Το Debut.gr βρέθηκε στη Paok Sports Arena για την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Τενερίφη στο πλαίσιο του Basketball Champions League.

Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε στο πλαίσιο της  τελευταίας αγωνιστικής του Basketball Champions League στην PAOK Sports Arena από την πρωτοπόρο του ομίλου Τενερίφη με σκορ 77-85. Το αποτέλεσμα αφήνει γλυκόπικρη γεύση στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ αφενός γιατί ο πρώτος στόχος της ομάδας του Ηλία Παπαθεοδώρου που ήταν η πρόκριση στους 16 επιτεύχθει αφετέρου γιατί με την ήττα τερμάτισε στην 4η θέση και θα έχει δυσκολότερο αντίπαλο στην νοκ-αουτ φάση των 16. Το παιχνίδι δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας. Το κακό πρώτο ημίχρονο και των 2 ομάδων συνοδεύτηκε από ένα παραγωγικό τρίτο δεκάλεπτο (23-23) και στη συνέχεια τα μικρά ξεσπάσματα της ισπανικής ομάδας και το μεγάλο πρόβλημα του ΠΑΟΚ στα ριμπάουντ έγειρε την πλάστιγγα προς τη μεριά των Ισπανών.

Η αρχή της αναμέτρησης βρίσκει έναν ΠΑΟΚ νωθρό χωρίς ιδιαίτερη διάθεση κυρίως στην άμυνα με τους Ισπανούς να εκμεταλλεύονται την κατάσταση βάζοντας την μπάλα στο ζωγραφιστό με τον Σαίθ κύριο αποδέκτη. Με τρίποντο του Μπρουσίνο το σκορ έγινε 2-8 και στη συνέχεια μετά από τις φωνές του Παπαθεοδώρου ο ΠΑΟΚ άλλαξε πρόσωπο. Ο Χάτσερ με προσωπικά σουτ, αφού οι γηπεδούχοι ήταν πολύ κακοί στον τομέα της δημιουργίας ( 5 ασίστ σε όλο το πρώτο ημίχρονο) έδινε λύσεις στο σκοράρισμα και η είσοδος του Μαργαρίτη βοήθησε τόσο σε άμυνα τόσο και σε επίθεση. Η επίθεση άρχισε να βρίσκει ρυθμό κυρίως με γρήγορη και κυκλοφορία και πάσες στις αδύνατες πλευρές, ο ΠΑΟΚ βρήκε κάποια ελεύθερα σουτ και το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το υπέρ του 18-17.

Ο Δικέφαλος ξεκίνησε πάλι μουδιασμένα αλλά ένα σερί 8-0 γρήγορα γρήγορα του έδωσε αέρα 5 πόντων (26-21) στο 13΄. Η είσοδος του Κόλτον Άιβερσον άλλαξε τα δεδομένα. Ο Αμερικάνος ψηλός της Τενερίφη έπαιρνε όλα τα ριμπάουντ σε άμυνα και επίθεση και τα πικ εν ρολ με τον Μπασσάς έκαναν άνω κάτω την άμυνα του ΠΑΟΚ. Ο Σχίζας έδωσε λύσεις για την ομάδα του Παπαθεοδώρου ερχόμενος από τον πάγκο αλλά 2 τρίποντα του Στάιγκερ και του Αμπρομάϊτις στο τέλος έδωσαν το προβάδισμα 3 πόντων στους Ισπανούς στο ημίχρονο (32-35).

Με την επανάληψη οι δύο ομάδες άφησαν το κακό πρόσωπο του πρώτου ημιχρόνου και ακολούθησε μια επιθετική ραψωδία εκατέρωθεν με το επιμέρους σκορ να είναι 23-23. Βλέποντας την αδυναμία του ΠΑΟΚ στους ψηλούς η Τενερίφη πέρασε τις περισσότερες επιθέσεις της  στο ζωγραφιστό με τον Άιβερσον να αποτελεί λίρα εκατό κάτω από το καλάθι. Με φόλλοου του ίδιου παίχτη η διαφορά έφτασε στη μέγιστη τιμή της 40-50. Ο ΠΑΟΚ με Χάτσερ, Χρυσικόπουλο και Σχίζα αντεπιτέθηκε. Βρήκε αρκετούς πόντους στο τρανζίσιον, δείγμα της καλής άμυνας που έπαιξε εκείνο το διάστημα, και ελεύθερα σουτ με το μπάζερ μπίτερ του Χάτσερ να διαμορφώνει το 55-58 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Το τέταρτο δεκάλεπτο βρήκε τους γηπεδούχους να προηγούνται μετά από αρκετή ώρα με 59-58. Κάποια σφυρίγματα των διαιτητών εξόργισαν τον πάγκο του Δικεφάλου με το ματς να αποκτά ένταση και σε διάστημα 2 λεπτών οι διαιτητές καταλόγισαν 2 τεχνικές ποινές( μία στον Στάιγκερ της Τενερίφη και μία στον πάγκο του ΠΑΟΚ) και ένα αντιαθλητικό φάουλ στον Χάτσερ. Με το σκορ στο 67-70 ο ΠΑΟΚ δεν βρήκε εύκολα σουτ στην επίθεση και δε μπόρεσε να βρει το αντίδοτο στην αντιμετώπιση του Άιβερσον κάτω από τα καλάθια ο οποίος ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 21 πόντους και 9 ριμπάουντ! Για τους γηπεδούχους ο Χάτσερ για ακόμη ένα ματς ήταν στους διακριθέντες με 20 πόντους και 6 ασίστ.  Το τελικό σκορ 77-85 βρήκε τον ΠΑΟΚ στην τέταρτη θέση του δευτέρου ομίλου ενώ η Τενερίφη που πραγματοποιεί και εξαιρετική πορεία στη Liga Endesa τερμάτισε στην πρώτη.

Ο ΠΑΟΚ περιμένει και την αυριανή μέρα για να μάθει ποιες θα είναι οι υπόλοιπες ομάδες που θα τερματίσουν στην πρώτη θέση με το ενδεχόμενο  του ελληνικού εμφυλίου να είναι ορατό αν η ΑΕΚ κερδίσει αύριο και τερματίσει στη κορυφή του ομίλου της. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεδομένου της κατάστασης που επικρατεί στο Δικέφαλο η πρόκριση είναι ένα μεγάλο βήμα που δείχνει ότι η ομάδα είναι πάνω από όλους και από όλα.