Ο Γκονζάλο Ιγκουαΐν μετακόμισε στο Λονδίνο για λογαριασμό της Τσέλσι και το Debut.gr σχολιάζει την αρκετά σημαντική ευκαιρία που παρουσιάζεται στον Αργεντινό να ορθοποδήσει.

Η Τσέλσι αποφάσισε να επενδύσει στον Γκονζάλο Ιγκουαΐν, τον οποίο και απέκτησε με τη μορφή δανεισμού ως το τέλος της σεζόν όταν και θα έχει το δικαίωμα ενεργοποίησης τηγς οψιόν αγοράς του.

Είναι όμως αυτή η κίνηση έξυπνη εκ μέρους των Λονδρέζων ή θα βρεθούν στο ίδιο μήκος κύματος με τις περιπτώσεις των τελευταίων επιθετικών που έχουν περάσει από το «Στάνφορντ Μπριτζ»;

Το κεφάλαιο Σάρι

Είναι κάτι παραπάνω από σαφές ότι στην απόκτηση του Ιγκουαΐν καθοριστικό ρόλο έπαιξε ο προπονητής της Τσέλσι, Μαουρίτσιο Σάρι.

Ο τεχνικός των «μπλε» του Λονδίνου γνωρίζει πολύ καλά τον Αργεντινό φορ από την κοινή τους θητεία στη Νάπολι, όταν και ο τελευταίος μεγαλουργούσε και ανάγκασε τη Γιουβέντους να βγάλει 90 εκατομμύρια από τα ταμεία της για να τον κάνει δικό της.

Ένα ποσό που ομολογουμένως είναι αρκετά μεγάλο αλλά δικαιολογείτο απόλυτα από τις επιδόσεις του «Πιπίτα» με τη φανέλα των «παρτενοπέι». Αυτές τις επιδόσεις θυμάται πολύ καλά και ο Σάρι, ο οποίος ποντάρει πολλά στον Ιγκουαΐν τόσο ώστε υποχρέωσε τη διοίκηση της Τσέλσι να αποδεσμεύσει τον Αλβάρο Μοράτα για να αδειάσει μία θέση στην επιθετική γραμμή της ομάδας.

Ωστόσο σε κάθε περίπτωση δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται για δανεισμό, συνεπώς η επιλογή της απόκτησής του στο τέλος της σεζόν είναι καθαρά στο χέρι της Τσέλσι. Δε θα μπορούσε άλλωστε να γίνει κάτι άλλο με τον Ιγκουαΐν να είναι κάτι παραπάνω από ρίσκο και αν μη τι άλλο το τελευταίο που θέλουν στο Λονδίνο είναι να πετάξουν -κι άλλα- λεφτά στα σκουπίδια.

Άλλος στη Νάπολη, άλλος στο Τορίνο, άλλος στο Μιλάνο

Φυσικά παρά τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του, ο Ιγκουαΐν παραμένει ένας εξαιρετικός επιθετικός, ένας από εκείνους που δε θέλουν παρά ελάχιστο για να φέρουν γκολ με το τσουβάλι στην ομάδα τους.

Σαφώς στη Νάπολι του Σάρι μιλούσαμε για έναν εκ των κορυφαίων επιθετικών εκείνης της χρονιάς, κάτι που δεν ίσχυσε όταν φόρεσε τη φανέλα της Γιουβέντους.

Η πτώση του δεν ήταν δραματική πλην αισθητή. Δεν έκανε τους… παπάδες της Νάπολι και ήταν κάτι παραπάνω από απαίτηση των ανθρώπων της Γιουβέντους, η οποία δεν ικανοποιήθηκε στο βαθμό που επιθυμούσαν, κάτι που έφερε τον Κριστιάνο Ρονάλντο στο Τορίνο και τον Ιγκουαΐν στο Μιλάνο.

Εκεί ήταν ίσως η χαριστική βολή για τον «Πιπίτα». Κατέληξε σε μία ομάδα που ομολογουμένως εδώ και χρόνια βρίσκεται εκτός κούρσας για το Καμπιονάτο και ο ίδιος είναι κάτι παραπάνω από σαφές ότι αντιμετώπισε την αλλαγή αυτή ως υποβάθμιση.

Άλλος (;) και στο Λονδίνο

Ακριβώς γι’ αυτό ίσως δει με άλλο μάτι τη μετακίνησή του στο Λονδίνο και την Τσέλσι. Του παρουσιάστηκε μία τρομερή ευκαιρία να ορθοποδήσει, να φτιάξει ξανά το όνομα που είχε και μάλιστα με συνθήκες που τον ωφελούν μιας και βρίσκει στον πάγκο των «μπλε» τον παλιό του γνώριμο, Μαουρίτσιο Σάρι και σαφώς ένα καλύτερο και πιο ανταγωνιστικό σύνολο συγκριτικά με αυτό της Μίλαν.

Φυσικά κανείς δε μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά για το τι πρόκειται να γίνει αυτούς τους 6 μήνες που έχει μπροστά του ο Ιγκουαΐν αλλά δε μπορεί συνάμα να παραδεχθεί πως πρόκειται για μία εξαιρετικά μεγάλη -ίσως και έσχατη- ευκαιρία να θυμηθεί ο Αργεντινός τον παλιό, καλό του εαυτό.