Το debut.gr παρακολούθησε το ματς Λαμία - Ολυμπιακός και παραθέτει τα δικά του σχόλια για το ματς που έληξε ισόπαλο με 3-3 και άφησε «ανοιχτούς λογαριασμούς» για τον επαναληπτικό του «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Α’ Ημίχρονο

Όπως είναι φυσικό, κάτω υπό τέτοιες συνθήκες είναι δύσκολο οι παίκτες να ανταπεξέλθουν. Παρόλα αυτά οι δύο ομάδες είχαν κάποιες ευκαιρίες με Καρυπίδη και Ανδρούτσο-Μεριά αντίστοιχα.

Μέχρι που φτάνουμε στο 9ο λεπτό, όπου με σουτ του Τσούκαλου και λανθασμένη αντίδραση του Χουτεσιώτη, η Λαμία άνοιξε το σκορ. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει και στο 12ο λεπτό από μπαλιά του Μιράντα, ο Σολδάνο γύρισε τη μπάλα και ο Ντιάς έκανε από κοντά το 1-1, φέρνοντας το ματς στα ίσα. Παράλληλα πέτυχε και το πρώτο του γκολ με τα ερυθρόλευκα.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν με την ίδια ταχύτητα, χάνοντας αρκετές ευκαιρίες και εν τέλει για άλλη μία φορά στη σεζόν πέτυχαν αυτογκόλ. Κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Πίτι έβγαλε τη σέντρα, ο Μπουχαλάκης έβαλε το πόδι του για να διώξει τη μπάλα αλλά την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του.

Κάπως έτσι έληξε το πρώτο ημίχρονο με τη Λαμία προηγούμενη (2-1) και τον Ολυμπιακό να έχει χάσει ξανά σωρεία ευκαιριών (3-10).

Β’ Ημίχρονο

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν πραγματικά συναρπαστικό. Στο 51’ και μετά από γύρισμα του Μασούρα, ο Σολδάνο πλάσαρε ιδανικά στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα ισοφαρίζοντας και πάλι το ματς για τον Ολυμπιακό. Στην προκειμένη περίπτωση οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται πως η μπάλα έχει περάσει τη γραμμή.

Οι ερυθρόλευκοι δεν σταμάτησαν εκεί. Στο 61’, από πάσα του Καμαρά και κεφαλιά του Σολδάνο, ο Χασάν από πλεονεκτική θέση δεν γινόταν να αστοχήσει σκοράροντας για άλλο ένα ματς και δίνοντας για πρώτη φορά προβάδισμα στον Ολυμπιακό (2-3).

Η Λαμία όμως απέδειξε πως είναι πολύ σκληρή για να πεθάνει. Από μπαλιά του Βασιλαντωνόπουλου, ο Τσούκαλος σούταρε μπροστά από τον Μεριά και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Χουτεσιώτη ισοφαρίζοντας ξανά (3-3). Το παιχνίδι δεν άλλαξε μέχρι το τέλος και έληξε με το σκορ ισόπαλο 3-3, αφήνοντας ανοιχτούς λογαριασμούς για τον επαναληπτικό του Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Σχόλιο

Σε ένα ματς που πραγματοποιήθηκε σε έναν δύσκολο και βαρύ αγωνιστικό χώρο, ο Ολυμπιακός αναμφίβολα κρατά την εμφάνιση του Σολδάνο. Ο Αργεντίνος παίζοντας για πρώτη φορά με την νέα του ομάδα ένα γεμάτο ματς, είχε συμμετοχή σε όλα τα γκολ (1 γκολ, δύο ασίστ) ενώ και η γενικότερη παρουσία του ήταν αρκετά ικανοποιητική αν αναλογιστούμε την δυστοκία του Ολυμπιακού στην επίθεση. Από κοντά και το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού Ζιλ Ντιας που σκόραρε και αυτός.

Από την άλλη η άμυνα του δεν στάθηκε καθόλου καλά στο ματς ενώ και ο Λευτέρης Χουτεσιώτης χρεώνεται για την αστάθειά του στο πρώτο γκολ. Γενικότερα η αμυντική του συμπεριφορά ήταν κάτι που πρέπει να απασχολήσει εν όψει του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Η Λαμία είναι πραγματικά αξιέπαινη για το ματς που έκανε. Ναι μεν είχε προβλήματα αλλά έβαλε αρκετά προβλήματα στον Ολυμπιακό. Πολύ καλό ματς από τον Τσούκαλο με δύο γκολ, σωστά αντανακλαστικά από Σαράνοφ και Πίτι.

Εν τέλει οι δύο ομάδες άφησαν «ανοιχτούς λογαριασμούς» για το δεύτερο ματς, με τον Ολυμπιακό να έχει φυσικά το προβάδισμα. Φάνηκε πως το μυαλό του ήταν στην Τούμπα και στον ΠΑΟΚ που το αποτέλεσμα επηρεάζει και την εξέλιξη της υπόθεσης «τίτλος» αλλά από την άλλη γνωρίζει πως την πρόκριση μπορεί να την τελειώσει στο γήπεδό του. Ο Λαμία από την άλλη στρέφεται στους αγώνες του πρωταθλήματος και κρατά τη προσπάθεια που υπέδειξε απέναντι σε έναν δυνατότερο αντίπαλο.