Ισόπαλο έληξε το ντέρμπι «δικεφάλων» στο Ο.Α.Κ.Α. με σκορ 1-1. Πισωγύρισμα στις κακές εμφανίσεις για την «Ένωση», σαν νίκη ήταν για τους φιλοξενούμενους, καθώς αγωνίζονταν   για μία ώρα με 10 παίκτες. Άσχημες σκηνές μετά το τέλος της αναμέτρησης με σύγκρουση μίας μερίδας οπαδών και των μπράβων του Γιώργου Σαββίδη. Γίνεται να παίζεις μόνος σου, […]

Ισόπαλο έληξε το ντέρμπι «δικεφάλων» στο Ο.Α.Κ.Α. με σκορ 1-1. Πισωγύρισμα στις κακές εμφανίσεις για την «Ένωση», σαν νίκη ήταν για τους φιλοξενούμενους, καθώς αγωνίζονταν   για μία ώρα με 10 παίκτες. Άσχημες σκηνές μετά το τέλος της αναμέτρησης με σύγκρουση μίας μερίδας οπαδών και των μπράβων του Γιώργου Σαββίδη.

Γίνεται να παίζεις μόνος σου, να έρχεσαι ισόπαλος, αλλά το συναίσθημα που μένει να είναι πως ηττήθηκες; Πόσο μάλλον όταν βλέπεις τους αντιπάλους σου να πανηγυρίσουν σαν να νίκησαν. Κάποιος θα μπορούσε να πει πως είναι ακατόρθωτο, όμως στην πραγματικότητα είναι δύσκολο, σπάνιο, «ποδοσφαιρικό». Σήμερα έγινε κάτι παρόμοιο. Η ΑΕΚ, παρά την υπεροχή της δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει την ολική ανατροπή απέναντι στον Π.Α.Ο.Κ., ο οποίος αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο (αποβολή του Λέο Ζαμπά στο 32’ με δεύτερη κίτρινη κάρτα). Σίγουρα δεν ήταν η καλύτερη εμφάνιση για καμία από τις δύο ομάδες, ωστόσο ο ένας έφυγε χαμογελαστός και ο άλλος λυπημένος.

Το πρώτο ημίχρονο

Όπως σε κάθε εντός έδρας αγώνα, οι ποδοσφαιριστές του Μαρίνου Ουζουνίδη πίεσαν ψηλά και έψαξαν το γκολ που θα τους έδινε «φτερά». Το σουτ του Μάρκο Λιβάγια που εξουδετέρωσε ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης στο 5’ ήταν ο «καρπός» της προσπάθειας τους. Αυτή η φάση αποδείχθηκε ως την αιτία της αφύπνισης των φιλοξενούμενων με αποτέλεσμα να ξεθαρρέψουν και να βρουν το γκολ στο 10’ με τον Μαουρίτσιο. Μετά την επίτευξη του τέρματος και οι δύο ομάδες «έσβησαν» με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ένας κακός ποδοσφαιρικός αγώνας. Η μόνη σημαντική στιγμή ήταν η αποβολή του Λέο Ζαμπά στο 32’.

Το γκολ και η ανεκπλήρωτη επιθυμία του κόσμου

Στο δεύτερο ημίχρονο, όπως ήταν αναμενόμενο, οι «δικέφαλοι του Βορρά» έδωσαν χώρους στους «ενωσίτες» με στόχο να υπερασπιστούν το 1-0. Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν την όρεξη και το πάθος αλλά έλειπε η έμπνευση. Στη μοναδική φάση που βρήκαν ανοργάνωτη την άμυνα του Π.Α.Ο.Κ., ο Εζεκίλ Πόνσε στο 74’ έφερε το ματς στα ίσα. Παρόλη τη «τρέλα» του κόσμου και τις φωνές για την επίτευξη και άλλου γκολ, από εκείνο το λεπτό και μετά ήταν ένας αγώνας 10 εναντίον 11 παικτών, που οι πρώτοι είχαν κλειστεί στο 1/3 του γηπέδου και οι άλλοι έτρεχαν άσκοπα με τη μπάλα στη κατοχή τους, ολοκληρώνοντας μία κακή εμφάνιση.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, «ομορφιές» του ελληνικού ποδοσφαίρου ξετυλίχτηκαν στα δημοσιογραφικά του Ο.Α.Κ.Α. Οπαδοί της ΑΕΚ ήρθαν σε σύγκρουση με τους μπράβους του Γιώργου Σαββίδη, ύστερα από χειρονομίες και των δύο πλευρών. Κάπου εκεί εισέβαλαν τα ΜΑΤ και η ένταση «ξεθύμανε».