Το debut.gr βρέθηκε στο "Γ. Καραϊσκάκης" και αναλύει την νίκη του Ολυμπιακού επί του Πανιωνίου.

  Αν και βρήκε απέναντί του έναν εξαιρετικό Κότνικ, χάνοντας ευκαιρίες για ένα σαρανταπεντάλεπτο, ο Ολυμπιακός ήταν “χάρμα ιδέσθε” στο δεύτερο, και τελικά “σκόρπισε” με 4-0 του Πανιώνιο, μείωσε τη διαφορά στους 5 βαθμούς από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ, και σίγουρα περιμένει με αγωνία το αυριανό (3/2) “ντέρμπι των δικεφάλων”.

“Τείχος” Κότνικ!

    Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και απείλησαν για πρώτη φορά τον Κότνικ στο 3ο λεπτό, αλλά το σουτ-βολέ του Ποντένσε πέρασε άουτ. Δύο λεπτά αργότερα, ο Πορτογάλος έστρωσε στον Λάζαρο, εκείνος με “σεντερφορίσια” κίνηση γύρισε, αλλά ο Κότνικ είχε απάντηση με τα πόδια. Ο Λάζαρος μπήκε κεφάτος, κάτι που φάνηκε στη φάση του 9ου λεπτού, όταν “άδειασε” τον Παπαγεωργίου, αλλά ο Κότνικ του είπε και πάλι “όχι” σε σουτ με το αριστερό.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Καμαρά βρέθηκε ανενόχλητος τετ-α-τετ με τον Σα (ύστερα από κακή εκτίμηση του Βούκοβιτς), αλλά ο κίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε με τα πόδια (10′). Με τη συμπλήρωση είκοσι-δύο λεπτών αγώνα, ο Γκερέρο σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων αντέδρασε σωστά (προηγήθηκε μια “πτώση” του Λάζαρου, με τον διαιτητή Κοτσάνη να αφήνει το παιχνίδι να εξελιχθεί). Στο 28′ ο Κούτρης εκτέλεσε με το δεξί εκτός περιοχής, η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Κότνικ.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, ο Ολυμπιακός κυκλοφορούσε με άνεση τη μπάλα, δίχως όμως να βρίσκει χώρους. Μέχρι και το 43ο λεπτό, όταν οι -δύο πιο δραστήριοι- Ποντένσε-Λάζαρος συνεργάστηκαν, ο τελευταίος έγινε αποδέκτης της μπάλας σε “θέση βολής”, αλλά αστόχησε. Ο τερματοφύλακας του “Ιστορικού”, πραγματοποίησε τρομερή επέμβαση (στο “Γ”) στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του Χριστοδουλόπουλου, στο πρώτο -από τα 3- λεπτά των καθυστερήσεων. Έτσι, οι δύο ομάδες έφυγαν για τα αποδυτήρια χωρίς σκορ. Εξαιρετική εμφάνιση από τον τερματοφύλακα της ομάδας της Ν. Σμύρνης.

Ένα ημίχρονο…πάρτι!

   Οι “ερυθρόλευκοι” βγήκαν στο δεύτερο μέρος με σκοπό να “πνίξουν” την ομάδα του Μάντζιου, πιέζοντας ασφυκτικά. Όσο αφορά την ανάπτυξη, με οργανωτή τον Νάτχο, ο Ολυμπιακός πότε έψαχνε τις “πτέρυγες”, πότε πήγαινε από τον άξονα. Ωστόσο, λόγω του εξαιρετικού (αμυντικού) πλάνου της ομάδας της “πλατείας”, οι παίκτες του Μαρτίνς δεν έβρισκαν εύκολα “διαδρόμους”.

Με τη συμπλήρωση 64 λεπτών αγώνα, ο Ολυμπιακός έχασε κλασική ευκαιρία. Ο Κούτρης έκανε το παράλληλο γύρισμα από τα αριστερά, ο Λάζαρος βρέθηκε ολομόναχος κοντά στο πέναλτι,αλλά η εκτέλεση με το δεξί πέρασε μόλις άουτ. Παρομοίως, και η κεφαλιά του Τοροσίδη στο 66′, ύστερα από κόρνερ.

Ύστερα από 69 αγωνιστικά λεπτά, ο Κότνικ νικήθηκε. Ο Ποντένσε βρήκε ωραία τον Τοροσίδη στα δεξία, εκείνος “έσπασε” στο πέναλτι, και ο Χασάν από κοντά άνοιξε το σκορ για τους Πειραϊώτες. Άουτ πέρασε το φάουλ του Γκερέρο (στα όρια της περιοχής), στο 72′. Ωστόσο, τρία λεπτά μετά, ο φορ του Ολυμπιακού βρήκε στόχο. Σέντρα του Κούτρη από τα δεξιά, τρομερή κεφαλιά του Γκερέρο, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα, για το 2-0.

Ο Λάζαρος συνέχισε να είναι δραστήριος, και στο 78′ κέρδισε πέναλτι από μαρκάρισμα του Τσιλούλη. Ανέλαβε ο ίδιος την εκτέλεση, και με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 3-0. Και ενώ όλοι στο Φαληρικό γήπεδο θεώρησαν πως τα τελευταία λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, ο Ολυμπιακός βρήκε ένα ακόμη τέρμα. Ο Τοροσίδης γύρισε τη μπάλα από τα δεξιά, και ο Βούκοβιτς με γυριστό στην κίνηση έγραψε το 4-0 (η μπάλα βρήκε και στο δεξί δοκάρι).

Το σκηνικό δεν άλλαξε μέχρι το τελικό σφύριγμα του διαιτητή, με τους φίλους του Ολυμπιακού να δίνουν ζεστό χειροκρότημα στην ομάδα τους.

Ενδεκάδες:

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς,4-4-2): Σα, Ομάρ (14′ λ.τ. Τοροσίδης), Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης, Καμαρά, Νάτχο, Χριστοδουλόπουλος (80′ Ντίας), Ποντένσε, Χασάν (83′ Σολδάνο), Γκερέρο.

Πανιώνιος (Άκης Μάντζιος,4-2-3-1): Κότνικ, Παπαγεωργίου, Ντομίνγκες, Σταυρόπουλος, Κότσιτς, Μακρύλλος, Κόρμπος (55′ λ.τ. Μανθάτης), Οικονομίδης (80′ Σπιριντόνοβιτς), Σίντι Αλι, Τσιλούλης, Καμαρά.