Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να περάσει νικητής από το ντέρμπι του ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ, αφήνοντας πίσω στην Αθήνα δύο βαθμούς στο Μαραθώνιο του τίτλου. Ο «δικέφαλος του Βορρά» ωστόσο καλείται να... επιβιώσει τον επόμενο μήνα, με το πρόγραμμά του να πετάει... φωτιές.

Το πρωτάθλημα φαντάζει πολύ κοντά για τον ΠΑΟΚ και φυσικά όχι άδικα. Έχει εξασφαλίσει μία διαφορά έξι πόντων από τον δεύτερο Ολυμπιακό, διαφορά που του δίνει περιθώρια ως και δύο λαθών, που βέβαια είναι πολύ εύκολο να γίνουν τον επόμενο μήνα (και κάτι παραπάνω).

Ήδη την προσεχή Κυριακή, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον δεύτερο, Ολυμπιακό, σε ένα ματς που ενδεχομένως κρίνει όλη τη σεζόν σε περίπτωση που οι γηπεδούχοι πάρουν το τρίποντο της νίκης. Φυσικά, οι Πειραιώτες κατ’ αντιστοιχία πηγαίνουν στην Τούμπα για να φτάσουν μία ανάσα από τους πρωτοπόρους του πρωταθλήματος και μόνο εύκολο δε θα το κάνουν για εκείνους.

Μία εβδομάδα μετά ακολουθεί το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης, το οποίο θεωρητικά δε θα δυσκολέψει ιδιαίτερα τους Θεσσαλονικείς. Μετά τον Απόλλωνα, ωστόσο, σειρά έχουν τρία ματς-φωτιά, ξεκινώντας από το ντέρμπι της συμπρωτεύουσας απέναντι στον Άρη. Ένα παιχνίδι με τη δική του σημασία, που φυσικά ποτέ δε μπορεί να υπάρξει πρόβλεψη. Στο ματς του πρώτου γύρου οι «κιτρινόμαυροι» έβαλαν δύσκολα στον ΠΑΟΚ, που όμως κατάφερε να πάρει στο τέλος την πολύ σημαντική νίκη, θυμίζοντας ποιος είναι το… αφεντικό της πόλης.

Μετά το «κλάσικο» της Θεσσαλονίκης, ο ΠΑΟΚ ταξιδεύει στην Αθήνα, όπου θα τον περιμένει ο Παναθηναϊκός του Γιώργου Δώνη. Μπορεί η ομάδα του Λουτσέσκου να έχει πάρει τον αέρα στο «τριφύλλι» (3/3 με 9-0 επιμέρους σκορ) στις τελευταίες τους συναντήσεις, ωστόσο κάθε ραντεβού των δύο ομάδων είναι ξεχωριστό και ειδικά εκτός έδρας κανείς δε μπορεί να εγγυηθεί πως ο ΠΑΟΚ θα περάσει αλώβητος από το ΟΑΚΑ.

Τελευταίος αντίπαλος του ΠΑΟΚ στο δύσκολο μήνα του είναι ο Ατρόμητος. Οι Περιστεριώτες ήταν οι πρώτοι που «έκοψαν» βαθμούς φέτος στους Θεσσαλονικείς (1-1 το πρώτο παιχνίδι) και παραδοσιακά τους βάζουν… δύσκολα, με την «Τούμπα» βέβαια να αποτελεί σύμμαχο του ΠΑΟΚ στο συγκεκριμένο παιχνίδι ενώ και σε επόμενα θα παίξει μείζονος σημασίας ρόλο στη συλλογή των βαθμών στο δρόμο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Αποτέλεσμα εικόνας για paok fc

Ο παράγοντας «Κύπελλο»

Μέσα στον επόμενο μήνα φυσικά ο ΠΑΟΚ θα κληθεί να φέρει εις πέρας και την αποστολή του Κυπέλλου. Αρχής γενομένης από τα ματς με τον Πανιώνιο, ο «δικέφαλος του Βορρά» θα πρέπει να συνυπολογίζει τα δύο επιπλέον παιχνίδια με τους Νεοσμυρνιώτες που σίγουρα θα παίξουν σημαντικό ρόλο αγωνιστικά ειδικά μέσα στον δύσκολο μήνα που θα διανύσει η ομάδα του Λουτσέσκου.

Από ‘κει και πέρα

Σίγουρα το πρωτάθλημα δεν τελειώνει μετά την αναμέτρηση με τον Ατρόμητο. Ίσως, απλά, μιλάμε για ένα σχετικά πιο βατό πρόγραμμα έκτοτε, χωρίς αυτό φυσικά να σημαίνει το οτιδήποτε.

Από τις έξι εναπομείνασες αναμετρήσεις, οι Θεσσαλονικείς ταξιδεύουν στο Αγρίνιο για να φιλοξενηθούν από τον Παναιτωλικό (2-1 υπέρ του ΠΑΟΚ ο πρώτος γύρος) ενώ δύο εβδομάδες μετά λόγω διακοπής για τις υποχρεώσεις της Εθνικής, σειρά έχουν τα «Πηγάδια» με την Ξάνθη να φαντάζει εξίσου σημαντική απειλή.

Οι Θράκες δείχνουν ικανοί να «κόψουν» βαθμούς στον ΠΑΟΚ αν ο τελευταίος δείξει οποιοδήποτε σημάδι αδυναμίας. Η αναμέτρηση του πρώτου γύρου είχε αναδείξει νικητή τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος με 2-0 στην «Τούμπα».

Μετά το παιχνίδι στην ακριτική ομάδα, σειρά έχουν οι αναμετρήσεις με τη Λαμία εντός και με τη Λάρισα εκτός έδρας. Δύο ομάδες που είχαν δυσκολέψει αρκετά την ομάδα του Λουτσέσκου στον πρώτο γύρο (1-0 και 2-1 αντίστοιχα) ενώ μάλιστα με την ομάδα του κάμπου χρειάστηκε να ανατρέψει το εις βάρος του σκορ.

Οι τελευταίες δύο στροφές του πρωταθλήματος θα βρουν τον ΠΑΟΚ να υποδέχεται τον Λεβαδειακό και να φιλοξενείται στους «Ζωσιμάδες» από τον ΠΑΣ. Αμφότερων είχε επικρατήσει με 2-1 σε δύο αρκετά δύσκολες αναμετρήσεις.