκορ και καμία δεν μπορούσε να πάρει διαφορά ασφαλείας. Σε εκείνο το σημείο ο Απόλλωνας έτρεξε ένα σερί 4-0 με τον Kazarnovski (14-9) αλλά η Καβάλα δεν πτοήθηκε. Εκμεταλλευόμενη κυρίως το post παιχνίδι της πέρασε μπροστά σκορ και έκλεισε τη πρώτη περίοδο μπροστά με 16-21.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι μπήκαν εξίσου δυνατά και με κάρφωμα του Σκλήβα έφεραν την διαφορά στο +7 (16-23). Μάλιστα με νέο post αυτή τη φορά του Καμάρα ανέβασαν την διαφορά και πάνω από τους 10 (19-30). Η απάντηση του Απόλλωνα ήταν άμεση. Με τον Στεφανίδη σε ρόλο οργανωτή και εκτελεστή (6 πόντοι, 2 ασίστ) οι γηπεδούχοι έτρεξαν ένα σερί 10-0 και μείωσαν σε 29-30. Η Καβάλα στα τελευταία λεπτά, βελτίωσε την άμυνα της, έπαιξε ξανά με post και πήγε στα αποδυτήρια μπροστά με 34-40.

Β’ Ημίχρονο

Το δεύτερο ημίχρονο αποτελούσε μονόλογο του Απόλλωνα και πιο συγκεκριμένα του Μπέμπη. Αρχικά οι Ζούμπος και Kazarnovski μείωσαν την διαφορά για τους γηπεδούχους (42-44) και στην συνέχεια ο Μπέμπης εκτελούσε από παντού. Με δέκα πόντους στην τρίτη περίοδο ο guard των γηπεδούχων έδωσε το έναυσμα για την ανατροπή. Ο Δημακόποπουλος με σουτ κάτω από το καλάθι ανέβασε τη διαφορά στο +4 (55-51) και με τρίποντο του Μολφέτα οι γηπεδούχοι τελείωσαν όντας μπροστά στο σκορ με 58-51.

Η τελευταία περίοδος είχε μόνο μία ομάδα μέσα στο γήπεδο. Με επιμέρους σκορ 22-9, οι γηπεδούχοι το μόνο που δεν κατάφεραν ήταν να καλύψουν την διαφορά του πρώτου αγώνα. Παίζοντας πολύ καλή άμυνα και έχοντας αρκετούς εκφραστές στην επίθεση πήραν εύκολα προβάδισμα στο σκορ που διατήρησαν μέχρι τέλους. Ο Στεφανίδης ήταν ξανά πρωτεργάτης αυτής της προσπάθειας ενώ και ο Δημακόπουλος ερχόμενος από τον πάγκο έδωσε πολλές βοήθειες. Έτσι ο Απόλλωνας πανηγύρισε μία σπουδαία νίκη με σκορ 80-60 στη προσπάθεια που κάνει για παραμονή στην κατηγορία ενώ από την άλλη οι φιλοξενούμενοι ξεχνούν την όλη τους παρουσία ειδικά στο τελευταίο δεκάλεπτο που πραγματικά δεν «υπήρχαν» στο γήπεδο.

Δεκάλεπτα: 16-21, 34-40, 58-51, 80-60

Απόλλων Π. (Δελέγκος): Στεφανίδης 18 (4), Βλάχος 6, Παπαβασιλόπουλος, Μπέμπης 10 (2), Μολφέτας 14 (3), Ζούμπος 13 (3), Μπαζίνας, Δημακόπουλος 9, Καζαρνόφσκι 10.
Καβάλα (Καραπιπερίδης): Χουχούμης 10 (2), Παπαζούδης, Καμάρας 9, Ναούμης 6 (2), Προδρόμου 14 (2), Κουμλέλης 10, Φλιάτης, Σκλήβας 2, Παπάς 9 (2), Σταματογιάννης.

Πηγή Εικόνας: Δημήτρης Τρασάνης