Ο Ολυμπιακός πέρασε και από τη Τρίπολη καθώς κατάφερε να επικρατήσει με σκορ 0-2 πετυχαίνοντας μία ακόμα νίκη που του δίνει ελπίδες στην κούρσα προς το τίτλο. Ο Αστέρας Τρίπολης δεν κατάφερε να βάλει σοβαρά εμπόδια στους ερυθρόλευκους. Το debut.gr σχολιάζει τα όσα είδε στην αναμέτρηση.

Ένας αρκετά σοβαρός Ολυμπιακός, πέρασε και από τη Τρίπολη, επικρατώντας του Αστέρας Τρίπολης με 0-2 έχοντας τον ηγέτη του Κώστα Φορτούνη σε εκπληκτική βραδιά. Πολύ καλό ματς και από τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο που έδειξε να επιστρέφει δυναμικά στο δεύτερο μισό της σεζόν. Το debut.gr σχολιάζει την αναμέτρηση.

Ο Ολυμπιακός, όπως μας συνηθίζει, μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα ήταν καλύτερος. Είχε τις φάσεις για να προηγηθεί τόσο με τον Ποντένσε όσο και με το φάουλ του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου, όμως τη φάση του πρώτου ημιχρόνου την είχε ο Αστέρας όταν μετά από μπαλιά του Τσιλιανίδη, το σουτ του Φερνάντεθ κατέληξε στο δοκάρι της εστίας του Σα. Ο Φορτούνης απείλησε στο 26ο λεπτό και δύο λεπτά αργότερα ο αρχηγός του Ολυμπιακού έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ. Εξαιρετική μπαλιά του Χριστοδουλόπουλου, έξοχο τελείωμα από τον Φορτούνη για το 0-1 των φιλοξενούμενων. Ο Αστέρας προσπάθησε να αντιδράσει, είχε μία πολύ καλή φάση με το σουτ του Κυριακόπουλου το οποίο εξουδετέρωσε ο Σα, όμως το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με σκορ 0-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός μπήκε εξίσου δυνατά και στο 50ο λεπτό «κλείδωσε» το ματς. Όπως και στα Γιάννενα, ο Χριστοδουλόπουλος εκμεταλλεύτηκε το ασθενές διώξιμο του Πασαλίδη και από κοντά έγραψε το 0-2. Στην συνέχεια οι ερυθρόλευκοι είχαν κι άλλες ευκαιρίες για να σκοράρουν, το σκορ όμως παρέμεινε ως έχει κι έτσι ο Ολυμπιακός πανηγύρισε τη νίκη με σκορ 0-2 σε μία δύσκολη έδρα και συνεχίζει να καταδιώκει τον ΠΑΟΚ, επαναφέροντας τη διαφορά ξανά στο -8.

Ηγέτης του Ολυμπιακού ήταν ο Κώστας Φορτούνης που οδήγησε την ομάδα του σε μία σημαντική νίκη. Στα ίδια επίπεδα και ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος που συνέχισε στον ίδιο ρυθμό όπως στα Γιάννενα, γεμάτη εμφάνιση σε όλους τους τομείς και από τον Γκιγιέρμε.

Καταλήγοντας, ο Ολυμπιακός έκανε μία καλή εμφάνιση παίζοντας καλό ποδόσφαιρο, είχε τις φάσεις για να πετύχει και περισσότερα γκολ αλλά και πάλι αυτό που μετράει στο τέλος είναι η νίκη και οι τρεις πολύτιμοι βαθμοί. Από την άλλη οι Αρκάδες είχαν και αυτοί τις στιγμές τους αλλά οι φιλοξενούμενοι υπερτέρησαν στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και έφτασαν σε μία δίκαιη επικράτηση.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Άνχελ, Πασαλίδης, Κυριακόπουλος (76′ Ρόλε), Τριανταφυλλόπουλος, Μουνάφο, Βαλιέντε, Φερνάντεζ (77′ Βλάχος), Τσιλιανίδης, Κώτσιρας, Δουβίκας (56′ Μανιάς)

Ολυμπιακός: Σα, Ελαμπντελαουί, Σισέ, Βούκοβιτς (78′ Μεριά), Κούτρης, Καμαρά, Γκιγιέρμε, Χριστοδουλόπουλος, Φορτούνης (84′ Νάτχο), Ποντένσε, Χασάν (63′ Γκερέρο)